Quant (QNT)/USDT – tehnična analiza

Quant (QNT) je izjemno zanimiv kovanec, katerega do sedaj še nisem analiziral, kljub temu, da ga spremljam že nekaj časa. Je eden redkih kovancev, ki je v tem bear marketu uspel ustvariti kar 481% rast po tem, ko je meseca junija dosegel svoje dno. Kot rečeno, gre za zanimiv in potencialen kovanec, predvsem iz vidika tehničnih karakteristik, ki jih ponuja.

Support in resistance linije (1D interval)

Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, QNT vse od točke dna pri $40,10, tvori parabolo rasti, prav tako prihaja do konstantne rasti trgovalnega voluma. To nakazuje na precejšnje zanimanje za ta kovanec, kot tudi na prehod dominance na stran bikov.
 
Svoj vrh po junijskem odboju je QNT dosegel pri vrednosti $228. Nedvomno izjemno lepa rast, glede na razmere, ki vladajo na trgu. Zelo pomembna točka v tem gibanju je tudi odločen preboj precej močne resistance linije $144-$158, katero je z uspešnim nedavnim re-testom spremenil v močan support. Uspešen re-test potrjuje odločnost bikov, da nadaljujejo s svojimi poskusi, QNT spraviti še višje.
 
Makro trend za QN je dober in nakazuje dominanco bikov, a glede na odločno in dokaj hitro rast QNT od junija dalje, ki je bikom pobrala kar nekaj moči, se je makro resisatnce linija $195-$208 izkazala za premočno oviro. QNT je po dosegu $228 prešel v korekcijo in se za enkrat stabiliziral na vmesnem supportu $170-178.

Gre za normalno in zdravo reakcijo gibanja vrednosti, saj QNT ni tvoril t.i. pumpe, temveč zdravo postopno rast, zato so takšne korekcije pričakovane in tudi dobrodošle, da biki lahko akumulirajo novih moči. 1D RSI se še vedno nahaja v bližini točke prenakupljenosti, zato z bi z vstopanjem ali odpiranjem dolgih pozicij še nekoliko počakal. Temu pritrjuje tudi 1D MACD, ki prehaja v negativno fazo, prihaja pa tudi nekaj več negativnega (prodajnega) voluma.

Na tej točki bi počakal, ali bo QNT v naslednjih dnevih uspel ohraniti trenutni support na $170-$178 liniji, ali bo prešel v nadaljnjo korekcijo in tvorbo lower low, lower high trenda, kjer bo ponovno prišlo do re-testa makro supporta $144-$158

DMA20 in DMA50 (1D interval)

Tudi DMA20 (zelena) in DMA50 (modra) trend liniji kažeta jasen bullish trend, saj se QNT nahaja kar nekaj nad DMA20 trend linijo, ki predstavlja ločnico med bullish in bearish trendom. Glede na RSI in MACD indikator pa zna v naslednjih dnevih priti do re-testa te trend linije, ki se nahaja v območju $162, torej le malo nad makro supportom. DMA50 trend linija v danem trenutku ni aktualna, a v kolikor bi se razmere na trgu močno poslabšale (pozor na BTC), bi vsekakor postala aktualna.

Optimalno območje vstopa in trgovalna ideja

Vsekakor bi trenutno počakal na potrditev supporta, kjer se QNT trenutno nahaja $170-$178. Za enkrat kaže, da bi ta support moral zdržati, kar potrjuje tudi spodnji Fibonacci graf, saj se to območje nahaja natanko znotraj Fib golden pocketa. A pozor, zelo veliko bo odvisno od BTC v naslednjem tednu. Morebitna negativna reakcija, bi lahko za seboj potegnila celoten trg. A za enkrat kaže, da bi lahko imeli vsaj nekaj bolj zelenih dni, kar pomeni, da bi to lahko bila dobra vstopna točka.

Optimalni območji vstopa: $170-$178 in makro support, okoli $158

Ker se volume nekoliko niža in ker se QNT nahaja pod močno resistance linijo, bi target linije določil nekoliko bolj konservativno. Prva se nahaja pri $190, kjer je na zadnje prišlo do zavrnitve, druga se nahaja pri okoli $209, tretja in zadnja pa pri okoli $228, kjer se nahaja Fib target linija. Skupen potencial rasti cca. 26%. Stop loss pozicijo bi postavil v območju -5% do -10%, odvisno od vaše trgovalne strategiji. V tem trenutku vsekakor še ne bi prav shortal QNT, še posebno, če bo BTC kmalu pokazal nekaj več moči, saj bodo alti kmalu sledili.


Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev. Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki, vam ponuja dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Tako boste v vsakem trenutku na tekočem z dogajanjem na trgu, prav tako pa boste osvojili novo znanje, s katerim boste lahko optimizirali svoj trgovalni portfelj. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Theta Network (THETA)/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Preprosta, a učinkovita prodajno-nakupna strategija z uporabo MA trend linij (PREMIUM)

error: Content is protected !!