Polkadot (DOT) / USDT – Tehnična analiza

Polkadot (DOT) ni potrebno posebej predstavljati. Gre za kovanec, ki predstavlja enega najbolj aktivnih networkov, ko govorimo o razvoju novih projektov. To vsekakor govori o moči DOT, katera pa se žal ne odraža v vrednosti. Zelo podobno, kot malo prej analizirani RUNE. Glede na trenuten položaj DOT, prav veliko filozofije ni potrebno, ključno je, da DOT najde svoje dno, se stabilizira, preide v akumulacijo in nato v odboj. Kljub vsemu si poglejmo, kaj lahko pričakujemo od DOT v naslednjih dnevih in nekaj tednih.

DOT je z mesecem majem izgubila ključen support v makro support območju $15 – $18. Vsekakor zelo bearish signal. Trenuten support je DOT našla v zadnji support liniji pred območjem kapitulacije, med $7,5 in $9,7. Gre za mnogo šibkejšo suupprt linijo, ki pa za enkrat še nudi dovolj supporta. 1D RSI in MACD kažeta zelo sramežljive bullish signale, kar glede na trenutne razmere na trgu, najbrž ne dovolj za odboj, vprašanje, če bo dovolj za ohranitev supporta. Vse je torej odvisno od gibanja BTC v naslednjih dnevih. V kolikor bo le ta deležen dodatnega prodajnega pritiska, bo DOT vsaj na kratko dosegla območje kapitulacije.

Pogled na 1D RSI kaže, da je DOT pred kratkim dosegla zgodovinsko najnižjo vrednost, kjer je prišlo do odboja. Trenutno se nakazuje nekaj pozitivnega trenda, a kot že omenjeno, zelo sramežljivo. 

Podobno je tudi na 1W intervalu. Potrebno pa se je zavedati, da kljub zgodovinsko najnižjim vrednostim, še vedno ostaja nekaj prostora za korekcijo in vstop v območje kapitulacije.

V naslednjih dnevih in nekaj tednih, bo DOT na resni preizkušnji. Predvsem je pomembna aktualna support linija. Resnega odboja (še) ne pričakujem in četudi bi do njega prišlo je za bullish nadaljevanje ključno, da DOT prebije in se pozicionira nad makro resistance območje, prej support, med $15 in $18. Glede na trenutno dogajanje oziroma trenutne indikatorje ocenjujem, da je večja verjetnost testa spodnjega (kapitulacijskega) support območja, kot resistance območja, a ponavljam, vse je odvisno od gibanja BTC. Odboj BTC v naslednjih dnevih oziroma tednih, bi DOT lahko potisnil do območja, okvino med $11 in $13. V tem trenutku še odsvetujem vstopanje ali trgovanje z DOT, saj podobno kot pri RUNE, čakamo na stabilizacijo in potrditev trenda.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

THORchain (RUNE) / USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Grozi Bitcoin (BTC) nadaljevanje korekcije? – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!