XRP/USDT – Tehnična analiza

Pravna saga s tožbo ameriške SEC proti Ripplu oziroma XRP, se vleče že kar nekaj časa, a kljub vse pogostejšim informacija, da se bo zgodba kmalu končala, dejanskega konca še ni videti. Vsekakor krožijo govorice, ki gredo v smeri, da bi zgodba dobila svoj konec v naslednjih mesecih, a za dejansko konec bo potrebno še malo počakati. Skoraj pa ni več dvoma, da bodo pri XRP tožbo dobili in kot pravijo poznavalci, ameriška administraciji zavlačuje le zato, ker išče način, kako s čim manjšo izgubo ugleda, zaključiti postopek.

Ne glede na vse, pa so pri XRP zelo aktivni, kar se tiče marketinški aktivnosti in novih partnerstev. Tako naj bi XRP že sklenil kar nekaj dogovorov z bankami, da naj bi prav XRP nadomestil, trenutno še aktualni, bančni protokol SWIFT, preko katerega potekajo bančne transakcije. V kolikor bi do tega tudi dejansko prišlo, bi to bila izjemna zmaga z XRP in tudi kripto, vsekakor pa bi se to močno odrazilo tudi v samem odboju vrednosti XRP.

A žal še vedno nismo na tej točki, zato poglejmo kratkoročno analizo XRP in kaj lahko pričakujemo v naslednjih dnevih in nekaj tednih. XRP je z lanskim julijem prešel v veliko in hitro korekcijo, a kmalu zatem naredil izjemno lep in prav tako hiter odboj, ki pa je prav tako kmalu prešel v fazo ponovne korekcije, v kateri XRP še vedno vztraja. Razmere na trgu niso prizanesle niti XRP, ki je prebil support linijo med okvirno $0,70 in $0,80, ustavil se je šele pri zadnji makro support liniji, v območju $0,31 – $0,40, kjer je prešel v konsolidacijo in čaka na novo priložnost za odboj.

Gibanje XRP je že skoraj leto dni omejeno znotraj descending channel trend linij – oranžni liniji, znotraj katere bo XRP svoje gibanje nadaljeval tudi v prihodnih dnevih in tednih. Glede na razmere na trgu ocenjujem, da se bo XRP še nekaj časa gibal znotraj območja aktualne support linije, torej med $0,31 in $0,40, kjer bo skušal akumulirati dovolj moči za odboj in napad na ključno resistance linijo, med $0,58 in $0,67, ki se prav tako nahaja na vrhu zgornje trend linije descending channel trenda. Sledi torej nekoliko daljše gibanje XRP znotraj omejenega območja med support in resistance linijo. Kako dolgo bo vztrajal v tem območju pa je odvisno zgolj od razmer na trgu in gibanja BTC, menim pa, da bomo omenjeno gibanje spremljali vsaj do druge polovice junija, ob predpostavki, da bodo trenutne razmere na trgu ostale v sedanjih okvirih. 

V kolikor bo BTC vztrajal nad območjem $27.500, potem XRP najverjetneje ne bo izgubil support v aktualnem support območju. Padec pod te vrednosti, bi v bistvu pomenil že kapitulacijo XRP, saj se spodnja support linija nahaja šele med $0.20 – $0,25. A če pogledamo vrednosti RSI indikatorja na 1D intervalu (graf spodaj) lahko vidimo, da je trenutna 1D vrednost na zgodovinsko najnižji vrednosti oziroma na točki preprodanosti, v kolikor ne štejemo začetnih vrednosti ob zagonu XRP, kar pomeni, da je večina korekcije najverjetneje že končana.

To sicer ne pomeni, da XRP ne more še nižje, kar lahko vidimo na RSI indikatorju, na 1W intervalu, a gibanje mnogo globje od trenutnih vrednosti, bi lahko sprožil le kakšen FUD globalni dogodek, ki bi proti dnu pognal praktično vse finančne trge in ne zgolj XRP. Naj ponovim, nekaj korekcije je sicer še možne, a menim, da bi le-ta bila v okviru aktualne support linije.

XRP se tako nahaja v območju zanimivem za nakup, a kot redno ponavljam, bodite pazljivi pri nakupih altcoinov, v času bear marketa, saj so donosi mnogo slabši kot donosi BTC, tveganja pa mnogo večja. V kolikor dokupujete XRP, to počnite zmerno in ne s prevelikimi vložki, predvsem zaradi optimizacije risk management strategije. V primeru trgovanja, bi osebno dobičke pobiral nekaj prej kot navadno, prav tako iz vidika optimizacije risk managementa. Okvirne target linije:

TL1: $0,45

TL2: $0,50

TL3: $0,55

SL: -5 do 10% oziroma skladno z vašim RM

Če pogledamo še Fibonacci analizo (graf zgoraj) vidimo, da je eno trenutnih ključnih območji Fib golden pocketa, med $0,76 in $0,82. Gre za makro Fib območje, kjer se, ob trenutnih tržnih razmerah, nahaja najverjetnejši kratkoročni vrh XRP. A da bi ga XRP dejansko tudi dosegel, potrebujemo nekaj več pozitivnega trenda na trgu. Ali bo prišlo do njega, bomo zelo verjetno videli kmalu.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Hitra Bitcoin (BTC) / USD tehnična analiza in zakaj v tem času odsvetujem vlaganje v altcoine

Naslednji članek

Fundamentalna analiza slovenskega kripto projekta – Cryptounity

error: Vsebina je zaščitena!