Kratek pogled na dogajanje okoli Bitcoina (BTC)

Aktualno dogajanje na kripto trgu je še vedno precej negotovo in napeto, zato so vse oči uprte v BTC in njegovo gibanje. Mesec april se je žal zaključil z izrazito negativnim trendom, kar ni najbolj pozitiven znak, glede na to, da je april navadno dober mesec. Tukaj je že maj in glede na aktualne indikatorje lahko pričakujemo, da bo zelo pester in dinamičen. 

Pogled na 1D interval sicer še vedno kaže bullish makro trend, saj BTC še vedno tvori higher low trend. To je dober znak, a žal je BTC zdrsnil pod SMA600 trend linijo, jo obarval rdeče in pod njo vztraja že kar nekaj časa. Kadar je BTC zdrsnil pod omenjeno trend linijo, smo bili priča bodisi bear marketu (nazadnje leta 2019), bodisi t.i. black swan dogodku, kot je bil Covid crash (marec 2020). Omenjenim dogodkom je sledila daljša konsolidacija, od nekaj tednov do nekaj mesecev, zatem pa izrazitejši odboj.

Scenarijev, ki bodo najverjetneje sledili je kar nekaj, najverjetnejše pa bom zajel v jutrišnji tedenski analizi trga, ki bo na voljo Premium uporabnikom. Bi pa vseeno izpostavil enega izmed možnih oziroma potencialno kritičnih signalov, ki se nakazuje na 1D intervalu, do katerega bi lahko (ni nujno), prišlo okvirno med 9.5. in 15.5. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, ki prikazuje dve pomembni trend liniji, SMA600 (modra) in Pi Cycle MA111 linijo (zelena), nakazujeta skorajšnje križanje. Zelena Pi Cycle linija želi na vzdol križati modro SMA600 trend linijo, kar je izrazit bearish signal. Ob zadnjem takšnem dogodku, leta 2019, je nastopil bear market in BTC je naredil skoraj 50% korekcijo.

Želim jasno povedati, da ni nujno, da bo do tega dogodka in do tako izrazite korekcije prišlo, vsekakor pa želim opozoriti na možnost, da lahko ustrezno pripravite risk management strategijo. Ob pravilni uporabi risk management strategije, občutno zmanjšate tveganje, morebitne večje korekcije pa nato niso več takšen razlog za skrb, temveč priložnost za dokup z obstoječim kapitalom. 

Za konec si poglejmo še BTC Log Growth Curves indikator in ključno support linijo, nad katero se BTC trenutno nahaja. Ta se nahaja v območju med okvirno $36.300 in $37.500. Ta support linija za enkrat dobro drži in bo najverjetneje nudila dovolj supporta tudi v naslednjih urah in dnevih. Izguba supporta v tem območju bi najverjetneje pomenila hitrejšo in večjo korekcijo, kjer bi bila naslednja support linija v območju okoli $33.000.

Trgovalni volume je izrazito nizek, a v tem stanju vztraja vse od začetka leta, ko se je pričela velika korekcija. Nizek trgovalni volume oziroma njegovo nižanje, navadno napoveduje izrazitejšo spremembo trenda, kar nekako sovpada z oceno, da zna maj ponuditi veliko volatilnosti in pestrega dogajanja. Priporočam previdnost pri trgovanju, kar pomeni, da ne tvegajte preveč, uporabite stop loss, počakajte z dokupi, predvsem altcoinov do trenutka potrditve trenda. Ne pozabite pa, da so korekcije in zaspana obdobja, ko mnogi neizkušeni trgovalci bežijo, najboljša obdobja za dokup. Več o možnih scenarijih in območij potencialnih korekcij in odbojev, pa v prihajajoči tedenski analizi (PREMIUM).

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI.

Predhodnji članek

Psihologija tržnega dogajanja na kripto trgu

Naslednji članek

Tedenska tehnična in onchain analiza Bitcoin (BTC) in altcoin trga – 02.05. – 08.05.2022

error: Vsebina je zaščitena!