Vulcan Forged (PYR)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Kovanec: Vulcan Forged (PYR)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel. 

PYR je še en kovanec, za katerega so Premium uporabniki izrazili željo po izdelavi dolgoročne tehnične analize. Gre za novejši kovanec, ki predstavlja blockchain gamersko produkcijsko hišo in NFT tržnico. Gre za zanimivi področji, a na omenjenih področjih vlada izjemno huda konkurenca kar pomeni, da takšnim kovancem ne bo lahko. Če imajo na eni strani velik potencial zaradi panoge, v kateri se nahajajo, je na drugi strani konkurenca tista, ki bo v veliki meri pogojevala uspeh projekta in vrednost kovanca. Tudi zaradi tega je potrebno biti izjemno pazljiv, preden se odločimo za investicijo v takšen kovanec.

Ker gre za novejši kovanec, je izdelava neke zanesljivejše dolgoročne analize skoraj nemogoča, še posebej, če kovanec tvori makro trend, kot ga je PYR, ko je po obetavnem začetku, naglo strmoglavil in obstal na dnu. To navadno ni najboljši signal za investitorje, a po drugi strani, lahko ekipa z dobrim delom kovanec ponovno požene višje, še posebej, če se ta nahaja na dnu oziroma makro supportu, kot se PYR. PYR je lanskega julija prešel v fazo konsolidacije, v kateri še vedno vztraja, neposredno na support liniji $2,61-$2,81, ki sočasno predstavlja aktualno dno. Skozi konsolidacijo je že dvakrat poskušal z odbojem in prebojem resistance linije, obakrat žal neuspešno, trenutno pa se nahaja v tretjem poskusu preboja, a vsaj za enkrat, prav tako neuspešno. Nakazujeta pa MACD in RSI nekaj več pozitivnega voluma, kar pomeni, da PYR najverjetneje še ni rekel zadnje v tem poskusu.

Kljub vsemu menim, da PYR še nima dovolj moči za preboj prve in aktualne resistance linije, pod katero se nahaja, v območju $4,7-$5,4. Gre za prvo oviro, katero mora prebiti, v kolikor bo želel nadaljevati v bolj bullish trendu. Sicer pa bi uspešen preboj prve resistance linije lahko vodil v nekoliko bolj izrazito rast, saj ima PYR zgolj še dve močnejši resistance liniji. Prvo med $7,8-$9,3 in zgornjo med $15 in $17. Ovir ni veliko, so pa zato močnejše in PYR bo moral pokazati obilico več moči, v kolikor bo želel nadaljevati z rastjo.

Potencial rasti

Trenutni indikatorji ne kažejo najbolj obetavne slike za PYR, zato je v tem trenutku, v primeru novega bull marketa, najbolj verjetno target območje znotraj Fib golden pocketa, med $12 in $15. V kolikor bi PYR v naslednjih mesecih pokazal več moči in bi pričel s tvorbo higher low trenda, ki bi nakazoval makro bullish trend, potem bi lahko, v primeru izrazitega bull marketa, dosegel območje $24-$26.

Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makroekonomske analize trga BTC ter altcoinov. Vse za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 6.2. – 12.2.2023 (PREMIUM)

Naslednji članek

Illuvium (ILV)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!