MANA/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Metaverse kovanci nedvomno sodijo med najbolj perspektivne kovance v smislu potencialnega ROI. Med njimi je eden najbolj perspektivnih kovancev MANA (Decentraland). Gre za enega izmed mnogih, a izjemno močnih gamerskih oz VR projektov, ki predstavlja novodobni WEB 3.0. ekosistem. Podobno kot večina Metaverse kovancev, je tudi MANA naredila izjemen odboj, zatem pa prešla v korekcijo, podobno kot večina kovancev. A ne glede na vso tržno korekcijo, Metaverse in NFT kovanci kažejo največ moči in potenciala, ki bo trajal vsaj do velikega odboja BTC, ko se bo tržna dominanca prevesila v prid Bitcoina. Poglejmo, kako kaže MANA.

Pregled začnimo na krajšem 4H intervalu, kjer je MANA, podobno kot BTC, tvorila bullish trend trikotnik, ki navadno rezultira v odbojih oziroma v nadaljnji rasti. Indikatorji (RSI, MACD, EMA) so pozitivni, kar nakazuje, da bomo MANA v naslednjih nekaj urah še videli v zmerni rasti. Trenutno se nahaja tik pod zgornjo trend linijo bullish trikotnika, katero mora prebiti, da bi se trend rasti nadaljeval.

Podobno bullish sliko lahko vidimo tudi na 1D intervalu, le da je tukaj MANA tvorila t.i. falling wedge trend, ki je navadno prav tako bullish trend. Razmere so torej ugodne za nadaljnjo rast, a le-to bo v veliki meri pogojevalo tudi gibanje BTC v nadaljnjih urah in dnevih. V kolikor bo BTC nadaljeval s prebojem proti $41.000 in v kolikor se bo uspel konsolidirati nad to vrednostjo, potem bo to prav tako ugodno za MANA. Kot je razvidno iz grafa spodaj, je MANA na 1D intervalu uspela prebiti zgornjo trend linijo, kar je dober znak. A za nadaljnjo rast potrebujemo potrditev trenda, kar pomeni, da mora priti do manjše korekcije, kjer bo trenutna zgornja trend linija, katero je MANA prebila, prevzela vlogo support linije, na kateri se mora MANA odbiti in preiti v ponovno rast.

V primeru nadaljnje rasti, ima MANA pred seboj dve pomembni resistance liniji, kateri mora preseči. Prva je pri $2,19, druga nekoliko višje, pri $3,51. Gre za kar veliko resistance območje, znotraj katerega bomo najverjetneje videli korekcijo MANA, v kolikor ne bi prišlo do izdatno večjega voluma. Ključni support liniji ležita v območju med $1,51 in $2,03 (zgornji zelen pravokotnik) in med $0,50 in $1,02 (spodnji zelen pravokotnik), kar je tudi spodnje korekcijsko območje.

V tem trenutku je potrebno spremljati prvo resistance linijo pri $2,91, ali bo MANA imela dovolj moči za preboj ali pa bo prišlo do korekcije, najverjetneje nazaj do falling wedge zgornje trend linije, do okvirno $2,6, kjer je ključno, da pride do odboja in s tem do potrditve trenda. V nasprotnem primeru bosta aktualni spodnji support liniji.

Kje so target linije in kje optimalne točke vstopa (OTE)? MANA ima nedvomno izjemen potencial rasti, a glede na nestabilne razmere na trgu, poglejmo kratkoročne target linije, ki so prikazane na spodnjem grafu. Prva target linija (TL1) se nahaja pri $3,32, druga (TL2) pri $3,96 in tretja (TL3) pri $5,89. Skupen potencial rasti dobrih 115%. Svetujem, da dobičke pobirate po delih oziroma po doseženih target linijah. Optimalna točka vstopa je območje target linije $1,51 – $2,03 oziroma območje $2,6, po potrditvi trenda.

Glede na nestabilne tržne razmere, kjer se gibanje lahko kaj hitro spremeni, zato ponavljam, da priporočam pozorno spremljanje tudi BTC, uporabite stop loss. Odvisno od vaše trgovalne strategije, a osebno bi ga nastavil v območju -10 do -15%, lahko tudi manj, v kolikor trgujete z bolj konservativno strategijo.

MANA je vsekakor kovanec, katerega velja pozorneje spremljati in ga morda vključiti tudi v svoj portfelj. Razmere na trgu žal niso dobre, zato tovrstni kovanci ne kažejo svojega potenciala. A osebno menim, da bo MANA kovanec z enim najboljših ROI po izteku bull runa.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce in poteka na lastno odgovornost. 

Predhodnji članek

BTC/USDT – Tehnična analiza (Follow up)

Naslednji članek

ETH/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!