Kratka analiza kripto trga (TOTAL) – tehnična analiza

Kripto trg (TOTAL) je sicer še kar nekaj oddaljen od prehoda v bull market, a vseeno je v zadnjih dnevih pokazal nekaj več, dolgo pričakovane moči. Le ta ni bila izjemno velika, a po tednih in mesecih konsolidacije, je vsaka rast dobrodošla.

RSI na 1W intervalu je prišel v območje resistance linije, ki drži vse od meseca maja. Kljub nekaj bolj spodbudnim razmeram na trgu, kripto trg najverjetneje še nima dovolj moči, da bi omenjeno resistance linijo prebil, zato bo v naslednjih dnevih prešel v manjši pullback. Osebno v tem trenutku ne pričakujem drastičnih korekcij, bo pa najverjetneje prišlo do re-testa makro support linije, ki jo vidimo na spodnjem grafu, kar pomeni cca. -8% do -15%. Glede na trenutne razmere in indikatorje, bo aktualna support linija zdržala.

WMA200

Znotraj aktualnega support območja leži tudi ključna WMA200 trend linija, ki vse od meseca maja nudi support. Trg je torej ujet med močno RSI resisatnce linijo, tik pod mejo 50% in WMA200 trend linijo. Znotraj omenjenih območij se bo gibal še nekaj časa. Tukaj se postavlja vprašanje, katera od omenjenih linij bo popustila prej. Vsekakor ne bi bilo dobro, če bi to bila WMA200 trend linija, saj bi to bil izjemno bearish signal.

A kot že omenjeno, trenutne razmere so dobre (niso idealne!), zato verjamem, da bo trg vsaj še enkrat poskušal s prebojem RSI resistance linije. V kolikor bi mu preboj nad nevtralno linijo 50% uspel, bi to bil izjemno lep bullish signal. Počakajmo, najprej sledi že omenjeni pullback. Tudi 1W MACD nakazuje željo po prehodu v pozitiven trend.

Fibonacci analiza

Tudi Fibonacci analiza potrjuje, da bo v naslednjih dnevih prišlo do pullbacka, saj se trg nahaja tik pod Fib golden pocketom (temno zeleno območje na spodnjem grafu), kjer navadno prihaja do vidnejših sprememb. Sočasno pa je prav to območje, katerega bo trg po odboju napadel in ga skušal prebiti. Na spodnjem grafu prav tako ponovno vidimo prikazan RSI resistance linijo.

Trg za enkrat deluje zdravo, vsaj kar se tiče nihanj. Sledijo dnevi v katerem bomo videli manjši pullback, a vsaj za enkrat gre za normalno tržno dogajanje, skozi katero trg nabira moči za ponovni odboj. BTC in mnogi altcoini, ki so pokazali kar nekaj moči, bodo posledično prav tako prešli v manjši pullback, temu pa bo najverjetneje sledil ponovni odboj. Upajmo le, da v naslednjih dnevih in tednih, ne bomo soočeni s kakšno nepričakovano negativno novico, saj le ta ne bi pozitivno vplivala na trg.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev. Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki, vam ponuja dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Tako boste v vsakem trenutku na tekočem z dogajanjem na trgu, prav tako pa boste osvojili novo znanje, s katerim boste lahko optimizirali svoj trgovalni portfelj. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Loopring (LRC)/USDT – Prodajno-nakupni signal 🔒

Naslednji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 31.10. – 6.11.2022 🔒

error: Content is protected !!