MultiversX (EGLD)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Kovanec: MultiversX (EGLD)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

EGLD je brez dvoma eden bolj zanimivih in potencialnih altcoinov, ki se ne poslužuje “glasnega” marketinga in promocije, a med poznavalci velja za kovance z izjemno močno fundamentalno osnovo. Kljub temu pa mu aktualni prodajni pritiski, katerih je deležen trg altcoinov, ne prizanašajo. Poglejmo si, kako kaže, temu sicer fundamentalno močnemu kovancu.

EGLD se že skoraj leto dni nahaja znotraj precej ozkega padajočega kanala, ki ga tvorita oranžni liniji. Trenutno je EGLD dosegel območje zelo pomembnega supporta, v območju $21,70-$32,50, ki predstavlja zadnjo obrambno linijo pred morebitno kapitulacijo. EGLD trenutno ne kaže prav izdatne moči, zato je re-test spodnje trend linije, ki sočasno sovpada tudi s spodnjim delom support območja, zelo verjeten. Tedenska RSI in MACD še vedno kažeta kar precej šibkosti (kratkoročno), saj je MACD tik pred tem, da tvori bearish cross, RSI pa nakazuje še kar nekaj prostora do morebitnega dna.

Ključna območja

Poleg že omenjenega supporta, velja biti pozoren še na dve območji in sicer zgornjo trend linijo, ki predstavlja prvo, mikro resistance območje, med okvirno $44 in $48. Gre za prvo oviro, katero bo moral EGLD premagati, v kolikor želi nadaljevati v bolj bullish trendu. Pot pa ne bo lahka, saj ga kmalu čaka še mnogo močnejše resistance območje $55-$66, pod katerim se nahaja že skoraj leto dni.

Pomembnost omenjenih območij potrjujeta tudi ključni EMA 50 in EMA 20 trend liniji, ki se nahajata natanko znotraj omenjenih območij.

Če opravimo še trgovalno investicijsko analizo s Tradescorer indikatorjem vidimo, da je EGLD, na tedenskem intervalu (1W), dosegel območje optimalnega vstopa (zeleno območje), kjer sta sočasno zasvetila tudi signala za doseženo potencialno lokalno dno in potencialni vstop. Opozoriti želim, da prodajni pritisk še ni končan, bi pa lahko, vsaj začasno spremljali prehod v fazo konsolidacije. Ob potrditvi omenjenih signalov, je to tudi odlično območje za potencialni dokup EGLD.

Potencial rasti

Gledano iz vidika potenciala rasti, se le ta, po tistem najbolj optimističnem scenariju, nahaja v območju med $850 in $870.

Glede na razmere, tako makroekonomske kot geopolitične, pa osebno močno dvomim v takšno rast, zato bi bil osebno bolj pozoren na območje okoli $200 (konservativna ocena) oziroma območje okoli $300, kot nekoliko bolj optimistično, a še vedno realno oceno. Vse pa bo odvisno od že omenjenih makroekonomskih in geopolitičnih razmer.

 

Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makroekonomske analize trga BTC ter altcoinov. Vse za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Kripto trg na ponovni resni preizkušnji. Kaj kažejo indikatorji in kaj lahko pričakujemo

Naslednji članek

Kaj za Bitcoin pomeni vstop velikih igralcev, institucij, na kripto trg

error: Content is protected !!