NFT kovanec, ki zna presenetiti in ponuditi lepe donose

Na trgu se praktično dnevno pojavljajo novi kovanci, ki temeljijo na zanimivih projektih in potencialno predstavljajo priložnost za lep donos. Kadar iščemo nove ali novejše kovance s potencialom, je ključno, da opravimo celovito fundamentalno analizo. Za razliko od tehnične analize, katero tvorijo grafi, fundamentalno analizo tvori vsebinske pregled kovanca, projekta na katerem sloni in celotne ekipe. Kovanec, katerega bomo danes spoznali ni najnovejši, sodi pa med novejše, nanj pa so opozorili že mnogi analitiki in AI orodja za analizo ROI potenciala.

Kovanec Aavegotchi  (spletna stran) sodi v skupino NFT in DeFi kovancev, ki deluje znotraj Aave protokola, na menjalnicah pa ga najdete pod kratico GHST. Povedano preprosto, gre za gamerske avatarje, katere lahko uporabniki prejmejo kot nagrade za staking kovancev. Avatarji so v obliki simpatičnih duhcov, saj kovanec temelji na Aave protokolu, imajo lahko različno barvo in osebnosti. Podobno navdušenje so pred leti poželi t.i. Tamagotchiji, za katere je moral “lastnik” skrbeti, jih hraniti in negovati, sicer je njihov “ljubljenček” umrl. Tudi tukaj imamo opravka s podobno domislico, le da v obliki kripto projekta. Za njih vlada kar precejšnje zanimanje in posledično to predstavlja tudi kar velik potencial za lep donos. 

Za projektom stoji večina anonimnih razvijalcev, ki so javnosti znani zgolj z vzdevki, izjema je le Jesse Johnson, ustanovitelj in COO družbe Pixelcraft Studios. Projekt je zamišljen kot community projekt, večino sredstev generira iz gamerskih feejev in prodaje dodatkov. Iz poslovno finančnega vidika takšnim projektom navadno nisem najbolj naklonjen, saj nimajo najbolj jasne finančne politike in strategije, a očitno daje projektu čar prav to. Malo mistike, preizkušena vsebina, poseganje na področje gamerske industrije in možnost zaslužka.

Prednost projekta je tudi v tem, da je kovanec na voljo na mnogih menjalnicah, med drugim tudi na Binance, kot največji menjalnici. 

Tehnična analiza

Kovanec je na menjalnice prišel konec lanskega poletja, prešel v korekcijo, katero je zaključil v mesecu oktobru. Sledil je velik in lep odboj, s katerim je GHST opozoril nase. Žal velika korekcija trga v novembru ni prizanesla tudi temu kovancu, zato je ponovno prešel v korekcijo. Nekje v mesecu februarju je našel support v območju $1,91, kjer se je nekaj časa konsolidiral, sedaj pa ponovno kaže željo po odboju. 

Trenutno je 1D RSI v fazi prenakupljenosti, zato bi svetoval, da z nakupom in vstopanjem počakate. Nekaj rasti sicer še lahko naredi, a risk reward bi bil izjemno slab, zato ne hitite z nakupom. Ohranja pa GHST makro bullish trend linijo, ki sicer ni izrazita, je pa dovolj močna, kar bi lahko nakazovalo na lep potencial rasti, ko se dominanca iz BTC prevesi v altcoine. 

Kot omenjeno, je GHST pozicioniran tik pod močno resistance linijo med $2,19 in $2,30, katero mor aprebiti za nadaljnjo rast. Trenutno je deležen nizkega voluma, RSI je v fazi prenakupljenosti kar pomeni, da preboj najverjetneje ne bo uspel in da bomo videli zdravo korekcijo, ki bo tudi priložnost za morebiten vstop.

Tukaj bi želel opozoriti, da bodite zelo previdno, ko vstopate v takšne kovance, saj veljajo za bolj tvegane. Nikoli ne vstopajte brezglavo in ne vlagajte prevelikih zneskov. Prav tako želim jasno povedati, da prispevek ne gre razumeti kot priporočilo za nakup, prav tako nakupa tudi ne odsvetujem, želim le opozoriti na potencialno zanimiv kovanec.

Kdaj torej vstopiti?

Osebno bi počakal na korekcijo do območja med $1,90 in $1,99, kjer se nahaja support linija. To bi bila zanimiva točka vstopa, a vsekakor bi bil pozoren na volume. Brez voluma ne moremo pričakovati velikih odbojev. Tudi Fibonacci analiza potrdi zgoraj navedene ugotovitve, da se GHST nahaja pod močno resistance linijo, ki se nahaja natanko znotraj Fib golden pocketa, prav tako se spodnja Fib meja (78%) nahaja v območju support linije, kar pomeni, da gre za dokaj stabilno točko vstopa. V kolikor bi razmere na trgu pripeljale do večje korekcije, potem bo GHST prešel v korekcijo, najverjetneje do območja $1,91, ali celo $1,66. Zato pazljivo, čeprav tako velikih korekcij za enkrat ne pričakujem.

Po že omenjeni konsolidaciji, lahko pričakujemo, da bo GHST ponovno poskušal z odbojem in prebojem resistance linije. Prva target linija se nahaja v območju $2,47, druga pri $2,69 in tretja, malo pod $3. Glede na tveganost kovanca, vsekakor dobičke pobirajte že malo prej in glede na doseženo target linijo. 

In kakšen potencial rasti ime GHST?

Gledano iz vidka tehničnih indikatorjev oziroma Fibonacci analize ocenjujem, da ima kovanec potenciala rasti do okvirno $8  v tem bull runu, v kolikor bomo v naslednjih mesecih spremljali optimalno dogajanje. Gre seveda za oceno potenciala.

GHST ima brez dvoma kar nekaj elementov, ki nakazujejo, da bi kovanec lahko ponudil lep donos. Seveda gre za oceno. Ne pozabite, tveganje pri tovrstnih kovancih je vedno veliko, zato priporočam, da spremljate dogajanje na trgu, gibanje BTC in aktivnosti ekipe, glede razvoja kovanca.


Tehnična analiza je zgolj informativne narave in velja le kot osebna ocena možnega gibanja trenda. Pred trgovanjem priporočamo, da izdelate tudi lastno tehnično analizo.

Predhodnji članek

Kdaj in kako vstopamo v trgovanje, ter kako izplačujemo dobičke

Naslednji članek

Chiliz (CHZ)/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!