Meter Governance (MTRG)/USDT – HODL tehnična analiza in potencial rasti kovanca

Kovanec: Meter Governance (MTRG)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel. 

MTRG je še en izmed novejših kovancev, za katerega ste izkazali zanimanje za analizo dolgoročnega potenciala. Žal pa je MTRG še en izmed tistih kovancev, ki so do sedaj pokazali bore malo, kar pomeni, da pravega trenda sploh še niso razvili, zato je tudi ocena potenciala rasti izjemno težka. Kljub temu si bomo pogledali nekaj indikatorjev.

MTRG je po začetni “pumpi”, kaj hitro prešel v korekcijo, skozi katero je skušal generirati bolj jasen trend. Žal pa je celoten dosedanji trend kovanca zaznamovan s fazo padanja, kar lahko vidimo na spodnjem grafu. Prav zdaj, MTRG skuša s ponovnim prebojem makro down-trend linije, katero do sedaj še ni uspel prebiti. V kolikor bi MTRG uspel s prebojem in bi down-trend linijo spremenil v support, bi to bil pravzaprav prvi bolj bullish makro signal. 1W MACD nakazuje popuščanje prodajnega pritiska, torej znata biti naslednja dva tedna (okvirno), zanimiva za MTRG in njegove vlagatelje.

MTRG se pravzaprav vse od meseca maja 2022 dalje, nahaja na makro support liniji, ki je sočasno tudi dno, med $1 in $1,95. Glede na vse pritiske, s katerimi se je kripto trg soočal v zadnjem letu, predvsem v drugi polovici, kar MTRG ni potegnilo globje bi si upal oceniti, da je MTRG dosegel svoje dno. Dolgotrajna akumulacija, kateri smo priča, bi lahko nakazovala željo MTRG po nekoliko večjem odboju, a to bo vse prej kot lahko.

MTRG je namreč soočen z zgolj dvema, a precej močnima resistance linijama. Prva, s katero se bori vse od meseca maja dalje, leži med $2,9 in $3,9. Prav to območje seka tudi makro down-trend linija, torej je prvi cilj MTRG, da aktualno resistance linijo spremeni v support. To bi bil precej bolj jasen bullish signal, saj bi MTRG pričel s tem tvoriti higher high, higher low trend. Ko bo MTRG uspel s prebojem omenjene resistance linije, bi nato lahko videli kar nekaj bolj izrazite rasti, saj naslednja resistance linija leži šele v območju $6,75-$8,15. Razmere se za MTRG izboljšujejo, a so še daleč od idealnih, ki bi mu omogočale kakšen izrazitejši odboj. 

MTRG se nahaja v območju, ki je primerno za vstop, v kolikor nameravate HODLati ta kovanec. Osebno bi morda počakal na potrditev re-testa makro down-trend linije, V kolikor re-test ne bi bil uspešen, bomo spremljali re-test vrha aktualnega supporta, kar bi bila kar precej optimalna točka vstopa. Alternativno, počakajte na uspešen preboj down-trend linije in na njen re-test, ter vstopajte takrat. Osebno sicer nikoli ne vlagam v takšne kovance, a v kolikor vas je prepričal s svojim fundamentalnimi potenciali, potem to vsekakor lahko storite. 

MTRG v tem trenutku ne vidim kot enega izmed rekorderjev naslednjega bull runa. Vsaj po trenutnih indikatorjih ne. V kolikor bo nadaljeval s trenutnim trendom, je najbolj verjetno potencialno območje dosega naslednjega bull runa, med $7,5 in $10, torej zgornji del Fibonacci golden pocket območja. V kolikor bi vendarle pokazal tisto izrazito bullish moč, pa bi lahko potencialno dosegel območje med $16 in dobrih $17.

Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Reef (REEF)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Naslednji članek

Axie Infinity (AXS)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

error: Content is protected !!