Solana (SOL) / USDT – Tehnična analiza

Tudi Solana (SOL) je eden tistih potencialnih kovancev, ki temeljijo na kvalitetnem projektu in so prinašali lepe donose, a jih je stanje na trgu žal močno potegnilo navzdol. Takšna je žal usoda večine altcoinov. Pogled na analitično sliko SOL je dovolj zgovoren, zato prav široko razpredanje ni potrebno. 

SOL je prešla v fazo velike korekcije okoli novembra 2021, katera se je končala natanko na ključni makro support liniji, pri okoli $80, kjer se je kar nekaj mesecev konsolidirala, s koncem marca pa je ponovno pokazala svojo moč in prešla v odboj. Žal ta ni dolgo trajal, saj je kmalu zatem ponovno prešla v ostro korekcijo, kjer je izgubila tudi ključno makro support linijo. Kadar koli pride do preboja makro support linije, to nikoli ni dober znak, saj pomeni, da je prišlo do spremembe trenda, kar je pokazatelj prehoda v bear market. 

Trenutno se SOL nahaja na robu spodnjega support območja, med cca. $35.70 – $47, kjer je ponovno prešla v konsolidacijo. Njeno gibanje, vse od začetka zadnje korekcije, poteka znotraj descending channel trend linij (oranžni liniji), kjer bo, v naslednjih dnevih, poskušala s prebojem zgornje trend linije. Uspešen preboj bi bil vsekakor, vsaj kratkoročno, dober znak, a velik del uspeha SOL bo odvisen tudi od gibanja BTC v naslednjih dnevih. Volume je še vedno nizek, zato vsaj za enkrat, nekega velike preboja (še) ne pričakujem.

Bolj kot to je pomembno, da SOL ohrani trenutno support območje, sicer sledi padec v območje $16,20 – $25.

Tudi na spodnjem grafu Fibonacci makro analize vidimo, da je SOL izgubila support tudi na zadnji Fib liniji 78%, ki še predstavlja re-trace. Kot omenjeno, padec pod to linijo pomeni spremembo trenda. Ko pride do takšnega padca, navadno traja vsaj nekaj tednov, da se gibanje kovanca umiri, konsolidira in pripravi za ponoven odboj. Velikih odbojev še ne pričakujem, bolj pomembno je, da SOL najde svoje dno in kot za enkrat kaže, je to dosegla s trenutnim support območjem $35,70 – $47, znotraj katerega se bo gibala vsaj še nekaj dni – v kolikor BTC ne bi postregel z novim prodajnim pritiskom.

1D RSI sicer kaže še nekaj prostora za možno korekcijo, a kot že omenjeno menim, da bo gibanje SOL v naslednjih dnevih in tednih omejeno na aktualno support območje, nižje pa SOL, vsaj kratkoročno, ne bomo spremljali, tudi zavoljo dejstva, da sta 3D in 1W RSI že skoraj dosegla najnižjo zgodovinsko točko. A naj še enkrat ponovim, korekcija BTC, bi to lahko zelo hitro spremenila.

Pozitiven signal kaže 1D MACD, ki že prihaja na pozitivno stran, prav tako lahko vidimo nekaj več pozitivnega voluma, kar bi lahko nakazovalo, da bo SOL vsaj poskušala prebiti zgornjo trend linijo. Glede na skromno gibanje trga, bi bila prva target linija pri okvirno $59, sledil bi napad na drugo target linijo pri okvirno $70, zadnja target linija pa se nahaja v območju makro resistance linije, prej support linije, pri dobrih $80.

Glede na trenutne tržne razmere menim, da bo napad postopen, s kar nekaj vmesnih konsolidacij, zato pobirajte dobičke postopoma. V kolikor nameravate dokupovati SOL, je aktualno support območje dobra priložnost, čeprav bi želel še enkrat ponoviti, da v času bear marketa, skušajte primarno investirati v BTC in ETH.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

VeChain (VET) / USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Bitcoin (BTC) / USD tedenska tehnična in on-chain analiza (25.5.2022) – (PREMIUM)

error: Content is protected !!