Se kripto trgu približuje dogodek, ki bo ponovno pretresel trg? 🔒

Kripto trg se še ni dobro umiril in stabiliziral po nedavnem padcu ene največjih kripto menjalnic FTX, ki je povzročil hitro, približno 25% korekcijo, že se izrisuje potencialen nov trend, ki bi, v kolikor bi do njega tudi prišlo, najverjetneje ponovno zatresel, že tako nestabilen kripto trg.

BTC na zadnji obrambni liniji

Večkrat sem že omenil, da se BTC nahaja v območju izjemnega pomena. Gre za območje med $15.000 in $16.500, ki vključuje dve močnejši support liniji ($15.500 in $16.500). Da gre resnično za izjemno pomembno območje, potrjuje tudi spodnji Fibonacci graf. Zeleno območje predstavlja območje golden pocketa, temno zeleno območje pa golden pocket. Gre za ključna območja, kjer se je in se najverjetneje še bo, dogajala glavnina najpomembnejših vrednostnih gibanj BTC.
 
Če smo pozorni vidimo, da se BTC nahaja tik nad spodnjo linijo Fib golden pocket območja, ki predstavlja zadnjo “obrambno” linijo pred nadaljevanjem večje korekcije. Gre za Fib območje 78%. Trenutno se to območje nahaja natanko okoli $15.000. Bližamo se torej odločitvi, ali bo BTC uspel ohraniti ta makro support, ali pa bo dejansko nadaljeval s korekcijo.

BTC/USD na 1W intervalu izrisuje možnost tvorbe death cross trenda

Da je pred nami potencialno pestro obdobje, nakazuje BTC na tedenskem intervalu, saj prihaja do potencialne tvorbe enega najbolj bearish trendov t.i. death cross trenda. Gre za trend, kjer krajša WMA50 trend linija (modra), preseka daljšo, WMA200 (zelena) trend linijo, proti dnu.
 
Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, BTC nakazuje možnost tvorbe omenjenega trenda, do katerega bi lahko prišlo okvirno med 15.12.2022 in 15.1.2023. A potrebno je poudariti sledeče:
 
  • nikakor ni nujno, da bo do potrditve prišlo. Trenutno se zgolj nakazuje možnost
  • obdobje, v katerem naj bi potencialno prišlo do potrditve varira, saj je pogojeno z gibanjem trga. Gre torej za okvirno obdobje, zato je potrebno gibanje indikatorja redno spremljati
  • v kolikor bi prišlo do potrditve, bi trg odreagiral že nekoliko prej, saj indikatorji tvorijo trend z zamikom

Za enkrat je torej govora o potencialnem dogodku, zato ga bom vsekakor pozorno spremljal. Zna pa dogajanje v decembru in januarju biti kar pestro, predvsem pa bo zelo manipulativno. Poleg omenjenega trenda oziroma indikatorja, je potrebno spremljati tudi support linije, saj bodo prav te odličen pokazatelj prevlade bikov oziroma medvedov. Osebno bi si želel, da BTC ohrani vsaj support $15.500. 

Korekcijska območja

V kolikor bi prišlo do realizacije omenjenega death cross trenda, osebno vidim le dve možni korekcijski območji in sicer prvo med $13.500 in $14.500, ter drugo, spodnje, med $9.500 in $11.500. BTC trenutno (še) drži support in dokler je pri tem uspešen, je to dober znak, da biki vendarle uspejo obrniti trend in BTC pognati nazaj proti $17.500, nato pa v območje $20.000.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Kako na preprost način določiti optimalno točko dokupa izbranega kovanca?

Naslednji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 21.11. – 27.11.2022 🔒

error: Content is protected !!