Loopring (LRC)/USDT – Prodajno-nakupni signal 🔒

Lopring (LRC) je kovanec, ki sodi med bolj zanimive kovance, ki so cenovno krepko podcenjeni, glede na svoj fundamentalni potencial. Žal ga v preteklosti nisem kaj veliko analiziral, zato je sedaj čas, da pogledamo, kaj kažejo prodajno-nakupni signali.

Makro support

Po skoraj letu dni krepke korekcije, je LRC uspel najti support in najverjetneje tudi dno, v območju makro supporta $0-14-$0,25, kjer je prešel v konsolidacijo. Gre za položaj, ki je izjemno zanimiv za morebiten vstop oziroma dokup. LRC ni kovanec, ki bi delal hitre in izrazite odboje, ampak se te dogajajo bolj v srednjeročnih intervalih, lahko bi rekel podobno, kot pri LINKu. Prav zaradi tega LRC najverjetneje ni tako zanimiv za dnevne oziroma kratkoročne trgovalce, ampak za investitorje in trgovalce, ki trgujejo na srednjeročnih intervalih.

1W RSI je prav tako dosegel zgodovinsko nizko raven, nedavno pa je prišlo do odboja in v kolikor bodo razmere na trgu še naprej ugodne, bo LRC poskušal tvoriti bullish higher low, higher high trend.

Njegovo gibanje bo v naslednjih dnevih in vsaj nekaj tednih potekalo v konsolidacijskem območju med že omenjenim supportom in makro resistance linijo $0,38-$0,49. 1W RSI in MACD nakazujeta preobrat v pozitiven trend, nekoliko težav zna povzročiti le nizek trgovalni volume. A glede na to, da se razmere na trgu izboljšujejo, za enkrat resnejših težav oziroma korekcij ne pričakujem.

DMA20 in DMA50

LRC se je uspel prebiti nad DMA20 (zelena) trend linijo, kar nakazuje povečanje dominance bikov. Le ta sicer še ni tako izrazita, saj je v območju DMA50 (modra) naletel na resistance linijo, a pričakujem, da bomo v prihajajočih dneh videli re-test DMA20 (zelena) trend linije in nato ponovni napad na DMA50. Preboj nad DMA50 bi bil odličen potrditveni signal bullish trenda.

Trgovalna ideja

Kot že omenjeno, trgovalna ideja ni primerna za day trading ali scalping, temveč za trgovanje na srednjeročnih intervalih, tudi za HODL dokup.

Optimalno območje vstopa bi bila support linija med okvirno $0,24-$0,26. 1D RSI namreč nakazuje manjši pullback, kar bi lahko bila dobra priložnost za vstop/dokup.

Target linije so postavljene po resistance linijah, ki si sledijo. Prva target linija je območje $0,30, druga target linija območje $0,38 in tretja, območje $0,48, kar je tudi prvo psihološko območjo. Gre za dobrih 92% donos, z izjemno lepim risk-reward razmerjem 5,63. Stop loss bi postavil v območje spodnjega supporta, med $0,20 in $0,21, kar pomeni dobrih -16% glede na vstopno pozicijo (po želji prilagodite stop loss lastni risk management strategiji!).

Dobičke pobirajte sproti, po doseženih target linijah, predvsem pa bodite pozorni na makro trend BTC, saj bo v veliki meri določal gibanje LRC in ostalih altcoinov.

Zapis je izključno informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta. Prav tako priporočam, da pred trgovanjem vedno opravite še svojo analizo in poskrbite za ustrezno risk management strategijo!

Predhodnji članek

Dogecoin (DOGE)/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Kratka analiza kripto trga (TOTAL) – tehnična analiza

error: Content is protected !!