Polygon (MATIC) / USDT – Tehnična analiza

MATIC je vse od konca decembra 2021 v fazi korekcije. Kovanec, ki mnogo obeta in to upravičeno, je pri mnogih kupcih sprožil kar nekaj razočaranja, kar je, glede na pričakovanja razumljivo, a po drugi strani se moramo zavedati, da je korekcija v veliki meri posledica korekcije BTC in ETH. Kot kaže, je MATIC sedaj našel močan support, kjer prehaja v fazo konsolidacije. 

Pogled na graf jasno nakazuje željo MATIC po odboju in po spremembi trenda, saj je vse od januarja tvoril bullish fallig wedge trend.

Glede na to, da je MATIC našel support na pomembni makro support liniji (graf spodaj), glede na že omenjeni falling wedge trend in občutno padajoč volume, lahko pričakujemo, da bo zelo kmalu prišlo do spremembe trenda, najverjetneje poskusa preboja zgornje trend linije, ki se nahaja pri okvirno $1,5. MATIC je v zadnjem dobrem mesecu dni že imel dva podobna poskusa, a mu žal ni uspelo, predvsem po zaslugi nestabilnih razmer na trgu in nizkega voluma. Bo tokrat drugače?

Razmere na trgu (BTC) se umirjajo in vsaj nakazujejo željo po boljših pogojih. V kolikor ne bi prišlo do negativne reakcije – korekcije BTC, bo MATIC imel zelo dobre možnosti, da omenjeno trend linijo končno prebije in začne z rastjo. Nenazadnje se nahaja na makro support liniji ($1,22-$1,40), ki bi morala nuditi dovolj supporta za konkretnejši odboj. Potrebujemo le izdatnejši volume. 

Tukaj sta pomembni še dve liniji in sicer modra SMA600 trend linija, ki velja za enega ključnih indikatorjev. Ta se nahaja v območju $1, kar pomeni, da je MATIC še vedno v fazi rasti, saj se nahaja nad njo. Ocenjujem, da je to skrajno korekcijsko območje, katerega bi MATIC dosegel le v primeru tržne kapitulacije oz. velike korekcije BTC, najverjetneje pa MATIC v naslednjih dnevih in tednih ne bo padel nižje od  trenutnega support območja. Poleg obeh support linij, velja še enkrat izpostaviti resistance linijo v območju $1,5, katero mora MATIC prebiti, nekoliko višje pa je še ena in močnejša resistance linija, pri $1,76. Gre za makro resistance linijo, katera bo predstavljala eno ključnih in zadnjih resnejših ovir za MATIC, pri napadu na novi ATH.

V naslednjih urah in nekaj dnevih lahko pričakujemo še nekaj gibanja MATIC znotraj support območja, glede na padajoči volume pa menim, da bo zelo kmalu prišlo do poskusa resnejšega odboja. Kje so target linije, do kamor lahko MATIC kratkoročno seže?

Z uporabo Fibonacci grafa lahko vidimo, da je prva target linija prav pri okoli $1,5, kjer se nahaja zgornja trend linija, katero mora MATIC najprej prebiti. Sledi območje Fib 50%, pri okoli $1,77, tretja in zadnja target linija pa je pri okoli $2, kjer se nahaja Fib golden pocket. Tukaj bo najverjetneje prišlo do manjše in zdrave korekcije. Potencialna kratkoročna rast MATIC je torej okoli 55%.

Glede na 1D MACD in RSI ter dejstvo, da se MATIC nahaja znotraj močnega support območja, je to tudi dobra priložnost za vstop in dokup. MACD in RSI nakazujeta željo po obratu in čas bi bil, da MATIC ponovno pokaže svojo moč. Ponavljam pa, bodite zelo pozorni na gibanje BTC, saj bo le to močno vplivalo na gibanje altcoinov.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI.

Predhodnji članek

Tehnična in on-chain analiza trga altcoinov (PREMIUM)

Naslednji članek

Psihologija tržnega dogajanja na kripto trgu

error: Content is protected !!