Loopring (LRC)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja

Kovanec: Loopring (LRC)

Časovni interval: 1D

Trgovalni interval: Kratkoročni/srednjeročni

Stopnja tveganja: Srednja

LRC je do nedavnega tvoril nekaj mesečni broadening wedge trend, katerega tvorita oranžni liniji na spodnjem grafu. V začetku novembra je LRC uspel s precej odločnim odbojem prebiti zgornjo trend linijo, a je žal šlo za t.i. fake out odboj, saj ni uspel z re-testom zgornje trend linije, zato je strmo padel nazaj na spodnjo trend linijo, katere re-test je bil uspešen, saj je uspešno odigrala vlogo supporta. Po več neuspelih poskusih, je LRC pred dnevi vendarle uspelo ponovno prebiti zgornjo trend linijo in sedaj bo potrebno počakati, ali bo re-test omenjene linije tokrat uspešen. Uspešen re-test bi vsekakor bil precej močan bullish signal, medtem ko bi neuspešen re-test pomenil skoraj zagotovo korekcijo, vsaj do območja spodnje trend linije.

Ker gre za bolj kratkoročni interval trgovanja, si poglejmo še nekoliko bolj mikro trend, katerega lahko vidimo na spodnjem grafu. LRC je tvoril t.i. bullish trikotnik, kar nakazuje željo po nadaljevanju rasti. 1D indikatorji RSI, MACD, Stohastični RSI in OBV vsi še vedno nakazujejo pozitiven trend, a hkrati nakazujejo manjši pullback, skozi katerega bo LRC poskušal akumulirati dodatnih moči za preboj zgornje trend linije. 

Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, je LRC že petkrat poskušal s prebojem zgornje trend linije, a za enkrat neuspešno. Mu bo tokrat uspelo?

Ključno območje, na katerega moramo biti pozorni, še posebej v primeru, da LRC HODLamo oziroma z njim trgujemo na daljši rok, je makro support linija $0,168-$0,227. Gre za izjemno pomemben support, katerega LRC nikakor ne sme izgubiti, saj bi to skoraj zagotovo pomenilo njegovo kapitulacijo in prosti pad cene precej globje. A glede na to, da gre za makro support ocenjujem, da gre za dovolj močno območje, ki sočasno predstavlja tudi njegovo dno.

Na drugi strani je prav tako pomembna makro resistance linija, ki se nahaja med okvirno $0,29 in $0,34. Gre za območje, katerega mora LRC prebiti, da bi lahko pričel s tvorbo bullish trenda higher high, higher low. Kratkoročno LRC najverjetneje te moči (še) nima, zato bo glavnina kratkoročnega gibanja potekala med vrhom support območja in dnom resistance območja.

Tudi pogled na dve ključni kratkoročni trend liniji DMA20 (zelena) in DMA50 (modra) nakazujeta željo bikov, da LRC vendarle pomaknejo višje. Trenutno daljše od obeh linij, DMA50, deluje kot resistance linija in prvi cilj je, da se LRC pozicionira nad njo, ter jo spremeni v support. Kot že omenjeno, videli bomo, kaj bodo prinesli naslednji dnevi, a za enkrat indikatorji kažejo, da bo LRC prešel v pullback, najverjetneje nazaj do območja DMA20, od koder bo ponovno poskušal napasti in prebiti DMA50 trend linijo, kar pomeni, nad $0,26.

V naslednjih dnevih bo potrebno biti pozoren na LRC, predvsem na potek potencialnega re-testa down-trend linije. Da bi LRC ohranil bullish moment, mora slediti spodaj prikazani up-trend liniji, ki se tako nahaja znotraj območja optimalnega vstopa, med okvirno $0,24 in $0,25. Glede na razmere, bi znotraj tega območja razmišljal o vstopu in odpiranju LONG pozicije. Stop loss bi postavil nekoliko bolj konservativno, pri okoli $0,232, če trgujete na nekoliko daljšem intervalu, lahko stop loss postavite tudi malo nižje, pri okoli $0,20. Padec LRC pod te vrednosti, bi najverjetneje vodil v re-test dna makro support območja.

Da se v prihajajočih dnevih najverjetneje pripravlja nekoliko bolj opazen premik trenda, nakazuje tudi Bollinger Bands indikator, katera pasova nakazujeta precejšen stisk, podoben tistemu iz meseca oktobra, čemur je sledil re-test srednje Bolling Bands, modre linije, tu pa je prišlo do velikega odboja, ki se je žal končal kot fake out odboj, kar je v veliki meri posledica propada FTX menjalnice. LRC se tudi tokrat nahaja v zelo podobnem položaju, tik pod zgornjo Bollinger Bands linijo, ki deluje kot resistance linija. V naslednjih dnevih bo tako pomembna uspešnost re-testa srednje linije.

V primeru uspešnega re-testa, bi kot target linije spremljal naslednja tri območja;

  • – najprej območje Fib golden pocketa (temno zeleno območje), kar pomeni območje okoli $0,27
  • – sledi območje okoli $0,29
  • – zadnje, tretje target območje pa je območje okoli $0,31

Glede na to, da so razmere na trgu nekoliko boljše, a še zdaleč ne idealne, bi dobičke pobiral že nekoliko pod doseženo target linijo. Sredi decembra sledi pomemben sestanek FOMC, kateri bo zagotovo vplival na trg, ki bo hitro in zelo verjetno tudi dolgoročno reagiral, saj bo predsedujoči, Jerome Powell, na tiskovni konferenci nakazal tudi dolgoročno strategijo FOMC. Bodite pripravljeni, saj bodo informacije zagotovo vplivale na trg. Kako, v temu trenutku žal še ne vemo, a po informacijah, ki krožijo, bi lahko pri FOMC nekoliko umirili retoriko, kar bi, vsaj kratkoročno, lahko imelo nekaj bullish učinka, medtem ko dolgoročno, za enkrat ostajam precej previden.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev. Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki, vam ponuja dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Tako boste v vsakem trenutku na tekočem z dogajanjem na trgu, prav tako pa boste osvojili novo znanje, s katerim boste lahko optimizirali svoj trgovalni portfelj. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Ethereum (ETH)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja (PREMIUM)

Naslednji članek

XRP/USDT – HODL tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!