Lido DAO (LDO)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Kovanec: Lido DAO (LDO)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

LDO sodi zagotovo med tiste kovance, na katere je potrebno biti pozoren. Ima potencial, ima močno fundamentalno osnovo, kar pa še ne pomeni, da velja “na vrat, na nos” skočiti vanj in ga pokupiti. Vsaka investicija mora biti premišljena, načrtovana, saj zgolj močna fundamentalna osnova še ne zagotavlja uspeha. Pot do uspeha je kompleksna zadeva in je odvisna od mnogih dejavnikov, od razvoja projekta, njegove zanesljivosti, marketinga, močnih investitorjev itn. No, LDO ostaja kovanec na katerega velja biti pozoren, zato si poglejmo, kaj kažejo makro indikatorji (dolgoročni).

LDO je vse od svojega začetka v preteklem letu, tvoril makro rising wedge trend, ki ga prikazujeta oranžni liniji. LDO tako vztraja v konsolidaciji in skuša akumulirati dovolj moči, da vendarle prebije zgornjo linijo in nadaljuje z rastjo. Omenjeni trend sicer velja za bearish trend, a glede na dejstvo, da v makro pogledu LDO tvori higher high, higher low trend, to ohranja optimizem, da bi LDO vendarle lahko skušal napasti območje zgornje trend linije.

Če pogledamo ključna območja, na katera velja biti pozoren v makro smislu, potem sta tu dve močni makro support liniji. Prva, zgornja in aktualna, ki leži med $1,55 in $1,72, ter spodnja, ki leži med $0,62 in $1. Za ohranjanje potencialnega bullish trenda, LDO ne sme izgubiti aktualnega supporta, saj bi to pomenilo nadaljevanje večje korekcije do spodnjega support območja in potencialno celo nižje, kar bi pomenilo iskanje novega dna. 

Na drugi strani imamo dve pomembni resistance območji, kateri mora LDO prebiti, v kolikor želi obetavneje nadaljevati in tudi zaključiti prihajajoči bull run. Prvo makro območje se nahaja med $2,68 in $2,85, drugo in zadnje nekoliko višje, med $3,15 in $3,40. Trenutno LDO še nima moči za omenjeni preboj, je pa pred nami najverjetneje krajša konsolidacija, kar nakazujeta tudi tedenski RSI in MACD, skozi katero bo skušal akumulirati potrebno moč za napad na prvo resistance območje.

Nekoliko bolj kratkoročno, bo potrebno biti pozoren na območje okoli $2,31, kjer se nahaja mikro resistance območje, sočasno pa je to tudi bližina mirko down-trend linije, katero je LDO po več mesecih vendarle uspel prebiti. Kratkoročno bi si, za bolj bullish nadaljevanje želel, da LDO prebije omenjeno mikro resistance linijo in da pride do pozitivnega re-testa, že omenjene, nedavno prebite down-trend linije (oranžna linija).

Da se LDO trenutno nahaja znotraj pomembnega območja, potrjuje tudi Fibonacci analiza. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, je LDO našel mikro support natanko na Fibonacci golden pocketu, območje 61,8% in 65%, kjer je prišlo do odboja, trenutno pa se nahaja na Fib 50% liniji kar nakazuje, da želijo biki obrniti dominanco v svojo smer.

Do kam lahko seže LDO?

Dejanska rast bo, kot vedno, odvisna od jakosti bull marketa in makroekonomskih razmer na trgu. A če za merilo ohranimo Fibonacci analizo, potem lahko vidimo, da bo območje $2,4-$2,5, pod katerim se LDO nahaja, dober pokazatelj moči tega kovanca. Gre za območje, katerega sem že omenil in deluje kot resistance območje. V kolikor bi prišlo do izrazitejšega preboja in v kolikor bodo prihajajoči meseci ponudili bolj bullish pogoje, bi LDO potencialno lahko segel tudi po območju okoli $5, kjer se nahaja prva makro target linija.

Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makroekonomske analize trga BTC ter altcoinov. Vse za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Market Watchdog mesečna makro analiza finančnih in kripto trgov za mesec julij 2023 (PREMIUM)

Naslednji članek

Bitcoin Cash (BCH)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

error: Content is protected !!