SAND/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

SAND (Sandbox) je brez dvoma eden vodilnih Metaverse kovancev, ki je nedavno naredil lepo 8% rast, po najavi britanskega finančnega giganta HSBC, da vstopa v projekt. Poleg MANA in GALA, Sandbox prevzema dominantno vlogo znotraj Metaverse ekosistema in brez dvoma je SAND kovanec, na katerega velja biti zelo pozoren. Tako v naslednjih urah in dnevih, kot dolgoročno.

Na 1D intervalu je SAND tvoril bullish trend, t.i. falling wedge trend, ki ga prikazujeta trend liniji na zgornjem grafu. Navadno gre za trend, ki se pogosteje končna z odbojem, kot s korekcijo, kar nakazujejta tudi 1D RSI in MACD, ki prehajata v bullish fazo. Prav tako je opaziti porast pozitivnega voluma, kar nakazuje željo bikov, da potisnejo SAND višje. Bo pa potrebno kar nekaj več voluma, ki je v zadnjih tednih bil precej skromen, tudi na račun nestabilnih tržnih razmer.

SAND je v območju $2,5 – $2,7 našel močno support linijo, ki vsaj začasno predstavlja dno. Glede na dolgotrajnost te support linije lahko govorimo o makro support liniji, kar pomeni, da bo tudi naprej nudila močan support, razen v primeru, da bi prišlo do večjih geopolitičnih pretresov, ki bi na trg imeli negativen vpliv. SAND bo sedaj skušal prebiti zgornjo trend linijo falling wedge strukture, s čimer bi potrdil bullish trend. Ključno je zato območje Fibonacci golden pocketa, med $3,3 in $3,6, ki je prikazan s temno zeleno linijo na spodnjem grafu. Glede na dokaj skromen volume, pričakujem, da bo SAND imel nekaj težav s prebojem omenjenega območja, a ko mu bo to uspelo, bomo najverjetneje spremljali lepo rast.

Da SAND kaže odločnost preboja, potrjuje tudi EMA Ribbon indikator (spodaj), ki trenutno še služi kot resistance območje, a smo tik pred tem, da se SAND prebije nad njega in ga pretvori v support linijo, kar bi bil izjemno pozitiven signal.

SAND je v območju, ki je primerno za vstop, v kolikor nameravate vstopiti, med $2,5 – $2,7, lahko pa počakate na preboj omenjene trend linije in vstopate po pozicioniranju SAND nad $3,6, kjer bo prišlo do konsolidacije, za nadaljnjo rast. Prva naslednja target linija se nahaja v območju $4,5, druga v območju $5,4. Dobičke pobirajte po delih oz. po doseženih target linijah. SAND sicer ne bo ponudil bliskovite rasti, ker pa je zelo kvaliteten kovanec, zagotovo sodi med investicijsko bolj zanimive kovance, ki jih je smotrno, vsaj nekaj, vključiti v svoj portfelj. V kolikor boste s SAND trgovali, bodite prav tako pozorni na gibanje BTC, saj le to pogojuje gibanje ostalih kovancev.

Analize je zgolj informativne narave in velja le kot osebna ocena. Pred trgovanjem vsekakor opravite tudi lastno tehnično analizo in trgujte odgovorno, ter skladno z risk managementom.

Predhodnji članek

Tedenska tehnična in on-chain analiza trga ter ocena za prihajajoči teden – 7.3.-13.3.2022 (PREMIUM)

Naslednji članek

VET/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!