LUKSO (LYXe)/USDT -Tehnična analiza

Nedavno sem prejel nekaj vaših vprašanj, glede kovanca LUKSO (LYXe), predvsem v smislu, kaj kažejo tehnični indikatorji in kakšno je moje mnenje. Odkrito povedano, kovanca ne poznam dobro, le bežno in ga ne spremljam. To seveda ne pomeni, da kovanec ni vreden pozornosti, ali da ne obeta, med več kot 14.000 kovanci, ki so na voljo na kripto trgu, vseh preprosto ni možno spremljati, osebno pa se veliko raje osredotočam na močnejše in bolj preizkušene kovance. A  kot rečeno, to ne pomeni, da dotični kovanec nima potenciala.

LYXe je še en kovanec iz skupine gamerskih kovancev, ki naj bi preko svojega multiverse blockchain networka, združeval področja gaminga, mode, družbenih omrežij in dizajna. Sicer zanimiv koncept, a ob hitrem pregledu spletne strani pogrešam kar nekaj bolj jasnih in celovitih informacij. Spletna stran je sila preprosta, ekipa je zelo majhna, pogrešam informacije o vidnejših investitorjih. Glede na spletno stran projekta bi dejal, da primarno ciljajo na community razvoj, kar je dobro, a zahteva veliko nadzora, v določeni fazi pa bodo morali v projekt pripeljati investitorje, ki bodo poskrbeli za kapital. V kolikor jim bo to uspelo, bi to bil velik plus za ekipo in kovanec. Poglejmo, kaj kažejo tehnični indikatorji.

Makro linije (1W)

Makro slika kaže, da je LYXe po veliki korekciji uspel najti dno na makro supportu $3,87-$5,22, kjer je nato prešel v nekaj mesečno akumulacijo, z oktobrom pa je prišlo do prvega preboja akumulacijskega območja, s čimer je nakazal nekaj več bullish trenda.

Trenutno se LYXe nahaja tik pod resistance linijo $10, kjer bo sicer verjetno še poskušal z nadaljnjim prebojem, a glede na to, da se RSI že približuje liniji prenakupljenosti, bo tukaj najverjetneje prišlo do zavrnitve in pullbacka. Območje med support in resistacne linijo, ki ga vidimo na spodnjem grafu, bo aktualno še kar nekaj časa, saj razmere na trgu še vedno niso dovolj jasne, trenutni bullish trend pa še ni tako izrazit.

Tudi trgovalni volume je precej nizek, kar nakazuje na to, da za dotični kovanec (še) ni dovolj zanimanja, je pa opaziti trend rasti.

Makro Fibonacci analiza

Tudi pogled na Fibonacci analizo kaže, da je LYXe doživel konkretno korekcijo, saj je vrednost padla pod spodnjo Fib mejo. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, je LYXe po več mesecih vendarle uspel s prebojem nazaj v Fib golden pocket območje (zeleno območje), kjer bo skušal najti support na spodnji liniji, pri okoli $7,9.

Trgovalna ideja

V kolikor nameravate vstopati oziroma dokupovati, bi svetoval, da še nekoliko počakate. Da vrednost še lahko nekaj zrase, a glede na to, da se LYXe nahaja pod močno resistance linijo in le malo pod RSI linijo prenakupljenosti, bo zagotovo kmalu prišlo do pullbacka.

Optimalno območje vstopa bi bila aktualna support linija, med okvirno $6,50 – $7,50. Gre za območje s precej močnim supportom, do katerega bo LYXe segel ob pullbacku. Prav tako bi s tem nakazal začetek tvorbe bullish trenda higher high, higher low – v kolikor bo support zdržal.

1W MACD nakazuje pozitiven trend in tudi nekaj več pozitivnega voluma, prav tako pozitiven trend nakazuje RSI, saj je prebil večmesečno resistance linijo, a naj ponovim, da se počasi bliža točki prenakupljenosti, zato ne bi hitel z vstopom.

Območja target linij sledijo območjem resistance linij. Prva target linija se nahaja pri $9,20, sledi target linija pri $11,80, zadnja, tretja pa se nahaja pri $16,60. V kolikor bosta BTC in trg v naslednjih dnevih in tednih ohranila bullish trend, bo to dober znak tudi za altcoine, razumljivo tudi LYXe. Glede na to, da gre za altcoin, bi stop loss pozicijo postavil nekje med -15% in -20%, kar bi predstavljalo tudi izjemeno risk reward razmerje. Vsekakor ste lahko tudi bolj konservativni s stop loss pozicijo npr. 8% do 10%. Vedno se prilagodite svoji risk management strategiji. Dobičke pobirajte sproti, po doseženih target linijah. Vsekakor svetujem previdnost, saj gre za bolj tvegan kovanec, zato pazljivo spremljate tudi širše tržno dogajanje.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev. Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki, vam ponuja dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Tako boste v vsakem trenutku na tekočem z dogajanjem na trgu, prav tako pa boste osvojili novo znanje, s katerim boste lahko optimizirali svoj trgovalni portfelj. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Bitcoin (BTC) gradi support. Nakazuje to nadaljnjo rast?

Naslednji članek

Aptos Labs (APT) – Fundamentalna analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!