Polygon (MATIC)/USDT – Prodajno/nakupni signal 🔒

Polygon (MATIC) je po pričakovanjih pokazal, da velja za enega najmočnejših in najbolj zanesljivih altcoinov, saj je vse od konca velike majsko-junijske korekcije, v fazi rasti. Kaj lahko torej pričakujemo od MATICA v naslednjih dnevih in tednih?

Bullish trend

MATIC na 1D intervalu tvori izrazito bullish trend t.i. bullish trikotnik, ki ga prikazujeta oranžni liniji. V preteklih tednih ga je že poskušal prebiti, a je šlo zgolj za t.i. fakeout, čemur je sledila manjša korekcija, a je spodnja linija bullish trikotnika odlično odigrala vlogo supporta. MATIC je tako dosledno sledil spodnjo trend linijo in akumuliral moč za novi odboj, do katerega je pred dnevi tudi prišlo. Tokratni odboj je bil izjemno izrazit, morda kar nekoliko prehiter, a MATIC je jasno nakazal, v katero smer želi nadaljevati, v kolikor bodo razmere na trgu ostale vsaj približno pozitivne.

Ključna support in resistance območja

MATIC je tvoril dve močni support liniji, s katerima je določil support in dvoje najverjetnejše dno. Spodnja makro support linija med $0,28 in $0,38 predstavlja območje dna in razen v primeru izjemnega poslabšanja razmer na trgu, ne bo aktualna.
 
Ključno support linijo tako predstavlja območje $0,75-$0,89, znotraj katerega je potekala več tedenska akumulacija. To je tudi aktualni support, katerega spremljam in kjer je prišlo do nedavnega odboja. MATIC se je v zelo kratkem času odbil vse do $1,30, kjer pa je naletel na precej močno makro resistance linijo, katero ni uspel prebiti. V danem trenutku se 1D RSI nahaja že precej visoko nad linijo prenakupljenosti (70%), kar pomeni, da MATIC sicer lahko še enkrat poskusi z napadom na območje resistance linije, a za resnejši preboj trenutno nima moči. Tako je tudi prav. V kolikor želi nadaljevati z zdravo rastjo, mora preiti v pullback in nato s ponovnim odbojem napasti resistance območje.
 
Trenutno tako ne bi svetoval vstopanja in odpiranja dolgih pozicij, saj bi počakal na pullback oziroma manjšo korekcijo nazaj do območja aktualnega supporta. Položaj, v katerem se MATIC trenutno nahaja, je bolj primeren za kratkoročno short trgovanje, a to ne pomeni, da MATIC izgublja moč. Ravno nasprotno. Še vedno se nahaja v bullish up-trendu in tako bo ostalo, vse dokler bo aktualni support ohranjal moč.

DMA20 in DMA50

Obe ključni kratkoročni trend linija DMA50 (modra) in DMA20 (zelena) nakazujeta bullish trend. DMA20 se nahaja nad DMA50, MATIC pa nad obema trend linijama. Obe trend liniji delujeta tudi kot support, ki bo aktualen ob pullbacku oziroma manjši korekciji.

Fibonacci analiza

Fibonacci analiza nakazuje pomembna območja, kjer je in bo prihajalo do ključnih sprememb trenda. Območje golden pocketa (temno zelen pas) je nedvomno območje, ki je v preteklosti igralo vlogo močne resistance linije, glede na bolj bullish razmere na trgu pa bo omenjeno območje igralo vlogo supporta, saj sovpada z že prej omenjenim support območjem. Nekoliko višje, pri vrednosti $1 se nahaja še manjši support, a po takšni rasti ocenjujem, da je pullback oziroma korekcija nazaj do območja golden pocketa, bolj verjetna.

Trgovalna ideja (LONG)

Že sem omenil, da je MATIC v tem trenutku bolj primeren za kakšno hitro short trgovanje. V kolikor pa iščete vstop za LONG trgovanje oziroma priložnost za dokup, potem bi optimalno območje vstopa iskal nekje v območju golden pocketa, torej okvirno med $0,89 in $0,96, izjemoma nižje, med $0,72 in $0,78, v primeru poslabšanja razmer na trgu.

 

Glede na to, da MATIC vsaj v danem trenutku nakazuje precej veliko moči in želje po nadaljevanju bullish trenda, bi tokrat bil pozoren na štiri (4) target linije. Prva pri dobrem $1, torej v območju psihološke meje, sledi target linija pri $1,30, v območju aktualne resistance linije, tretja target linija se nahaja pri $1,45, četrta in zadnja pa pri $1,71. V danem trenutku bi fokus usmeril predvsem v prve tri target linije. Stop loss prilagodite svoji risk management strategiji, glede na dokaj dobre razmere na trgu pa bi jo postavil malo manj konservativno, nekje med -10% in -15%, kar bi dalo izjemno dobro risk reward razmerje okoli 5,9.

Dobičke kot vedno pobirajte sproti, po doseženih target linijah. Trgovalni signal sodi med manj tvegane in je srednjeročnega časovnega intervala. Ne pozabite pa spremljati širšega dogajanja na trgu in gibanja BTC, saj bo vplivalo na gibanje altcoionov.

 

Zapis je izključno informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta. Prav tako priporočam, da pred trgovanjem vedno opravite še svojo analizo in poskrbite za ustrezno risk management strategijo!

Predhodnji članek

Elrond (EGLD)/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Kusama (KSM)/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!