Pendle (PENDLE)/USDT – Tehnična analiza

Trgovalni par: PENDLE/USDT

Časovni interval: 1W, 1D

Trgovalna frekvenca: Kratkoročna, dolgoročno-naložbena

PENDLE je novejši in manj poznani kovanec, a glede na želje nekaterih izmed vas, bomo pogledali, kako kaže dotičnemu kovancu iz vidika nekoliko bolj dolgoročnega potenciala in kratkoročnega, trgovalnega

Če najprej pogledamo nekoliko širšo, makro sliko (graf spodaj), potem lahko vidimo, da je PENDLE tvoril velik makro cup & handle bullish trend, s target linijo v območju $1,5, katero je tudi dosegel in celo presegel. PENDLE pa še vedno vztraja v makro up-trendu, saj še vedno ohranja položaj nad makro uptrend linijo (oranžna), ki deluje tudi kot makro resistance linija. Glede na MACD, PENDLE še vedno ohranja bullish moment kar pomeni, da ima še nekaj potenciala rasti, morda do $1,4, pogojno do $1,5, a glavnina nakupnega momenta je za nami, saj se RSI že nahaja na liniji prenakupljenosti. Najverjetneje bomo PENDLE krajši čas še videli v fazi rasti, a glede na omenjen položaj, trenutno ni primeren za vstop, saj risk reward razmerje in najboljše, trgovalni volume pa je tudi nizek.

Če pogledamo ključna makro območja (spodnji graf) potem vidimo, da je PENDLE tvoril kar nekaj močnejših support linij, kar je pozitivno, aktualna v območju $0,94-$1,065, na drugi strani pa je trenutno soočen le z eno, a prav tako močnejšo resistance linijo, kjer je prišlo do zavrnitve v območju $1,25-$1,30.

Iz vidika kratkoročnega trgovanja, bi za vstop bilo zanimivo območje prve support linije, kjer se prav tako nahaja Fibonacci območje 50%. Gre za območje med $0,91 in slabim $1. Tukaj bi moral kovanec preiti v konsolidacijo, kar bi potrdilo in še dodatno utrdil support, sočasno pa bi bil to močan pokazatelj za potencialen ponovni vstop. Prva target linija se nahaja v območju $1,23, druga v območju $1,40, tretja v območju $1,62, četrta in potencialno zadnja, pa v območju $2. Pred vstopom počakajte na jasno potrditev, sicer vstopajte v območju naslednje, spodnje support linije, dobičke pa pobirajte sproti.

 

Vsebina je informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta! Dodatne analize, komentarji, trgovalni signali, izobraževalne vsebine in tehnično-trgovalni indikatorji, pa so na voljo Premium naročnikom.

 

Predhodnji članek

Kako najti potencialen 100x kovanec? Praktični koraki za učinkovito filtracijo pri izdelavi fundamentalne analize (PREMIUM)

Naslednji članek

Je pred nami eden zadnjih večjih bull marketov in zakaj vstop institucionalnega kapitala na kripto trg, ni nujno pozitiven dogodek

error: Vsebina je zaščitena!