SOL/USDT – Tehnična analiza

SOL (Solana) je eden favoritov oz. favoritinj tokratnega bull runa, saj je v letu dni, ustvarila kar 10.401,8% rast, kar je izjemno. A po takšni rasti, navadno pride tudi do korekcije in upočasnitve rasti, kar se SOL dogaja predvsem v zadnjem mesecu dni, ko je padla za okoli 25%. Poglejmo, kaj lahko pričakujemo v naslednjih dnevih in tednih.

1D indikatorji nakazujejo nekoliko bolj bearish sliko, kar pomeni, da bomo SOL v naslednjih dnevih spremljali v konsolidacijskem območju med resistance linijo (RL) med $199 in $207, ter support linijo (SL1), med $179 in $193. Gre za zelo ozko oz. majhno območje, kjer pa resistance linija kaže več moči, kar nakazuje, da bo SOL vsaj še krajši čas, imela težavo s prebojem.

Vsekakor bomo v naslednjih urah spremljali že prvi poskus preboja. V kolikor SOL uspe (potrebovala bo bolj izdaten volume), jo bomo spremljali v napadu na prvo target linijo (TL1), pri okoli $242,38. Sledita še dve target liniji in sicer druga (TL2) pri $281,47 in tretja (TL3), pri $354. Potencial rasti dobrih 65%. Tukaj želim opozoriti na še eno dokaj močno resistance linijo, ki se nahaja prav v območju prve target linije, pri $242. V kolikor volume ne bo dovolj močan, zna SOL po dosegu prve target linije, preiti v manjšo korekcijo, nakar bo nadaljevala z odbojem.

V kolikor nameravate trgovati s SOL oz. vstopati, je optimalna točka vstopa (Entry point) v območju $214 – $226.

Glede na trend, ki ga je SOL tvorila, t.i. broadening wedge, bo v naslednjih dnevih in verjetno tudi tednu ali dveh, odvisno od voluma, njeno gibanje omejeno na območje med obema trend linijama (črtkasti črti).

V kolikor SOL v naslednjem dnevu ali dveh ne bo uspela s prebojem support linije, bo najverjetneje naredila re-test support linije (SL1), v območju med $179 in $193, v primeru dodatnega poslabšanja razmer na trgu, pa bomo spremljali korekcijo do območja druge support linije (SL2), med $156 in $168. Skrajno korekcijsko območje, katerega po trenutnih indikatorjih ne pričakujem, se nahaja na ključni trend liniji EMA200 (bela črta), pri $134.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium

Predhodnji članek

XRP/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

BTC/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!