MATIC/USDT (Polygon) – Tehnična analiza

Tehnično analizo za Matic (Polygon) sem sicer pripravil nedolgo nazaj, a ker gre za analizo, katero si je izbral eden izmed nagrajencev zadnje nagradne igre Jan Kaučič in ker gre za kovanec, ki nakazuje željo po lepi nadaljnji rasti, podrobno analizo objavljam znova. 

Začnimo pregled na 1D intervalu, kjer je jasno razvidno, da MATIC vse od meseca julija vztraja v up-trendu. To nikakor ni presenečenje, saj gre za izjemno potencialen kovanec, ki ponuja kar nekaj rešitev, katere za enkrat še pogrešamo pri ETH. MATIC je vmes sicer naredil nekaj klasičnih korekcij, a že več mesecev vztraja nad trend linijo, kjer bo ostal tudi naprej.

Prav tako je MATIC tvoril bullish trend higher high, higher low, kar je razvidno iz zgornjega grafa. Trend nakazuje željo preboja zgornje trend linije, a v tem trenutku še ni dovolj voluma.

Indikatorji sicer nakazujejo rahel bearish trend, kar je posledica trenutnega stanja na trgu, a ne gre, vsaj trenutno, za kakšne skrb vzbujajoče signale. Če pogledamo dobro, je MATIC tvoril zelo bullish trend cup & handle, kar pomeni, da želi MATIC poiskati močan support za ponovni odboj. Trenutno se nahaja na support liniji pri $2,50, kjer se konsolidira in čaka na povečan volume, katerega potrebuje za odboj. Pod trenutno support linijo so tri (3) močne support linije. Prva in najpomembnejša je v območju med $1,91 in $2,13, druga pa pri $1,60 in $1,78. Skrajna support linija je med $1,27 in $1,50.

V tem trenutku spremljam izključno trenutno support linijo in prvo, med $1,91 in $2,13, kateri sta najbolj verjetni območji gibanja v prihodnih dneh in tednih. Seveda je potrebno biti pazljiv na dogajanje na celotnem trgu in na gibanje BTC, saj bi morebitni korekciji (trga in BTC), vplivali tudi na gibanje MATIC. Gledano iz vidika trenutnih indikatorjev, večjih korekcij od support linije $1,91 in $2,13 ne pričakujem.

Kot rečeno, se MATIC nahaja nad pomembnim support območjem, kar kažeta zgornji graf in Fibonacci analiza. Navadno gre za območja (zelene linije), kjer prihaja do sprememb trenda. MATIC mora v naslednjih urah in nekaj dnevih nabrati dovolj moči, da bi se lahko odbil, sicer bo prešel v manjšo korekcijo, najverjetneje v območje okoli $2,3. 

Kje so naslednje target linije?

Prva target linija (TL1) se nahaja na vrhu zadnjega peaka, pri $2,92, kmalu zatem sledi druga target linija (TL2) pri $3,60. Od tu dalje bo MATIC vzel močan zalet, za kar bodo potrebne ugodne tržne razmere, saj se tretja target linija (TL3), nahaja pri $4,75. Dobičke pobirajte po delih, po doseženih target linijah. Skupni potencial rasti, glede na trenutno vrednost, je 86%.

Kje vstopiti?

Optimalna točka vstopa (OTE) se nahaja v območju spodnje support linije, glede na trenutno support linijo, med $2,15 in $2,33. Za tiste nekoliko manj učakane, je primerno območje vstopa tudi trenutna support linija, a je tveganje nekoliko večje, risk reward pa nekoliko nižji.

Kakšen je potencial rasti MATIC v tem bull runu?

Gledano iz vidika Fibonacci analize in po predpostavki, da se bo bull run nadaljeval tudi v 2022 (optimalni pogoji rasti), o čemer bo tekel eden izmed prihodnih prispevkov, ima MATIC potenciala rasti do območja med $10 in $12.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium 

Predhodnji članek

VET/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

AGIX/USDT – Tehnična analiza

error: Vsebina je zaščitena!