MATIC/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

MATIC oz. Polygon (MATIC) je že od začetka leta v neprestani zmerni rasti. Po izjemni rasti v mesecu maju, je nato sledila korekcija, po kateri se je MATIC stabiliziral in odbil, a velik rasti, vse do danes ni več ponovil. Kako torej kaže temu kovancu, od katerega si mnogi obetajo veliko?

MATIC je na 4H intervalu tvoril t.i. padajoči pravokotnik (kanal), znotraj katerega se giblje že kar nekaj časa. Trenutno se nahaja med dvema pomembnimi trend linijama in sicer pod EMA20, katero predstavlja oranžna linija in EMA200, katero prikazuje temno morda linija. Glede na trenutne indikatorje, bomo MATIC krajši čas spremljali v konsolidacijskem gibanju med obema omenjenima linijama, kjer bo čakal na odločnejši volume in potrditev trenda.

Pogoji niso najbolj optimalni, zato bomo MATIC krajši čas spremljali v manjši korekciji, znotraj pomembne support linije, med $1,63 in $1,71, katero predstavlja zgornji rdeč pravokotnik (SL). Pomembno je, da MATIC tukaj najde dovolj podpore in da pride do odboja. Prva target linija (TL1), se nahaja na področju še ene pomembne trend linije, to je EMA50 (svetlo modra linija). V trenutku dosega TL1 oziroma preboja, bo MATIC prešel v bolj bullish fazo, a največji izziv ga pričakuje v območju zelo močne resistance linije, pri okoli $1,90, kjer se nahaja tudi druga target linija (TL2). Trenutno MATIC še nima dovolj moči za preboj le-te.

Kot že omenjeno, večjih korekcij MATIC trenutno ni pričakovati, le-ta bi bila v območje okoli $1,58, kjer se nahaja spodnja support linija (SL2), katera ima, vsaj za enkrat, dovolj moči, da bo zaustavila nadaljnjo korekcijo. 

MATIC bomo v naslednjih urah in dnevih spremljali v nadaljnjem gibanju znotraj padajočega pravokotnika. Ključno je, da MATIC najde močan support, kjer bo, ob povečanem volumu, prišlo do odboja.

Kako kaže MATIC v tem bull runu

Pogled na 1D indikatorje in širšo sliko kaže tvorbo simetričnega trend trikotnika, katerega prikazujeta črtkasti vijoličasti črti. Gre za neodločen trend, kjer navadno pride do potrditve jasnega trenda, ko se zapolni okoli 80% trikotnika. V primeru MATIC, se bo to zgodilo okvirno proti koncu meseca oziroma v začetku decembra, v kolikor nas ne bo presenetil kakšen nenaden in predčasen, izdatno povečan volume.

Tudi 1D indikatorji kažejo na to, da bomo MATIC, vsaj do konca meseca, spremljali znotraj omenjenega območja trikotnika. Tukaj sta pomembni dve območji. Prvo je support linija, ki se nahaja na spodnjem delu trikotnika, prikazuje jo zelen pravokotnik. Gre za ključno območje, saj se tuakj nahaja trend linija EMA200, ki ima mnogo večji vpliv, kot v primeru 4H indikatorjev. Verjetno bomo MATIC vsaj za kratko spremljali v re-testu tega območja, kjer bi moralo priti do odboja, če MATIC želi dobro izkoristiti ta bull run. V kolikor omenjena support linija ne bi zdržala pritiska medvedov in bi MATIC padel pod EMA200, to ne bi bil dober znak. A glede na trenutne indikatorje in pričakovanja nadaljevanja bull runa menim, da tega bearish scenarija (korekcija v območje pod $1,3) ne bomo spremljali. 

Drugo pomembno območje pa je območje resistance linije, katero mora MATIC prebiti, da bi ustvaril dober bull run donos. Gre za območje na zgornji liniji trikotnika, katerega prikazuje rdeč pravokotnik, pri okoli $2. Od tu dalje večjih resistnce linij ni, kar pomeni, da bi MATIC kaj hitro poletel precej višje. 

Prvi cilj, po preboju bi bila target linija pri $2,5, sledi območje $3,5, nato pa že območje $5,2. 

Ocena potenciala rasti MATIC za ta bull run je v območju med $5,2 in $7. Gre seveda za oceno, vse pa je odvisno od zanimanja trga.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. 

Predhodnji članek

XLM/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

ZIL/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!