RUNE/USDT – Tehnična analiza

RUNE (ThorChain) je prav tako eden tistih kovancev, ki so ostali veliki dolžniki, kar se tiče rasti, dosedanjega bull runa. Gledano iz vidika makro trenda, je RUNE tvoril padajoči oziroma bearish trikotnik in temu je sledila tudi cena, ki je tvorila tri vale, a vsak je bil nižji, z manjšim donosom.
Kar izstopa pri RUNE, je specifika trgovalnega voluma. Le ta je relativno enakomerno nizek, nato pa nenadna velika rast, ki tvori velik odboj in nato hiter padec. Prav temu smo priča trenutno, ko je RUNE ponovno v fazi rasti, saj je prišlo do odboja od ene izmed treh ključnih support linij. Ključna support linija se nahaja v območju $3,44 (makro support linija), nekoliko višje nad njo, v območju $6,51, se nahaja druga support linija, tej pa sledi še tretja, trenutno aktualna, pri $8,72.
1D indikatorji nakazujejo obrat trenda, iz bearish v bullish, kar je potrdil tudi re-test aktualne support linije pri $8,72. RUNE je omenjeno linijo prebil, nato je prišlo do manjše korekcije, re-testa support linije in ponovnega odboja. Kadar smo priča odboju na support liniji, to nakazuje dominanco bikov in željo po nadaljnji rasti. 

Glede na to, da se samo nekoliko višje od trenutnega položaja in support linije nahaja močna resistance linija pri $10,40 in dejstvu, da je 1D RSI že v fazi prenakupljenosti, lahko pričakujemo ponovno manjšo korekcijo in ponoven re-test support linije $8,72. V tem trenutku spremljam prve dve support liniji, ki sta najbolj aktualni, med $6,51 in $8,72. Globjih korekcij trenutno ne pričakujem. Tukaj bo najverjetneje ponovno prišlo do konsolidacije in ponovnega poskusa preboja resistance linije. Da gre za pomembno in močno območje, kaže tudi spodnja Fibonacci analiza, kjer je razvidno, da je aktualna support linija natanko znotraj golden pocket območja, kar pomeni, da je tukaj najverjetneje akumulirano dovolj moči (nakupnih naročil), da bo prišlo do ponovnega odboja.
1D indikatorji kažejo, da je RUNE končal s korekcijo in da je prešel v bullish fazo, kar potrjujeta tudi EMA20 in EMA50 trend liniji, ki sta v bullish položaju (graf spodaj).
Bullish nadaljevanje prav tako potrjuje EMA200, eden ključnih indikatorjev, ko iščemo potrditev bullish/bearish trenda. RUNE se prvič po decembru, ponovno nahaja nad EMA200 trend linijo, kar je pozitiven signal in potrditev ocene, da lahko tudi v prihodnjih dnevih in tednih, pričakujemo nadaljevanje rasti, v kolikor ne bi prišlo do kakšnih nepričakovanih tržnih korekcij.
In kje so target linije?

Kratkoročne target linije se nahajajo pri $13,3, sledi target linija v območju $16,75 in tretja, zadnja target linija, pri $21,24. Glede na to, da je gibanje RUNE precej ostro in dinamično, vsekakor pobirajte dobičke po delih, pozorni pa bodite tudi na gibanje BTC, saj njegovo gibanje vpliva na celoten kripto trg.
Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

THETA/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Tedenska tehnična in on-chain analiza trga in ocena napovedi za prihajajoči teden – 20.3.2022 do 27.3.2022 (PREMIUM)

error: Content is protected !!