Ultra (UOS)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Kovanec: Ultra (UOS)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

UOS sodi v kategorijo publishing and gaming kovancev. Glede na to, da sta obe industriji, tako gamerska kot video publishing zelo popularni, UOS ponuja določen fundamentalni potencial. Ne smemo pa pozabiti, da na omenjenem področju deluje izjemno huda konkurenca, ki je neizprosna. 

Makro slika UOS kaže na precej podobno sliko, kot jih kaže velik del altcoinov – izrazita rast v času bull marketa, nato pa globoka in precej hitra korekcija. UOS je s prehodom v spodnje makro support območje $0,15-$0,19 prešel v fazo konsolidacije, ki poteka med že omenjenim supportom in prvo makro resistance linijo $0,29-$0,37. Prav prva makro resistance linija je ena najmočnejših in ključnih ovir, pred prehodom v makro bullish trend, kjer bo UOS pričel tvoriti higher low, higher high trend. UOS ima “zgolj” tri močnejše resistance linije, zato lahko s prebojem posamezne linije, pričakujemo tudi nekaj več rasti, saj je med njimi nekaj več praznega prostora, kar bi lahko omogočalo izdatnejšo rast. Ob tem bi opozoril še na eno izjemno pomembno resistance linijo, to je RSI nevtralna linija 50% (zgornji indikator), pod katero se RSI nahaja že skoraj leto dni. Gre za izjemno pomemben signal, zato bodite nanj pozorni, v kolikor HODLate ta kovanec. S prebojem te linije, se bo povečala tudi volatilnost, kar pomeni več potencialne rasti.

Poglejmo še, kakšen potencial rasti ima UOS. Kot vedno, dejanski potencial rasti bo pogojen z močjo bull marketa. Sta pa zanimivi predvsem dve območji. Prvo je območje Fibonacci golden pocketa (zeleno območje na grafu spodaj), kjer izstopa območje $1,51-$1,81. V kolikor bo trg, kljub vsem negativnim napovedim in signalom, deležen bolj izrazitega bull marketa, pa bi UOS lahko napadel tudi območje $3,8.

Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makroekonomske analize trga BTC ter altcoinov. Vse za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Kako kaže Ethereumu (ETH) in altcoinom proti Bitcoinu (BTC)

Naslednji članek

Skale (SKL)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

error: Content is protected !!