LUNA/USDT – Tehnična analiza

LUNA (Terra) je eden tistih kovancev, ki je kar uspešno kljuboval nedavni decembrski korekciji trga. Kljub temu, da je tudi LUNA prešla v manjšo korekcijo, je kaj hitro akumulirala dovolj moči za odboj in si povrnila lep del vrednosti. Poglejmo, kako kaže temu kovancu.

Kot omenjeno, nedavna korekcija ni prizanesla niti LUNA, a je kljub neugodnim tržnim razmeram, uspela ohraniti svoj up-trend oz. bullish trend, kar lahko vidimo na grafu zgoraj. Spodnja trend linija je še vedno v fazi rasti (1D), vse od začetka decembra pa LUNA tvori tudi higher low trend, kar nakazuje željo po nadaljevanju bull trenda. Tudi EMA Ribbon analiza (graf spodaj) na 1D intervalu kaže, da je LUNA dobro pozicionirana za nadaljevanje rasti, saj indikator služi kot support linija.

1D indikatorji (EMA20, EMA50, MACD) so še vedno v bullish fazi, čeprav RSI nakazuje prehod v rahlo korekcijo, predvsem po zaslugi nižjega voluma.

Fibonacci analiza nam jasno pokaže, da je v območju golden pocketa prišlo do neuspelega preboja resistance linije, predvsem zaradi že omenjenega nižjega voluma, zato je LUNA prešla v manjšo korekcijo. Glede na trenutne indikatorje ne pričakujem, da bomo spremljali kakšno izrazitejšo korekcijo, bolj bo šlo za ponovno krajšo konsolidacijo in akumulacijo moči za ponovni odboj. Razumljivo, potrebno bo spremljati tudi gibanje BTC, saj le-ta vpliva na celotno tržno dogajanje.

Ko govorimo o korekciji, sta ključni predvsem dve support liniji. Prva v območju $75,15 in druga v območju $66,94. Znotraj omenjenih support linij bomo spremljali korekcijo, najverjetneje v območju do okvirno $72. Ker gre za precej močni support liniji, bo tukaj prišlo do konsolidacije in nato odboja. 

In kje so target linije? Ključno je, da LUNA prebije resistance linijo pri $78, saj nato sledi kar nekaj prostora za akumulacijo moči in hitrejši preboj do prve target linije (TL1) pri $91,75. Druga target linija (TL2) je pri $103,77, tretja (TL3) pa pri $126,49. Okviren potencial rasti cca. 68%.

LUNI vsekakor dobro kaže. Je kovanec z dobrimi fundamentalnimi temelji, ima dober trend rasti z zdravimi korekcijami in vsekakor je zanimiv za vstop oz. naložbo. V kolikor nameravate vstopiti ali dokupiti, bi bila optimalna točka vstopa (OTE) ena izmed omenjenih support linij, torej območje med $67 in $75.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium 

Predhodnji članek

BTC/USDT Tehnična analiza in pogled na možne scenarije

Naslednji članek

SOL/USDT – Tehnična analiza

error: Vsebina je zaščitena!