VET/USDT – Tehnična analiza

VET (VeChain) je eden tistih kovancev, ki je veliko obetal, a se je skozi leto kar nekoliko izgubil. Vsekakor ostaja eden najbolj potencialnih kovancev, a tudi njemu ni bila prihranjena velika nedavna korekcija. Poglejmo, kaj lahko pričakujemo v naslednjih dnevih in tednih.

VET je na 1D intervalu tvoril bearish trend trikotnik, podobno bearish sliko prikazujejo tudi ključni indikatorji. Stanje na trgu se še ni pomirilo, zato trenutno dogajanje vsekakor nima pozitivnega vpliva na VET. Trenutno se VET skuša stabilizirati na zadnji močni support liniji (SL1), med $0,068 in $0,088. Gre za precej močno support linijo, katera bi morala nuditi dovolj moči, da VET preide v fazo konsolidacije. Ker gre za zadnjo ključno support linijo je pomembno, da ne pride do ponovne tržne korekcije, saj bi to VET potegnilo še mnogo niže. 

Ključno za VET je, da se stabilizira in nabere dovolj moči za odboj. Prvi izziv se nahaja med $0,11 in $0,12, kjer se nahaja precej močna resistance linija (RL), katero mora VET prebiti. Glede na trenutne razmere in volume, kaj takšnega v naslednjih urah in nekaj dnevih še ni za pričakovati. Znotraj omenjene resistance linije se nahaja tudi pomemben indikator EMA200 (vijolična linija), kateri navadno nakazuje bearish/bullish sentiment. Glede na to, da se VET nahaja pod omenjeno linijo, lahko rečemo, da je prešel v bear market. 

A kljub vsemu se nakazuje nekaj svetlih točk. Na 4H intervalu je tako zazanati t.i. bullish divergence trend (cena v fazi padanja, RSI v fazi rasti), kar nakazuje željo VET po odboju. A kot rečeno, trenutno še nima dovolj moči, saj smo priča precej visokemu negativnemu volumu.

V trenutku, ko se bo VET odbil lahko pričakujemo kar lep odboj. Prva target linija (TL1) se nahaja pri $0,18, druga (TL2) pa pri $0,24, kar pomeni kar lep donos. Glede na trenutne razmere, bi bila optimalna točka vstopa (Entry point) v območju med $0,142 in $0,162. Glede na omenjeni target liniji, bi to predstavljalo 32% oz. kar 71% donos. 

Pomembni sta tudi support liniji. Že omenjena trenutna in ključna support linija, nad katero se VET pravkar nahaja, med $0,68 in $0,88. Trenutno nudi dovolj močan support, a dodatni tržni pretresi bi kaj hitro ogrozili njeno moč, kar bi pomenilo potencialno korekcijo do spodnje support linije (SL2), med $0,034 in $0,054. To bi pomenilo že resen prehod v bear market.

Vsekakor priporočam, da s trgovanjem počakate, da VET prebije območje resistance linije in se pozicionira nad EMA200 trend linijo, kar bi pomenilo mnogo bolj bullish gibanje, saj je trenutno stanje na trgu precej negotovo.

Ne glede na vse, je VET še vedno zelo potencialen kovanec, saj v letošnjem bull runu ni pokazal največ. Pogosto takšni kovanci v peaku bull runa ponudijo dobre donose. A na koncu bo svoje povedal trg, ki trenutno ni najbolj naklonjen VET. Počakajmo torej na volume, predvsem pa mislim, da bosta druga polovica decembra in mesec januar, bolj naklonjena VET.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium

Predhodnji članek

BTC/USDT – Tehnična analiza in pregled stanja trga

Naslednji članek

XRP/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!