SOL/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

SOL (Solana) je po obdobju močne rasti prešla v nekoliko bolj umirjeno fazo rasti, a še vedno gre za kvalitetno, zdravo rast. Pred nami je zelo zeleno obdobje, zato poglejmo, ali bo takšno tudi za Solano.

4h indikatorji so prešli v nekoliko bolj bearish fazo, kar je tudi posledica nekoliko večje dominacije BTC. Vsekakor nič tragičnega ali zaskrbljujočega.

SOL je tvorila t.i. rising open wedge vzorec, katerega prikazujeta črtkasti vijoličasti črti, kar navadno nakazuje nekoliko bolj bearish trend. SOL se nahaja tik nad močnim območjem support linije, katerega prikazuje zgornji rdeč pravokotnik (SL1), v območju med $237 in $243. V naslednjih urah bomo spremljali re-test tega območja. Glede na prihajajoči bolj pozitivni volume, čeprav bolj skromen in RSI, ki nakazuje pozitivni obrat, bomo v naslednjih urah spremljali manjši odboj SOL. Ključno je, da prebije območje $250, da bi nato napadla prvo target linijo, katero predstavlja prva zelena linija TL1, pri okoli $272. Od tu sledi napad SOL na drugo target linijo (TL2), pri $300, a trenutno za kaj takšnega SOL še nima dovolj moči. Potreben bo izdatno večji volume. Ko bo do tega prišlo, bo SOL poletela proti omenjeni target liniji.

V kolikor v naslednjih urah oziroma dnevu ali dveh, support linija ne bi zdržala pritiska medvedov, bomo videli korekcijo, najverjetneje v območje naslednje močne support linije, spodnji rdeč pravokotnik, med $214 in $226.

Kot rečeno, zaenkrat prva support linija nudi dober support, a do tega trenutka je prišlo šele do enega (1) re-testa support linije. Navadno so potrebni 3 do 4 re-teste, da bi prišlo do preboja na dol.

Vsekakor SOL ostaja visoko na listi favoritov za ta bull run. Ključne spremembe se bodo dogajale proti sredini meseca oziroma v drugi polovici.

V kolikor trgujete s SOL, bi z vstopom počakal na potrditev trenda. Kot kaže trenutno, bo SOL najverjetneje tvorila t.i. higher high, lower high vzorec, ki velja za bullish vzorec. Trenutno je tvorila dva valova in navadno so potrebni trije, da bi prišlo do večjega odboja. 

Dobro območje vstopa je območje prve support linije, v kolikor ste nekoliko bolj preračunljivi, počakajte na re-test območja druge support linije, a po trenutnih indikatorji, nižje od $225 SOL ne bo šla, v kolikor pride do nekoliko večje korekcije.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost.

Predhodnji članek

(SIGNAL) Se temu kovancu kmalu obeta velik odboj? – (PREMIUM)

Naslednji članek

XRP/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!