The Sandbox (SAND)/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

The Sandbox (SAND) sodi v skupino Metaverse kovancev in je zagotovo eden izmed bolj zanimivih in tudi potencialnih kovancev. Fundamentalno je močan zaradi mnogih izjemno močnih partnerstev npr. z družbo Samsung, predvsem pa zaradi svojega razvojnega potenciala znotraj Metaverse okolja, ki zagotovo predstavlja eno najbolj poslovno in finančno zanimivih okolij za prihodnost. A zgolj to ne bo dovolj za uspeh. Ekipa, ki stoji za SAND, bo morala pokazati veliko volje, ustvarjalnosti in poslovne spretnosti, da bo lahko še naprej predstavljala Metaverse gonilno silo. Ob boku jim je namreč že GALA, še eden izmed izjemno zanimivih in potencialnih kovancev. 

SAND že nekaj časa nisem analiziral, zato poglejmo, kaj kažejo kratkoročni indikatorji za naslednje dneve in tedne.

Makro trend

Pogled na 1W interval in makro trend prikazuje izjemno rast SAND v obdobju avgust-oktober 2021, čemur je sledila hitra in ostra korekcija, po prehodu v bear market, v katerem se še vedno nahajamo. Podobno kot pri VET, je tudi SAND, po moji oceni, tvoril prehitro in preveliko rast, kar nikoli ni dobro, saj takšna rast hitro pobere veliko energije in višje kot “potegne” kovanec, globje pade. To lahko tudi vidimo na spodnjem grafu. Vendarle pa je SAND našel svoje dno, vsaj za enkrat tako kaže, na zgornji makro support liniji, v območju $0,54-$0,76. Ker gre za kar veliko support območje menim, da bo uspelo ohraniti svojo moč vsaj še nekaj časa, zelo verjetno pa je to tudi dejansko območje dna za SAND. Naj ponovno opozorim, to se lahko hitro spremeni, v primeru nepričakovanih negativnih ekonomskih ali geopolitičnih dogodkov ali informacij.
 
Prav tako bi želel opozoriti še na spodnje support območje, absolutno dno, ki se nahaja med $0,17 in $0,29. To območje trenutno ni aktualno, prav pa je, da ga poznamo.

Gibanje SAND je vse od meseca maja omejeno z močno makro resistance linijo, ki se nahaja med okvirno $1,18 in $1,38. Prav območji, ki sta prikazani na spodnjem grafu, bosta v prihodnih tednih in morda mesecih, igrali ključno vlogo, saj bo gibanje SAND potekalo primarno znotraj tega območja.

Območje konsolidacije in kratkoročni indikatorji, ter trend linije

Kot že omenjeno v prejšnjem odstavku, se SAND, kot mnogo drugih kovancev, giblje znotraj konsolidacijskega območja. Območje sovpada z makro support in resistance linijo, kar pomeni, da gre za precej močni “oviri”, ki SAND držita v aktualnem gibanju. Poleg support in resistance linije pa je tukaj še izredno nizek volume, katerega spremljamo praktično celotno leto in to me nekoliko skrbi, saj bi lahko nakazovalo na zmanjšano zanimanje za ta kovanec. A pretirana skrb ni potrebna. Delno je za to kriv trenuten bear market in dokler SAND ohrani položaj nad spodnjo trend linijo simetričnega pravokotnika, torej okvirno nad $0,70, pretirana skrb ni potrebna. 

1D RSI nakazuje nekoliko bolj bearish nadaljevanje, a glede na to, da se bliža meji preprodanosti, prav veliko prostora za nadaljevanje korekcije ni več, vseeno pa nekaj prostora še ostaja. Zato bo kratkoročno potrebno biti pazljiv na spodnjo trend linijo. Padec pod njo, bi najverjetneje nakazal nadaljevanje bearish trenda.

Za nekoliko bolj bullish moment, bi SAND moral obe ključni kratkoročni trend liniji spremeniti v support. Kot lahko vidimo na grafu spodaj, se SAND nahaja pod MA20 (zelena) in MA50 (modra) trend linijama, kjer MA20 deluje kot resistance linija. Vsaj za enkrat. To potrjuje, da SAND za enkrat še kaže nekaj več bearish trenda, a na srečo le ta ni tako izrazit. Ker pa se v naslednjih dnevih obeta precej volatilno dogajanje na trgu, bo potrebno biti pazljiv.

Optimalno območje vstopa in target linije

Ker se SAND nahaja na makro support liniji, to navadno predstavlja optimalno območje vstopa/nakupa. Glede na povečano verjetnost volatilnosti v naslednjih dnevih in na še vedno nekoliko bearish signale, bi z vstopom še nekoliko počakal oziroma bi vstopal po delih. Vsekakor še ne bi odpiral dolgih pozicij oziroma ne bi tvegal s trgovanjem z vzvodi (leverage), dokler trend ne bo bolj jasen. 

Gledano generalno, je SAND dobro pozicioniran. Support je močan, a žal ne vemo, kakšne informacije oziroma novice nam prinašajo naslednji dnevi, kar bo zagotovo vplivalo na dogajanje na trgu. Zato svetujem potrpežljivost.

V danem trenutku moramo biti pozorni predvsem na to, ali bo v naslednjih dnevih support zdržal. V kolikor večjih pretresov ne bo, bo SAND kmalu pokazal nekaj več moči. Ključne kratkoročne target linije so naslednje:

  • $0,9
  • $1
  • $1,2

Kot vedno, dobičke pobirajte po delih, glede na dosežene target linije.

 

Zapis je izključno informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta. Prav tako priporočam, da pred trgovanjem vedno opravite še svojo analizo.

Predhodnji članek

VeChain (VET)/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Cosmos (ATOM)/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!