SOL/USDT (Tehnična analiza)

Veliko vprašanj je bilo v zadnjih dnevih, vezano na SOL (Solana), ki je v zadnjih dnevih in tednih, naredila impresivno rast. Toda, kaj sledi? Bo še rasla, ali bo šla v korekcijo? Se še vedno splača vstopiti v trgovanje?

Morda najprej malo širši pogled na tedenskem intervalu (1W). Na grafu je lepo vidna izjemna rast SOL, ki je trajala vse od meseca julija. Priča smo bili oz. smo še vedno, strmi in hitri rasti, kar je sicer dobro za hitre zaslužke, ne pa toliko za nadaljnjo zdravo rast.

Kar izstopa na grafu je t.i. Elliot Wave trend linija, katero predstavlja modra, oštevilčena črta. Elliot Wave linijo tvori 5 nasprotno obrnjenih vrhov, katerim sledi še ABC korekcija. Ko se trend prevesi v peti (5) vrh, takrat navadno prične padati, kot je razvidno tudi na grafu spodaj. Trenutno se nahajamo v zaključni fazi petega vrha, kar sicer še ne pomeni, da bo vrednost SOL nemudoma začela padati. Čisto možno je, da bomo spremljali še kakšen zelen teden, odvisno od voluma, a skoraj zagotovo bom SOL kmalu spremljali v korekciji. Nenazadnje bi bilo tudi zdravo za nadaljnjo rast.

Glede na hitro in praktično konstantno rast, glede na dejstvo, da je trg nekoliko nestabilen in trenutne indikatorje, bi v tem trenutku odsvetoval vstop in trgovanje, saj so razmere preveč tvegane, korekcija pa je lahko kar velika. Bodite pozorni na VPVR indikator, to so modro-zeleni ležeči stolpci skrajno desno, kateri kažejo področja, glede na vrednost v USD, kjer je bilo oz. je nastavljenih največ nakupno/prodajnih pozicij. Daljši kot je stolpec, močnejše support oz. resistance področje predstavlja. In če boste pozorni, je prvo malo močnejše support območje pri vrednosti okoli $74,88, naslednje pa šele pri vrednosti dobrih $40 oz. $50. Glede na trenutno vrednost, to predstavlja potencial za kar velik padec.

A to še ne pomeni, da bomo dejansko videli takšen padec, govorim o potencialu. Da bi videli malo bolj natančno sliko, kaj lahko pričakujemo v prihodnih dneh, moramo pogledati krajši, 4H interval. Kot je razvidno iz grafa, je SOL tvorila t.i. bearish razširjeni trikotnik, katerega prikazujeta oranžni, črtkasti črti, kar navadno nakazuje prihajajočo korekcijo, a vse je odvisno od voluma.

SOL se trenutno nahaja tik nad spodnjo linijo omenjenega trikotnika oziroma na črti pomembnega indikatorja EMA20 (oranžna linija). Verjetno bomo v kratkem videli re-test spodnje linije trikotnika, v območju $169. V kolikor bo linija zdržala, bomo videli odboj. Najprej do prve target linije (TL1), v območju $206, nato pa do vrha zgornje trend linije (TL2), v območju $225. Zadnja target linija (TR3) v tem ciklu je v območju $250.

V kolikor bikom ob skromnem volumu ne bo uspelo ubraniti support linije (SL1), bomo spremljali SOL v korekciji. Najprej do support območja med $139 in $154, katerega predstavlja zgornji rdeč pravokotnik (SL2), ob nekoliko bolj negativnem volumu, pa v območje med $107 in $118, kjer se nahaja tudi ključna EMA200 linija (vijolične barve).

Glede na bolj bearish indikatorje (EMA, BB, MACD in RSI), osebno v tem trenutku spremljam predvsem SL1 in SL2 območje.

Omenjena support območja so morda tudi dobra vstopna točka v primeru trgovanja, a priporočam, da počakate na potrditev trenda in umiritev razmer na trgu. Vsekakor SOL še ni rekla zadnje v tem bull runu. Osebno ocenjujem, da ima potenciala do krepko preko $490, a v tem trenutku bi svoj fokus bolj usmeril v ATOM, EGLD ali morda XRP.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vse, ki želite več informacij, novic, tehničnih analiz, nasvetov in signalov pa vabim, da spremljate tudi našo Facebook stran.

Predhodnji članek

Do kdaj lahko pričakujemo rast kripto trga in kdaj nastop medvedjega cikla?

Naslednji članek

BTC/USDT (Tehnična analiza), ali kako Kitajska sesuva globalni finančni trg

error: Vsebina je zaščitena!