Polygon (MATIC)/USDT – Tehnična analiza

Polygon (MATIC) je s koncem leta 2021 prešel v dolgotrajno korekcijo, katero je, vsaj kot kaže trenutno, zaključil meseca julija, s prebojem makro downtrend linije (oranžna linija na grafu spodaj). Poglejmo, kako kaže MATIC v naslednjih dnevih in tednih.

Po neuspelem poskusu, vendarle preboj downtrend linije

Kot lahko vidimo na grafu spodaj (levi modri krog), je MATIC sredi junija 2022, prvič poskušal s prebojem makro downtrend linije, žal neuspešno. Kar mu ni uspelo junija, mu je uspelo meseca julija, ko je vendarle uspešno prebil makro downtrend linijo (modri krog desno) in kar je še pomembneje, bullish trend je potrdil z re-testom downtrend linije, kjer je prišlo do odboja.

MATIC je končno našel svoj support v območju $0,70, torej liniji, ki je kar nekaj mesecev delovala kot resistance linija, sedaj pa je postala support linija. Vsekakor bullish signal. Tudi 1D RSI in MACD nakazujeta bolj bullish nadaljevanje.

A kljub temu, se MATIC sooča s kar nekaj izzivi. Trenutno je to precej nizek trgovalni volume, ki ne omogoča kakšnega večjega odboja in posledično donosa. Trgovalni volume je torej tisti kazalec, na katerega moramo biti pozorni. Je pa ekipi Polygona v zadnjih tednih in mesecih uspešno zaključiti kar nekaj novih partnerstev, zadnje takšno sodelovanje so pri Polygonu napovedali z e-commerce platformo Shopping.io, kar nakazuje na še vedno precejšnje zanimanje za ta projekt in posledično tudi za kovanec. 

Pred nami je konsolidacija

Ker se MATIC v tem trenutku nahaja malo nad močno support linijo $0,70, nekaj višje, pri okoli $1 pa se nahaja močna resistance linija, ki je tudi psihološka meja, lahko pričakujemo, da se bo MATIC še kar nekaj časa gibal med obema linijama oziroma znotraj konsolidacijskega območja. Zelo pomembno za MATIC je, da ohrani aktualni support, sicer bo kaj hitro sledila korekcija do območja $0,50 oziroma do spodnjega makro support območja, $0,32 – $0,44. No, v danem trenutku support deluje dovolj odločno, a ne pozabimo, zadnjo besedo bodo imeli BTC in razmere na globalnih finančnih trgih.

DMA20 in DMA50

MATIC v danem trenutku vztraja nad ključnima kratkoročnima trend linijama DAM20 in DMA50, kar nakazuje na to, da biki, vsaj za enkrat, ohranjajo dominanco, a zaradi pomanjkanja večjega voluma, ta dominanca in posledično tudi odboj, nista tako suverena, zato lahko MATIC kratkoročno preide v manjši pullback, po katerem bo še enkrat poskušal z odbojem. Podobno nakazuje tudi RSI, kjer je sicer še nekaj prostora za rast, a v tem trenutku bi še malo počakal z morebitnim vstopom.

Makro Fibonacci analiza, ključna območja in target linije

Makro Fib analiza kaže (graf spodaj), da se MATIC nahaja pod golden pocketom in spodnjo Fib trend linijo, 78%. Obe območji igrata zelo pomembno vlogo pri gibanju slehernega kovanca in zagotovo sta to območji, na kateri bi bil v naslednjih dnevih in tednih, pozoren. Prvo območje, na katerega velja biti pozoren, je aktualni support (ni prikazan spodaj), pri okoli $0,70. Support, katerega mora MATIC ohraniti za nadaljevanje bullish trenda. Sledi območje Fib 78%, ki velja za zadnjo obrambno linijo pred nadaljnjo večjo korekcijo, nahaja pa se pri okoli $0,63. Zadnje območje, na katerega velja biti pozoren, je območje golden pocketa, ki se nahaja pri okoli $1. Prav to območje bi določil kot najbolj verjetno prvo target območje, katerega cilja MATIC v danem trenutku. Gre za pomembno, psihološko območje, kjer bo MATIC na precejšnjem preizkusu.

Optimalno območje vstopa

Kot že omenjeno, zaradi precej nizkega voluma in precej visoke vrednosti prenakupljenosti (RSI), bi z vstopom/nakupom, še nekoliko počakal. ZA vstop sta zanimivi predvsem dve območji, prvo v območju aktualnega supporta in DMA20, med $0,70 in $0,78, drugo pa še nekoliko nižje, v območju Fib 78%, pri okoli $0,63, a vsaj v tem trenutku, tako globoke korekcije MATIC ne pričakujem. Seveda pa bi se to lahko kaj hitro spremenilo, v primeru korekcije BTC, kar bi za seboj potegnilo tudi trg altcoinov.

MATIC še naprej ostaja eden tistih kovancev, na katerega sem še dodatno pozoren, kljub temu, da v danem trenutku njegova vrednost nikakor ne odraža dejanskega potenciala projekta.

 

Zapis je izključno informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta. Prav tako priporočam, da pred trgovanjem vedno opravite še svojo analizo.

Predhodnji članek

Ethereum (ETH)/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Smo res na pragu novega bull marketa? Kaj sledi po potrditvi trenda “poljub smrti” in zakaj večina nikoli ne bo kupila BTC po $10.000? (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!