ZIL/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Zilliqa (ZIL) je še eden izmed ambicioznih in kvalitetnih projektov, ki je veliko obetal, veliko je bilo govora o potencialu, katerega je ZIL tudi pokazala, v času od začetka leta do velike korekcije v maju, nato pa je ZIL tudi sama prešla v veliko korekcijo in do danes (še) ni pokazala pravega odboja. A ZIL najpogosteje pokaže svoj potencial proti koncu leta oz. v začetku januarja. Bo tudi tokrat tako?

4H interval kaže, da je ZIL ujeta med močno support linijo, ki jo prikazuje zelen pravokotnik (SL1), v območju med $0,090 in $0,0967, ter močno resistance linijo, ki jo prikazuje prvi rdeč pravokotnik (RL1), v območju med $0,10 in $0,11. 

Trenutni indikatorji so bearish oz. nakazujejo rahlo negativen trend gibanja v naslednjih urah in nekaj dnevih. ZIL bomo tako še nekaj časa spremljali med obema ključnima območjema. V danem trenutku je ZIL tik nad manjšo support linijo, v območju $0,10. Biki bodo imeli težko delo, da bodo ZIL ohranili nad omenjenim območjem, pri tako nizkem volumu.

Kot nakazuje trenutni trend, ZIL poskuša formirati t.i. lower low, lower high trend, katerega navadno tvorijo trije valovi, preden pride do odboja. Trenutno se nakazuje drugi val, kar pomeni, da zna ZIL narediti re-test support območja. Najprej do okvirno $0,967 in nato, v kolikor bo prišlo do dejanske formacije omenjenega trenda, do okvirno $0,928. 

Support linija bi, glede na trenutne kriterije, morala nuditi dovolj velik support za odboj.

Prva target linija (TL1), je v tem trenutku tudi močna resistance linija, katero prikazuje rdeč pravokotnik RL/TL1. Potrebno bo veliko voluma in odločnosti bikov, da bodo prebili to območje in napadli drugo target linijo (TL2), pri okoli $0,116. V tem trenutku ZIL za kaj več (še) nima moči.

Kaj kažejo 1D indikatorji

Nekoliko širša slika (1D) je zelo podobna sliki, ki jo tvori MATIC. ZIL je prav tako tvorila simetrični trikotnik, znotraj katerega se giblje v omejenm območju med support (zeleno) in resistance linijo (rdečo). 1D slika nakazuje bolj optimistično trend gibanje. Kaj torej lahko pričakujemo?

Osebno spremljam support linijo, zeleno območje, med $0,90 in $0,96, ki je zanimivo tudi za vstop. Gre za močno support linijo, kjer bo skoraj zagotovo prišlo do odboja, ob bolj odločnem volumu. Glede na trenutne indikatorje, zna ZIL pokazati večje premike proti koncu meseca novembra oziroma v začetku decembra.

ZIL vsekakor ponuja izjemen potencial. V trenutku, ko biki uspejo s prebojem močne resistnce linije, pri okoli $0,116, bo ZIL imela priložnost, da nadoknadi zamujeno. Seveda je veliko odvisno od razmer na trgu, a ciljni potencial v tem bull runu, ima ZIL kar širok. Prva target linija bull runa se nahaja okoli $0,40, zadnja pa pri okoli $0,80. To pomeni 300% do 600% potencial rasti.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. 

Predhodnji članek

MATIC/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

THETA/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!