Solana (SOL)/USDT – Prodajno/nakupni signal 🔒

Solana (SOL) se je kar nekaj časa soočala s precej resnimi tehničnimi težavami, ki so precej načele ugled tega, sicer izjemno zanimivega kovanca. Težave so se nanašale predvsem na zanesljivost networka in samo varnost. Mnogo trgovalcev, predvsem pa investitorjev je zato že izrazilo upravičen dvom v sam projekt, a kot kaže, je ekipa uspela uspešno odpraviti vse tehnične težave in SOL se trenutno nahaja v zelo zanimivem trgovalnem položaju.

Makro support

SOL se je nedavno odbila od močnega makro supporta $29 – $32 in po skoraj letu dni korekcije, nakazuje ponovno željo po odboju in bolj bullish trendu. Volume je izrazito visok, eden največjih med kovanci, katere sem v zadnjem času analiziral, kar kaže na veliko zanimanje za SOL med trgovalci in investitorji. 1W oscilatorja RSI in MACD oba nakazujeta pozitiven trend, kar je dober obet za SOL.

Gibanje SOL bo še nekaj časa omejeno na konsolidacijsko območje med že omenjenim supportom in močnim resistance območjem $39 – $45. SOL zna imeti nekaj izziva s prebojem, čeprav resnejših težav, vsaj glede na trenutne indikatorje, ne pričakujem, a ko bo uspela s prebojem in bo omenjeno resistance območje spremenila v support, bo SOL pokazala izjemno lepo rast, saj do cca. $90 nima praktično nobene resistance linije.

SOL pred velikim odbojem?

1W Bollinger Bands indikator nakazuje največji stisk pasov v dobrem letu in pol, SOL pa poskuša srednjo (modro) linijo indikatorja spremeniti v support, kar bi bil prvi jasen signal, da se pripravlja na bolj bullish trend. Počakati bo potrebno še kakšen teden ali dva, a trenutno so indikatorji zelo obetavni.

Kratkoročni trend (1D)

Pogled na 1D interval prav tako potrjuje bullish sliko, saj je SOL pred dnevi uspešno prebila down-trend linijo, prav tako pa je bil uspešen re-test omenjene down-trend linije, kar lahko vidimo na grafu spodaj, označeno z modrim krogom. Uspešen re-test je potrditev bullish trenda. Za enkrat kratkoročno, a v kolikor se bodo ugodne razmere na trgu nadaljevale, bo skoraj zagotovo kmalu prišlo do podobne potrditve tudi na 1W intervalu. Opozoril pa bi na 1D RSI, ki se je dotaknil linije 70%, torej linije prenakupljenosti, kar pomeni, da bo SOL najverjetneje kmalu prešla v manjši in zdrav pullback. Da, nekaj rasti je še možno, a glede na visoko stopnjo prenakupljenosti, bi z vstopom še malo počakal.

DMA20 in DMA50

Obe ključni kratkoročni trend liniji, DMA20 (zelena) in DMA50 (modra), prav tako nakazujeta bullish trend, saj se SOL nahaja krepko nad obema trend linijama, čakamo le še na potrditev, ko bo DMA20 (zelena) linija sekala DMA50 trend linijo na gor. To bi se, ob trenutnih pogojih na trgu, moralo zgoditi v tednu, ki je pred nami. Razmere so torej dobre, indikatorji nakazujejo bullish trend, čakamo le še potrditev.

Fibonacci analiza

Tudi Fibonacci analiza potrjuje bullish napoved, pogoj je seveda ta, da trg ohrani ugodne razmere. Kot vidimo na grafu spodaj, se SOL nahaja natanko v najbolj pozitivnem trgovalnem območju, območju golden pocketa, ki ga predstavlja celotno zeleno območje. Na 1D intervalu se izrisuje tudi potencialen bull flag, v kolikor SOL ohrani support znotraj golden pocketa (temno zelen pas), med $34,45 in $35,17.

Trgovalna ideja

 
Stopnja tveganja: zmerno nizka
Trend: LONG


SOL se sicer, gledano generalno, nahaja v izjemno zanimivem položaju za vstop. Osebno bi sicer počakal na manjši pull back v območje, okvirno med $34,20 in $35,40, kjer se nahaja območje optimalnega vstopa

Target linije se nahajajo v območjih:

a. $38,80

b. $42,20

c. $47

Stop loss pozicijo bi postavil v območje zadnjega higher lowa ($30,80), torej okvirno -12%. Vsekakor prilagodite stop loss pozicijo svoji risk management strategiji. Dobičke pobirajte sproti, po doseženih target linijah. Risk reward (RR) razmerje je prav tako zelo dobro in sicer 2,9.

Ne pozabite – razmere na trgu so dobre in altcoini to dobro izkoriščajo. Prav tako trenutni indikatorji nakazujejo bullish trend, a to se lahko hitro spremeni, zato bodite pozorni na gibanje BTC in širšo tržno sliko, predvsem pa imejte izdelano risk management strategijo.

 

Zapis je izključno informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta. Prav tako priporočam, da pred trgovanjem vedno opravite še svojo analizo in poskrbite za ustrezno risk management strategijo!

Predhodnji članek

Cardano (ADA)/USDT – Prodajno/nakupni signal

Naslednji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 07.11. – 13.11.2022 🔒

error: Content is protected !!