VeChain (VET) / USDT – Tehnična analiza

VeChain (VET) je še eden izjemno potencialnih kovancev, ki pa je skozi čas kar malo zamrl. Svoj čas sem tudi sam prisegal nanj, nato pa sem ga, izključno zaradi spremembe trgovalne strategije, v celoti prodal, na srečo z lepim dobičkom. Kljub temu in dejstvu, da je tudi VET naredil kar precejšnji padec, vsekakor ostaja kovanec, na katerega velja biti pozoren.

Podobno kot LINK in ostali altcoini, je VET svoj vrh dosegel med aprilom in majem 2021, nato pa je prešel v veliko korekcijo. Med avgustom in novembrom 2021, je VET pričel s tvorbo bullish higher low, higher high trenda, kar je nakazovalo željo po novi rasti, a žel neuspešno, saj je s koncem leta 2021, sledila velika tržna korekcija.

VET je svoj support našel na makro support liniji pri okoli $0,5, kjer je kar nekaj časa vztrajal, nato pa ponovno prešel v korekcijo, kot posledica nedavnega padca trga. Kot kaže trenutno, je VET našel območje dna, gre za support linijo med $0,022 in $0,032, kjer je prešel v konsolidacijo. Gibanje VET močno spominja na gibanje ostalih večjih altcoinov, kar pravzaprav ni nič nenavadnega, saj je trg prešel v bear market, znotraj katerega se zgodi veliki padec altcoinov, kateri iščejo svoje dno. Kot rečeno, ga je VET, vsaj začasno, našel v trenutnem območju, kjer ga bomo spremljali še nekaj časa. Ena šibkejših točk VET je relativno nizek trgovalni volume, zaradi česar vsaj še nekaj časa ne moremo pričakovati izdatnejših odbojev. Seveda se bo z večanjem voluma, to kaj hitro spremenilo.

Poleg omenjene support linije, je tukaj pomembna še močna makro resistance linija, v območju $0,05 (in ne $0,5, kot je pomotoma zapisano na grafu), ki je do nedavnega predstavljala support linijo. Gre za prvo target linijo, katero bo VET napadel in jo skušal spremeniti nazaj v support linijo. V kolikor se razmere na trgu ne bodo bistveno spremenile, bomo VET še nekaj tednov spremljali v gibanju med support in resistance linijo. 

Kljub temu, da za razliko od LINK, katerega analizo sem objavil pred kratkim, RSI na skoraj vseh časovnih intervalih kaže še možnost prostora za nadaljnjo korekcijo menim, da VET nižje od trenutnega support območja ne bo šel. To bi se lahko zgodilo le ob večji kapitulaciji trga. Možno, a manj verjetno.

Obe trend liniji na 1D intervalu, EMA20 (modra) in EMA50 (zelena) še vedno kažeta bearish stanje, kar je posledica dogajanja na trgu, a MACD počasi že prehaja na pozitivno stran, kar bi lahko nakazovalo nekaj pozitivnega gibanja v naslednjih urah in dnevih tudi za VET. A, počakajmo na to, kaj bo storil BTC, ki pogojuje vsa tržna gibanja.

Tudi pogled na makro Fibonacci analizo (spodaj) kaže, da je padec bil globji od Fib linije 78%, kar pomeni, da je prišlo do spremembe treda. Tudi z uporabo Fibonacci grafa dobimo potrditev, da mora VET, za spremembo trenda, preiti vrednost $0,05 – $0,06 (Fib 78%), kar je tudi prva target linija. Od tu bo napadel območje Fib golden pocketa, med $0,09 in $0,10, kjer pa bo najverjetneje prišlo do zavrnitve in ponovne manjše korekcije. To bi bilo za VET dobro, saj bi nakazovalo zdravo rast in tvorbo bullish higher high, higher low trenda.

V naslednjih dnevih pričakujem še nekaj konsolidacijskega gibanja VET, nato pa poskus napada na $0,05, kateri bo najverjetneje potekal postopno, odvisno seveda od razmer na trgu. Gled na to, da tudi VET temelji na močnem in zanimivem projektu in glede na dejstvo, da je cenovno močno podcenjen, zna biti tudi VET eden izmed tistih kovancev, ki bodo, ob odboju trga, ponudili lep ROI.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Chainlink (LINK) / USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Solana (SOL) / USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!