XRP/USDT – Tehnična analiza

XRP (Ripple) je kovanec, ki je obetal izjemno veliko, nato pa se je zgodila tožba ameriške SEC in zgodba bi se zanj skoraj nesrečno končala. A vendarle je ekipi, ki stoji za XRP uspel veliki met, v katerem so uspeli premagati ameriško birokracijo. No, ne še uradno in ne še čisto, a vsem, ki spremljamo dogajanje je bolj ali manj jasno, da je samo še vprašanje časa, ko bo sodba tudi uradno na strani XRP. Ko se bo to dogodilo, bo to izjemen bullish signal tako za XRP, kot tudi za celoten kripto trg. 

Tokratna analiza je opravljena na 1D intervalu, kar pomeni, da zajema malo širšo sliko in obdobje. Trenutni indikatorji so še vedno v bearish fazi, kar po nedavni korekciji trga niti ni presenetljivo. XRP je v tem času prav tako naredil večjo korekcijo in se, podobno kot BTC in mnogi drugi kovanci, nato tudi hitro odbil in se pozicioniral tik nad prvo support linijo, v območju $0,80.

Glede na to, da se XRP nahaja pod EMA200 trend linijo (črta bele barve), je XRP v bear marketu. Vsaj kratkoročno. Se pa je dogajanje nekoliko stabiliziralo in umirilo, tako da že lahko določimo nove aktualne trende in potencialno dogajanje v prihodnih dnevih in tednih, okvirno do sredine januarja.

XRP je tvoril t.i. descending channel, kar je načeloma bullish trend, znotraj katerega se giba XRP. Trenutno se nahaja na dnu omenjene trend linije (črtkasti črti), tik nad prvo support linijo (SL1), kjer se skuša stabilizirati in konsolidirati za odboj. Glede na dokaj visok in negativen volume, bodo biki imeli nekoliko težjo nalogo ubraniti aktualno pozicijo. Osebno pričakujem, da bo XRP naredil re-test prve support linije (SL1) med $0,68 in $0,76, nato pa bo še enkrat poskušal s prebojem resistance linije (RL), v območju med $1,09 in $1,10. Za XRP je ključno, da čim bolj odločno prebije omenjeno resistance linijo iz večih razlogov. 

Prva razlog je sama resistance linija, ki predstavlja zadnjo večjo oviro pred nadaljnjo rastjo XRP. Prav tako je to območje, kjer se nahaja pomembna trend linija EMA200 (bela linija), kot tudi EMA20 in EMA50. Preboj v to območje in nato preboj, bi predstavljal izredno bullish trend.

Kdaj bo prišlo do poskusa preboja resistance linije je težko napovedati, saj je odvisno predvsem od povečanja voluma. Vsekakor pa bo do tega prišlo, ko bosta trg in BTC pokazala bolj odločne znake bullish trenda. Glede na trenutne indikatorje bi to bilo lahko v drugi polovici decembra oziroma v mesecu januarju.

Target linije

Po preboju resistance linije se v območju med $1,15 in $1,23 nahaja območje optimalnega vstopa oz. Entry point (siv pravokotnik), v kolikor nameravate dokupiti XRP, ali z njim trgovati na srednji ali daljši rok. Možna točka vstopa je tudi takoj po preboju resistance linije.

Prva target linija (TL1) je pri vrednosti $1,34, druga (TL2) pri $1,56 in tretja (TL3), pri $1,96. Gre za skoraj 70% potencial rasti. Stop loss cca. -20%, risk reward zelo donosnih 3,58.

Možnost večjih korekcij

Osebno ocenjujem, da so večje korekcije vsaj za nekaj časa končane, žal pa zagotovo ne morem vedeti, saj le kiti sami vedo, kdaj in če bodo ponovno skušali manipulirati trg. XRP bomo v naslednjih dnevih spremljali v gibanju med prvo support linijo (SL1) in resistance linijo, kjer bo poskušal ustvariti dovolj momenta za preboj. V primeru ponovnih nestabilnosti trga, bi bila skrajna korekcija v območje druge in še močnejše support linije (SL2), med $0,51 in $0,63. Glede na trenutne indikatorje in RSI, večjih korekcij ne pričakujem.

Kot rečeno, XRP, kot tudi celoten trg, sedaj išče območje stabilizacije in konsolidacije za odboj. Prvi cilje je preboj nad EMA200, zatem pa preboj resistance linije, kar bi se lahko zgodilo v drugi polovici meseca oz. v prvi polovici januarja, ob predpostavki, da ne bomo več priča velikim tržnim razprodajam (manipulacija) trga.

XRP vsekakor ostaja kovanec, katerega velja pozorno spremljati, a dokler ne doseže omenjenih linij, svetujem povečano previdnost pri trgovanju.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium

Predhodnji članek

VET/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

SOL/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!