Verasity (VRA)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja (PREMIUM)

Kovanec: Verasity (VRA)

Časovni interval: 1D

Trgovalni interval: Kratkoročni

Stopnja tveganja: višja do visoka

Verasity je nekoliko manj znan altcoin, ki pa ima precej zanimivo fundamentalno osnovo, saj sodi med t.i. video-sharing kovance oziroma projekte. No, kljub temu, je trgovanje s tovrstnimi altcoini v bear marketih precej tvegano, zato bodite pazljivi.

Gledano iz vidika makro trenda, je VRA, po dveh izjemno lepih odbojih, prešel v veliko korekcijo, svoj support in začasno dno pa je našel na makro support liniji $0,0018 in $0,0023. Gre za skrajno support linijo, katere izguba bi pomenil najverjetnejši padec vse do območja med okvirno $0,0010 in $0,008.

Gledano iz vidika aktualnega trenda, VRA tvori precej jasen mikro bullish trikotnik, kar nakazuje željo po odboju. Glede na aktualne indikatorje, bo VRA najverjetneje prešel v manjši pullback, kjer se bo poskušal še enkrat odbiti in prebiti zgornjo trend linijo trikotnika, ki je sočasno tudi resisatnce linija. Stohastični RSI se nahaja na zgornji trend liniji in nakazuje skorajšnji pullback, prav tako RSI, ki ponovno ni uspel prebiti trend linije 50%.

Kratkoročno sta pomembni dve območji in sicer support linija v območju $0,0025 in $0,0028, pod katero VRA ne sme pasti, v kolikor želi ohraniti bullish higher low trend. Na drugi strani oviro predstavlja dokaj močna resistance linija, v območju $0,0032 in $0,0036, katero pa VRA mora prebiti, v koliko želi nadaljevati z bullish trendom.

To potrjujeta tudi dve ključni kratkoročni trend liniji, DMA20 (zelena) in DMA50 (modra), ki se nahajata pri dobrih $0,0028 in $0,0033. Trenutno se VRA nahaja na DMA20 trend liniji, katero uporablja kot support, a dokler ne prebije DMA50 linije in jo spremeni v support, toliko časa še ne moremo govoriti o tistem pravem bullish trendu.

Tri ključna kratkoročna up-trend območja, na katera velja biti pozoren, so območja znotraj Fib golden pocketa. Gre za območja $0,0030, $0,0033 in $0,0035. Tukaj zna VRA naleteti na nekoliko večji izziv, ki ga loči od nadalljnje rasti. Prav tako so vsa tri našteta območja kratkoročne target linije.

Glede na dogajanje in zelo verjeten pullback, bi z vstopom še nekoliko počakal. Optimalno območje vstopa je namreč blizu in sicer med $0,00275 in $0,00285. Znotraj omenjenega območja bi vstopal, a vseeno bi ostal previden, saj bi padec VRA pod to območje nakazal precej veliko šibkost kovanca. No, trenutno indikatorji sicer nakazujejo pullback, a ne tudi kakšne večje korekcije. Vsaj za enkrat še ne. Bi pa stop loss pozicijo postavil precej konservativno oziroma blizu, saj gre za dokaj nepredvidljiv kovanec, v dokaj nepredvidljivih tržnih razmerah. Stop loss bi tako postavil pod zadnji low, okvirno pri vrednosti $0,00257. Padec pod to vrednost bi bil precej neugoden signal, ki bi nakazoval prehod v širiši bear trend.

Target linije so torej že našteta območja $0,0030, $0,0033 in $0,0035. Risk reward razmerje zelo dobro, okoli 3,6. Naj ponovim, počakajte na pullback in nato vstopajte. Ključ je, da VRA ohrani support, s čimer bi ohranil up-trend linijo bullish trikotnika. Da bi se zaščitili pred nepotrebnimi izgubami, postavite stop loss nekoliko bolj konservativno, okvirno -5% do -8% pod točko vstopa in ne pozabite pobirati dobičkov sproti.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Chainlink (LINK)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala (PREMIUM)

Naslednji članek

Centrifuge (CFG)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala

error: Content is protected !!