SHIB/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

SHIB (SHIBA INU) je eden tistih kovancev, v katerega ne vlagam prav veliko, saj sodi, vsaj za enkrat, med t.i. shit coine, ki pa lahko, v smislu hitrega trgovanja, prinesejo kar lep donos, katerega se lahko nato investira v bolj kvalitetne kovance. Gibanje SHIB je zelo dinamično in posledično tudi tvegano. Tako nam pogosto ponudi velike in hitre odboje, ter še hitrejše in globje korekcije. Zato je analiza tehničnih signalov pogosto nehvaležna, saj na trend vpliva veliko dejavnikov, katerih z analizo žal ne moremo napovedati. Zato ob trgovanju priporočam veliko previdnost in nikakor ne tvegajte preveč.

SHIB je vse od konca meseca oktobra v fazi stalne korekcije, znotraj descending channel trenda, kar je lepo razvidno iz zgornjega grafa. Kot kaže je SHIB našla svoje dno in z začetkom meseca februarja, je prišlo do odboja in preboja zgornje trend linije. Kot nakazuje gibanje, bo SHIB najverjetneje tvorila bull flag vzorec, ki napoveduje nadaljnjo rast, ki lahko pomeni dobro priložnost za kakšen soliden zaslužek. A kot rečeno, previdno. Stop loss prilagodite svoji trgovalni strategiji, predlagam pa 8-10%.

Da bi vstopili v trgovanje, mora SHIB ostati nad oziroma znotraj support območja (zelen pravokotnik), med $0,00002601 in $0,00002932, kjer se mora konsolidirati in nato odbiti, kar se bo najverjetneje zgodilo v naslednjih dnevih. V kolikor bo support zdržal, najverjetneje bo, če ne bo prišlo do kakšnih FUD novic oziroma večjih tržnih korekcij, bo SHIB nato napadla močno resistance linijo v območju $0,00003398. To območje lahko jemljemo tudi kot prvo target linijo. 

Ob preboju omenjenega območja, večjih ovir ni, zato bo SHIB napadla ključno target linijo $0,00003882, ob dobrih pogojih na trgu, pa še target linijo $0,00004762. Dobičke pobirajte po delih, glede na doseženo target linijo in ne tvegajte preveč.

Gre za osebno mnenje, ki ni finančni nasvet, pred trgovanjem pa ne pozabite opraviti tudi lastne analize. trgovanje poteka na lastno odgovornost.

Predhodnji članek

CEL/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

XRP/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!