VeChain (VET)/USDT – Tehnična analiza

Včeraj so Premium uporabniki glasovali za tri (3) altcoine, na podlagi katerih bom pripravil tehnične analize. Med celotnim izborom, so največ glasov dobili VeChain (VET), Cosmos (ATOM) in Sandbox (SAND). Omenjene analize objavim danes, tekom dneva. Pričnimo kar z zmagovalcem, VeChain (VET).

VET je kovanec, katarega sem v preteklosti kar nekaj analiziral, nekaj časa sem ga tudi imel v portfelju, a žal so aktivnosti, povezane z VET, kasneje nekoliko poniknile, čemur je sledil tudi padec vrednosti. Priznam, da sem pričakoval več od tega kovanca, a s tem nikakor ne želim reči, da je kovanec izgubil svoj potencial. Le ta še vedno ostaja, a dejstvo je, da sta se VET in razvojna ekipa znašla na pomembni točki, kjer bo potrebno pokazati mnogo več, a kaj, ko je veliko tega odvisno tudi od razmer na globalnih trgih.

Makro pogled

Pogled na 1W intervalu lepo nakazuje izrazit makro down-ternd (oranžna linija), ki traja vse od sredine leta 2021, z nekaj vmesnimi odboji. Osebno menim, da je VET na določeni točki prehitro in previsoko zrasel, kar mu je vzelo kar nekaj sape in moči. To pa se je odrazilo v ostri, globoki in dolgotrajni makro korekciji. Kot kaže, je VET vendarle uspel najti makro support med $0,010 in $0,022, ki je prikazan z zelenim območjem na spodnjem grafu. Gre za precej močno in široko območje, katero bi moralo vsaj še nekaj časa VET nuditi ustrezen support. Ocenjujem, da je VET v temu območju našel svoje dno in da nižje od prikazanega supporta ne bo šel, razen v primeru resnično velikega globalnega ekonomskega oziroma geopolitičnega šoka. 

Na drugi strani, v območju $0,035 – $0,045, se nahaja močno makro resistance območje, ki bo v prihodnih tednih in mesecih, igralo pomembno vlogo. Več o tem kasneje.

Konsolidacija in aktualni trendi

Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, je VET vse od meseca aprila, v fazi konsolidacije, katero prikazuje modro območje. Gre za strnjeno gibanje v omejenem območju, kjer VET akumulira nove moči za potencialni odboj. Trgovalni volume je nizek, a upadanje le tega bi znalo nakazovati, da bo tudi VET kmalu pokazal nekoliko bolj izrazit trend.

Kratkoročni trend liniji DAM20 (zelena) in DMA50 (modra) nakazujeta, da VET sicer želi preiti v bolj bullish fazo, a za enkrat mu to (še) ne uspeva, predvsem zahvaljujoč nizkemu volumu. Tudi sicer so signali precej mešani. MACD nakazuje prehod v bearish fazo, medtem ko RSI še nakazuje nekaj bullish trenda, vidimo pa lahko tudi bullish divergence trend. A kot rečeno, gre za zelo šibke signale, kar najverjetneje nakazuje na to, da trg čaka, kaj bo storil BTC, čemur bodo sledili tudi altcoini. Da bi VET pokazal nekaj več bullish trenda, bi si želel, da se pozicionira nad DMA20 in DMA50 trend liniji, torej vsaj nad $0,024.

Če aktualno gibanje pogledamo še nekoliko bolj pozorno vidimo, da VET tvori bullish trikotnik, ki ga prikazujeta oranžni liniji. Sicer gre za zelo neizrazit bullish trikotnik, ki pa bo najverjetneje že v naslednjih dnevih pokazal, ali bo prišlo do potrditve le tega, ali ne. Pozorni moramo biti na spodnjo linijo trikotnika, ki deluje kot support. V kolikor bi VET v naslednjih dnevih padel pod cca. $0,019-$0,020, bi s tem izgubil svoj support, kar bi nakazalo nadaljevanje bolj bearish trenda. Na drugi strani, mora VET prebiti že omenjeno resistance območje med $0,024 in $0,027, da bi lahko videli nekaj več kratkoročnega bullish nadaljevanja.

Kratkoročne target linije, optimalno območje vstopa in skrajno korekcijsko območje

Dnevi, ki so pred nami, bodo prinesli precejšnjo volatilnost, kar pomeni, da bo potrebno biti zelo pazljiv. Dogajanje bo zelo pestro, spremembe pa bodo najverjetneje hitre in ne prav majhne. Tudi zaradi tega je v danem trenutku nekoliko nehvaležno podati oceno o trgovalnih območjih, saj na trg vpliva ogromno dejavnikov, mnogo več kot navadno, katere se ne da napovedati npr.stopnja inflacije v ZDA, dogajanje v Ukrajini, globalna ekonomska slika in podobno. 

A ne glede nato, so spodaj prikazana ključna območja, katere bi v prihodnih tednih spremljal, v kolikor bi trgoval z VET.

Target linije

Glede na trenutno dogajanje in pozicijo VET, lahko na spodnjem grafu vidimo, da se ključno območje za VET nahaja kar nekaj nad trenutno pozicijo. Gre za območje t.i. Fibonacci golden pocketa, kjer navadno prihaja do večjih sprememb oziroma potrditev trenda. Najbolj kratkoročna in prva target linija VET je območje okoli $0,027. Gre za že omenjeno resistance linijo, katere preboj bi nakazal nekaj več bullish momenta. V kolikor bo trg v naslednjih tednih videl bolj ugodne razmere, sledijo naslednje tri (3) target linije:

  • $0,034
  • $0,044
  • $0,054
Ker se target linija $0,044 nahaja znotraj golden pocketa, lahko tukaj pričakujemo manjši pullback. Vsekakor ne pozabite pobirati dobičke po doseženih target linijah.

Optimalno območje vstopa, korekcijsko in skrajno korekcijsko območje

Glede na jutrišnjo objavo nove stopnje inflacije v ZDA, kar bo vplivalo na tržno dogajanje v naslednjih urah ali nekaj dnevih, bi z vstopom morda še nekoliko počakal oziroma ne bi vstopal s celotnim zneskom. Glede na trenutno stanje, se območje optimalnega vstopa nahaja med $0,020 in $0,022.

Najbolj verjetno prvo korekcijsko območje se nahaja med $0,015 in $0,017, spodnje oziroma skrajno korekcijsko območje pa se po moji oceni nahaja med $0,010 in $0,013, a tako globoko VET ne bo šel, razen v primeru, že prej omenjenih nepričakovanih negativnih ekonomskih ali geopolitičnih dogodkov/informacij.

Trgujte odgovorno, bodite potrpežljivi, saj znamo v prihodnih dnevih videti kar nekaj manipulativnega dogajanja na trgu, na kar moramo biti pripravljeni.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI, sedaj za zgolj 50 EUR/leto, namesto 75 EUR!

Predhodnji članek

Zakaj lahko prihajajoča globalna recesija in ekonomski zlom izbrišeta večino altcoinov? (PREMIUM)

Naslednji članek

The Sandbox (SAND)/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!