MATIC (Polygon)/USDT – Tehnična analiza

Polygon (MATIC) je eden tistih kovancev, ki je v zadnjih dnevih dobesedno eksplodiral. Glede na dejstvo, da je MATIC oz. Polygon vezan na Ethereum (ETH) in da ponuja izjemen network oz. platformo, takšna rast ni presenetljiva, je pa morda nekoliko prehitra. Je rast končana, ali ima MATIC še kaj moči?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) še vedno kažejo bullish trend, prav tako 1D indikatorji, kar nakazuje, da MATIC še ni rekel zadnje v tem ciklu. Ob predpostavki, da bomo tudi v naslednjih dnevih spremljali podoben volume, bo MATIC napadal naslednjo target linijo, v območju $2 (TL1), od tu pa target linijo v območju $2,3 (TL2), a ocenjujem, da za doseg druge target linije, (še) nima dovolj moči v tem ciklu.

V danem trenutku sta ključni dve trend liniji. Prva, v obliki naraščajočega pravokotnika, katerega tvorita modri, črtkasti liniji, katero je MATIC nedavno prebil in druga, aktualna trend linija, katero predstavlja oranžna črtkasta črta, katera nakazuje trenutno rast vrednosti.

V kolikor bodo biki še naprej tako odločni, volume pa ne bo upadel, bo MATIC nadaljeval rast v smeri aktulane trend linije (oranžna črta), do že omenjenih ciljev. Vsekakor ne bo lahko. V kolikor bo volume upadel, bomo videli manjšo korekcijo v območje support linije, prikazuje jo zgornji rdeč pravokotnik (SL1), med $1,73 in $1,63. Sočasno gre za predhodno resistance linijo oz. zgornjo mejo naraščajočega pravokotnika (zgornja modra črta pravokotnika), katera bo v tem primeru igrala vlogo support linije. Tu bo MATIC najverjetneje prešel v krajšo fazo konsolidacije, nato pa bo ponovno napadel že prej omenjeni target liniji. To nenazadnje ne bi bilo slabo za zdravo rast.

V kolikor bi prišlo tudi do večje korekcije Ethereuma (ETH), bo korekcija še nekoliko večja in sicer v območje EMA20 linije, med $1,5 in $1,4 (rdeč pravokotnik – SL2). V tem primeru bi šlo za nekoliko večjo korekcijo, a še vedno znotraj območja predhodnega naraščajočega trenda (pravokotnika), iz katerega se je MATIC pred dnevi odbil. Zgolj kot opomba, po trenutnih indikatorjih je največja možna korekcija v območje $1,13 – $1, a za takšno korekcijo so, glede na trenutne razmere na trgu, možnosti zelo majhne.

Glede na trenutne indikatorje ocenjujem, da bo MATIC sedaj krajši čas v fazi konsolidacije, kjer bo poskušal zbrati dovolj moči za napad na prvo target linijo. Skoraj zagotovo bomo MATIC videli, vsaj za kratko, v območju prve support linije (SL1), nad katero se trenutno nahaja, nato pa bo, ob že prej omenjeni predpostavki voluma, napadel prvo target linijo.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

 

Predhodnji članek

VET/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

BTCUSDT – Tehnična analiza, ali kaj sledi po padcu kripto trga?

error: Content is protected !!