Reef (REEF)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Kovanec: Reef (REEF)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel. 

REEF je še en izmed kovancev, ki je na trg priletel z veliko potenciala in močnim marketingom, a je kaj kmalu ostal brez sape in se izgubil v povprečju. Če pogledamo spodnji graf vidimo, da je v prvem tednu tvori eno največjih “pump”, ki pa je bila kratkega daha. Kot večkrat poudarim, takšne izrazite pumpe v samem začetku navadno niso najbolj pozitiven znak, znajo pa zavesti manj izkušene vlagatelje, ki v tovrstnih pumpah vidimo izjemen “potencial”. Žal temu ni tako, saj so pumpe navadno posledica napihnjenega marketinga in/ali manipulacije.

No, roko na srce, REEF je nato poskušal tvoriti bolj zdrav trend, a kot vidimo na spodnjem grafu, vse do danes ni več uspel prebiti makro down-trend linije, kar ni dober znak. Bili so sicer poskusi preboja, a podobno kot v primeru začetne “pumpe”, so tudi te bili kratkega daha. REEF je tako naredil popoln retrace nazaj v osnovni oziroma spodnji support, kjer je, vsaj za enkrat, našel svoje dno.

Ključna in praktično edina makro support linija, se nahaja v območju $0,00124-$0,00190, na kateri se REEF že nekaj časa nahaja v konsolidaciji. Na drugi strani je REEF soočen s kar nekaj resistance linijami, prva se nahaja že v območju $0,003. Prav s to resistance linijo se REEF bori v tem trenutku, sočasno pa tudi z RSI makro resistance linijo. 1W MACD sicer nakazuje, da je REEF deležen več pozitivnega oziroma nakupnega voluma, a REEF najbrž ne bo uspel s prebojem prve resistance linije, v prvem poskusu. Tako bo najverjetneje prišlo do pullbacka nazaj do support linije, od koder bo skušal s ponovnim odbojem. Da bi lahko govorili v dejansko nekoliko bolj bullish pogojih za REEF, mora REEF prebiti spodnji dve resistance liniji in ju spremeniti v support. Tako bo pričel tvoriti higher high trend.

Pogoji se za REEF sicer izboljšujejo, a še zdaleč niso idealni. V kolikor HODLate REEF, potem vsekakor svetujem, da postavite stop loss pozicijo tik pod support območje. V kolikor bi REEF namreč izgubil ta support, bi sledil prosti pad. Kot omenjeno, trenutno je fokus na spodnji dve resistance liniji, ki predstavljata prvi mejnik med bearish in bullish trendom. Trenutno sicer ne kaže, da bi REEF bil tisti kovanec, ki bo, v naslednjem bull marketu podiral rekorde, a tudi to se lahko kaj hitro spremeni.

Trenutno ocenjujem, da je najbolj verjetno target območje za REEF, v naslednjem bull runu, v območju FiB golden pocketa, torej med $0,025 in $0,039, v kolikor bi spremljali izjemno močan bull run oziroma v kolikor bi REEF pokazal novo, izjemno moč, bi bil skrajni potencial REEF v območju $0,075-$0,085.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 16.1. – 22.1.2023 (PREMIUM)

Naslednji članek

Meter Governance (MTRG)/USDT – HODL tehnična analiza in potencial rasti kovanca

error: Content is protected !!