Linear Finance (LINA)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Kovanec: Linear Finance (LINA)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

Po nekoliko daljšem premoru, ponovno nadaljujemo s tehničnimi analizami izbranih kovancev in tokrat pričenjamo z LINA, za katero je bilo kar nekaj vprašanj. Če najprej pogledamo nekoliko širšo, makro sliko vidimo, da je LINA že v svojem začetku naredil izjemen vstopni interval, ki je presegel vrednost 1000%. Žal pa je bilo veselje bolj kratkoročno, saj je LINA nato, v zgolj nekaj tednih, izgubila preko 97% svoje ustvarjene vrednosti. Šlo je za t.i. klasično vstopno “pumpo”, kar si navadno ne želimo videti pri kovancu, v katerega vlagamo – še posebej v primeru dolgoročnega vlaganja.

Po veliki korekciji, je LINA prišla najprej v fazo iskanja dna, nato pa v fazo dolge, preko 700 dni dolge konsolidacije, brez pravega trgovalnega voluma.

Nič kaj obetavna makro slika, a vseeno lahko najdemo tudi nekaj pozitivnih elementov. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, se trgovali volume in s tem potencialno zanimanje za LINA, počasi krepita.

Ključna območja

V makro pogledu, je absolutno ključno spodnje support območje, ki se nahaja med $0,0046 in $0,0056, torej na točki dna. Omenjenega supporta LINA nikakor ne sme izgubiti, saj bi to pomenilo iskanje novega dna. Aktualni support se nahaja v območju $0,0098 in $0,012, kjer trenutno prihaja do pomembnega re-testa.

Na drugi strani se LINA sooča z dvema močnima resistance linijama. Aktualna se nahaja v območju $0,016-$0,018, zgornja, mnogo močnejša, pa se nahaja v območju $0,024-$0,028. LINA se z njima bori vse od konca leta 2021 dalje, kar kaže na precejšnjo šibkost LINA in na moč omenjenih resistance linij.

Če pogledamo aktualno sliko še nekoliko podrobneje vidimo, da EMA 50 (modra) in EMA 20 (rdeča) trend liniji, predstavljata kratkoročni ključni območji. LINA se je uspela prebiti nad njiju, kar je nakazalo na kratkoročno nekoliko bolj bullish trend, a ker je dogajanje skoncentrirano pod močno resistance linijo, prihaja sedaj do re-testa obeh trend linij. Sicer LINA še vedno ohranja mikro up-trend, saj se še vedno nahaja nad spodnjo up-trend linijo broadening wedge trenda, ki ga tvorita oranžni liniji. To ohranja upanje za vsaj krajše nadaljevanje bullish trenda, vsekakor pa ne bo lahko, saj je resistance območje (trenutno) močnejše od support območja.

Prav tako bi opozoril na dva ključna indikatorja in sicer RSI (1W) in MACD (1W). Oba sicer nakazujeta potencialni prehod v bearish fazo, a RSI še vedno ostaja nad srednjo trend linijo 50%, MACD linija pa še vedno ostaja nad SIGNAL linijo oziroma nad linijo 0. Bodo pa dnevi in predvsem tedni, ki so pred LINA, precej pestri, minili pa bodo v re-testih supporta.

Potencial rasti

Če pogledamo potencial rasti LINA vidimo, da se ključno Fibonacci območje 50%-61,8% (65%) nahaja med $0,046 in $0,058. Glede na trenutno vrednost LINA, torej kar lepa rast, a vsaj za enkrat kaže, da LINA novega ATH, v prihajajočem ciklu, ne bo dosegla. Takšne napovedi, bolje rečeno ocene, so sila nehvaležne, saj govorimo o dolgoročnem potencialu, torej o daljšem obdobju, znotraj katerega lahko pride do mnogih pozitivnih ali negativnih makroekonomskih ali geopolitičnih dogodkov, ki lahko izdatno vplivajo na gibanje kovanca. A dejstvo je, da analize kažejo spodaj prikazana območja.
 

Trgovalni trend

Za konec si poglejmo še potencial trgovalnega trenda, z uporabo Kriptokrat Tradescorer indikatorja, ki bo kmalu na voljo tudi vam. Če pogledamo spodnji graf vidimo, da je indikator zelo dobro ocenil doseg potencialnega vrha na tedenskem intervalu (1W), kjer je LINA celo prebila zgornji rdeči pas, ki prikazuje optimalno izstopno/short območje, kmalu zatem pa je zasvetil tudi SELL signal. Trend linije so sicer še vedno usmerjene rahlo navzgor, kar pomeni, da LINA še ni v celoti izgubila kratkoročnega bullish momenta, je pa SMA linija (sredinska, prikazana s pikami) že zasvetila rdeče, svečka pa se je obarvala modro, kar nakazuje na povečan prodajni pritiskto in dejstvo, da želijo medvedje prevzeti nadzor. V danem trenutku bi počakal na re-test SMA 20 trend linije, ki se nahaja tik pod aktualno svečko, to je tudi območje že omenjene EMA 20 trend linije, pri dobrih $0,010. V primeru pozitivnega re-testa bi to bila priložnost za kakšno krajšo dolgo pozicijo, v primeru izgube tega supporta, bi razmišljal o odpiranju kratke pozicije.

 

Informacije so zgolj informativne narave in ne predstavljajo finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Market Watchdog mesečna makro analiza finančnih in kripto trgov za mesec junij 2023 (PREMIUM)

Naslednji članek

Kripto trg na ponovni resni preizkušnji. Kaj kažejo indikatorji in kaj lahko pričakujemo

error: Content is protected !!