VET/USDT (Tehnična analiza)

VeChain (VET) je brez dvoma eden najbolj perspektivnih projektov in kovancev, ki je v prvi polovici letošnjega leta naredil izjemno rast, nato pa v fazi velike tržne korekcije, padel za skupno skoraj 80%. A ne glede na to, VET ostaja eden izmed tistih kovancev, na katerega je potrebno biti pozoren tudi v prihodnje.

4h indikatorji (EMA, BB, RSI, MACD) so trenutno v bullish oz. pozitivni fazi, kar nakazuje željo VET, da nadaljuje z rastjo. VET je v zadnjih 14 dnevih tvoril t.i. naraščajoči pravokotnik, katerega prikazujeta oranžni, črtkasti liniji, znotraj katerega se VET giba vse od okvirno 25.7. Gre za območje, ki je razmejeno med izjemno močno resistance linijo zgoraj, okvirno v območju $0,10 in enako močno support linijo, v območju okoli $0,084, spodaj.

VET trenutno ne ponuja večjega oziroma bolj izrazitega voluma, kar ga ohranja znotraj omenjenega pravokotnika. V kolikor ne bo prišlo do kakšnih izrazitejših sprememb v volumu, bomo VET, vsaj glede na trenutne kriterije, še naprej spremljali v omejenem območju med $0,086 in $0,096 – območje trend pravokotnika. To gibanje bi lahko trajalo vse do okvirno 17.8.

Bolj natančen pogled nam razkrije, da se VET trenutno nahaja ravno na manjši prelomnici močnejše resistance linije, pri $0,090, katero mora v naslednjih urah in dnevih prebiti, v kolikor želi napasti prvo target linijo, ki se nahaja ravno na meji zgornje trend linije pravokotnika, v območju $0,096 (TL1). V kolikor bodo biki dovolj odločni in bodo s prebojem uspeli, bomo VET spremljali v napadu na drugo target linijo (TL2), v območju $0,1044 in nato še končno target linijo (TL3) v tem ciklu, pri okoli $0,118.

Osebno ocenjujem, da VET v tem trenutku ima potencial, da se prebije do TL1, to je do območja $0,090 – $0,096 (vrh naraščajočega pravokotnika), za kaj več pa mislim, da biki v tem trenutku nimajo moči. Kot rečeno, potreben bo večji volume.

V kolikor v naslednjih dnevih ne bomo videli bolj odločnega poskusa preboja, bomo VET spremljali v ponovni korekciji. 1D ATR indikator nakazuje, da bomo VET najverjetneje spremljali v korekciji do območja močne support linije, katero predstavlja prvi rdeč pravokotnik (SL1), v območju med $0,078 in $0,084. Pomembno je tudi to, da je to območje, kjer se nahajata dva ključna indikatorja EMA50 in EMA200. EMA50 na zgornji meji pravokotnika, EMA200 na spodnji. Tu bo VET ponovno nabiral moči za odboj.

V kolikor bi trg doživel ponoven nepričakovan pretres, bi VET v tem primeru skoraj zagotovo videli prebiti omenjeno support linijo, kar bi bil zelo bearish scenarij. Po tem scenariju bi VET videli v korekciji do spodnje močne support linije (SL2), katero predstavlja spodnji rdeč pravokotnik, v območju med $0,064 in $0,073. To je pravzaprav zadnje močno support območje, kjer je nastavljenih kar nekaj nakupnih pozicij. A pogled na 1W (tedenski) ATR indikator kaže, da bi bila skrajna korekcija lahko še veliko niže, v območje $0,055, kar bi pomenilo skoraj 37% korekcijo.

Povzetek

VET se nahaja v omejen območju gibanja, zahvaljujoč nizkemu volumu. Glede na trenutne indikatorje, bomo VET vsaj še nekaj časa (najkasneje do 17.8.), spremljali v okviru trend linij naraščajočega pravokotnika. Potrebujemo večji volume, kar bi bike pognalo do prve target linije, v območje med $0,090 in $0,096. Ob ugodnih razmerah na trgu in gibanju BTC, bi VET v tem ciklu lahko videli še v območju $0,1044, končni cilj pa bi bil v območju $0,118, a kot rečeno, trenutno biki (še) nimajo toliko moči, zato osebno spremljam prvo target linijo (TL1), od tu dalje pa še drugo target linijo (TL2).

Ob neuspelem preboju do prve target linije, kar bi se moralo zgoditi najkasneje do okvirno 17.8., bomo VET spremljali v korekciji. Glede na indikatorje in razmere na trgu, ne pričakujem, da bo ta večja, kot nazaj v območje močne support linije (SL1), med $0,078 in $0,084, kjer se nahajata tudi dva močna in ključna indikatorja EMA50 in EMA200. Nižje od te točke bi VET lahko pognale le ponovne negativne novice in/ali ponovna velika razprodaja, ki bi vplivala na celoten trg. Osebno sem mnenja, da do tega scenarija ne bo prišlo.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Več analiz, signalov in novic pa na naši Facebook strani.

Predhodnji članek

ETH/USDT (Tehnična analiza)

Naslednji članek

BTC/USDT (Tehnična analiza – follow up)

error: Vsebina je zaščitena!