Prelomna vrednost za Bitcoin in kdaj bi jo lahko dosegel (PREMIUM)

Bitcoin že vse od začetka leta kaže precej močan bullish trend, katerega smo vsi zagotovo veseli, a tega trenda še nikakor ne gre mešati z bull marketom. Da, moja ocena je, vsaj po aktualnih indikatorjih, da je Bitcoin prešel v fazo, ko iz bear marketa preide v začetno fazo, ki je predhodnica tistega pravega bull marketa, a ponavljam, tisti pravi bull market še ni nastopil. Posledično moramo ostati previdno optimistični in temu primerno prilagoditi svojo trgovalno in risk management strategijo.

Ne glede na fazo v kateri se trenutno nahajata trg in Bitcoin, gibanje le tega pogojujejo določena območja, kjer lahko, vsaj zgodovinsko gledano, pričakujemo določene izrazitejše spremembe v gibanju trenda. 

Fibonacci golden pocket

Kadar skušamo identificirati ključna območja, je Fibonacci analiza ena najbolj uporabnih in natančnih. Z uporabo Fib grafa poiščemo območje golden pocketa (zeleno območje na spodnjem grafu), znotraj tega pa identificiramo še golden pocket, katerega predstavlja dokaj ozko, temno zeleno območje na spodnjem grafu. Prav znotraj golden pocketa, ali vsaj v neposredni bližini, prihaja do najpogostejših sprememb v gibanju tržnega trenda. Vsekakor je možno, da trg dotično območje prebije in nadaljuje s svojim gibanjem, a gledano statistično, golden pocket predstavlja območje, kjer prihaja do najpogostejših sprememb v trendu.

In če pozorno pogledamo spodnji graf vidimo, da te vrednost nahaja v območju $50.000. Gre za območje, ki predstavlja tudi psihološko mejo in moja ocena je, da območje predstavlja, za enkrat potencialno, točko tržnega obrata. Bi torej lahko videli napad na $50.000, čemur bi sledila nova velika korekcija? Vsekakor ni izključeno. Naj takoj jasno zapišem, da s pričujočim zapisom ne napovedujem korekcijskega dogodka, želim zgolj opozoriti na območje, kjer velja biti nekoliko bolj previden in pozoren. Nenazadnje se nahajamo v času, ki ga krojijo prelomni, celo zgodovinski globalni makroekonomski, bančni, gospodarski in geopolitični dogodki, ki zagotovo vplivajo in še bodo vplivali na gibanje kripto trga in klasičnih finančnih trgov. Omenjeni dogodki so realnost, zato me preseneča, koliko ljudi se zanje preprosto ne zmeni, jih ignorira in pričakuje, da bodo trgi s prehodom v bull market, preprosto eksplodirali. Vsekakor možno in mnogi kovanci bodo pokazali svojo moč, a pretekli bull/bear marketi nas učijo, da mnogi kovanci ne dosežejo več novega ATH, mnogi preprosto izginejo, prepogosto pa pozabljamo, da se intenziteta odbojev v bull marketih, niža. Vse to je potrebno vzeti v zakup. A o tem v enem izmed prihajajočih prispevkov, vrnimo se k vrednosti $50.000.

Kot omenjeno, gre za vrednost, ki se nahaja v območju golden pocketa, ima pa tudi močan psihološki vpliv. Gibanje BTC v omenjenem območju bo odličen pokazatelj, kako bo potekal prihajajoči bull market oziroma do kam bo segel sam BTC. V danem trenutku se vrednost $50.000 zdi daleč, a sočasno tudi zelo blizu, saj je BTC, v zgolj nekaj kratkih mesecih, zrasel za preko 80%. Prav to nakazuje, kako hitro se lahko trg obrne v eno, ali drugo stran. Je pa $50.000 tudi prva ključna target linija, katero BTC napada (poleg območij $31.000-$34.000 in $38.000). Vprašanje, ki se postavlja je, kdaj bi BTC lahko dosegel golden pocket in območje $50.000?

Prav odgovor na to vprašanje bo skušal ponuditi pričujoči prispevek, a žal vas moram razočarati, v kolikor pričakujete točno določen datum. Tega žal ni možno napovedati, vsekakor lahko ugibamo, a namen prispevka ni ugibati, ampak skozi uporabo tehničnih indikatorjev, trenda in zgodovinskih podatkov, določiti tri najbolj verjetna obdobja, od najbolj optimističnega, do najbolj pesimističnega.

$50.000 ob ohranjanju trenutnega trenda

Prvi scenarij, po katerem bi BTC ohranil intenziteto, hitrost in čas trenda rasti, katerega ohranja vse od začetka leta, bi BTC dosegel območje $50.000 nekje med avgustom in prvo polovico oktobra 2023.

$50.000 ob trenutni trend liniji, a z več konsolidacije (pesimistični scenarij)

V kolikor bi BTC umiril trend rasti, a bi ohranil makro up-trend, potem bi dosegel vrednost $50.000 nekje med marcem in aprilom 2024, torej v roku leta dni. Tako vsaj kaže simulacija gibanja.

$50.000 po najbolj optimističnem scenariju

Če za konec pogledamo še tisti najbolj optimistični scenarij, po katerem bi BTC ohranil trenutno makro parabolo rasti in z njo še pospešil, potem bi BTC lahko dosegel vrednost $50.000 nekje med koncem maja in koncem junija 2023.

Osebno si prehitre rasti ne bi želel, saj za razliko od prepričanja mnogih, manj izkušenih trgovalcev, ta navadno ne nakazuje zdrave rasti, kar pomeni, da navadno sledi še hitrejša in velika korekcija. Vsekakor bi si želel zdravo rast, kateri bi sledil še trg altcoinov. Počakajmo, na koncu lahko zgolj sledimo trgu, nanj pa bodo žal primarno vplivali globalni dogodki, na katere nimamo neposrednega vpliva. Ostanite optimistični, a tudi previdni.

 

Vsebina je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta.

Predhodnji članek

Bitcoin dominanca (BTC.D) in trg na pomembni točki

Naslednji članek

Market Watchdog mesečna makro analiza finančnih in kripto trgov za mesec maj 2023 (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!