Illuvium (ILV)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Kovanec: Illuvium (ILV)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel. 

ILV je še eden izmed tistih kovancev, ki so svojo pot pričeli z veliko in hitro rastjo, lahko bi rekli celo pumpo, čemur pa je sledila prav tako hitra in dolga korekcija. ILV je v aktualnem bear marketu potegnil še krajšo, saj predhodno dno in support nista zdržala pritiska, čemur je sledilo nadaljevanje korekcije. Vsekakor velik opozorilni signal. Pogosto ponavljam, da so altcoini zelo tvegani, še posebej novi, ki na prvi pogled izgledajo zelo obetavno, če pa k temu dodamo še hiter in velik odboj, potem je razumljivo, da to kaj hitro zmede predvsem manj izkušene vlagatelje. Prav te začetne hitre in velike pumpe so velik opozorilni znak, na katere je potrebno biti pozoren, saj skozi to fazo kovanec ne gradi supportov, od katerih se bi v kasnejših fazah odbil in tako gradil zdravo rast. To se je zgodilo ILV, ki je posledično, saj ni bilo dovolj močnih supportov, kapituliral in padel globje od osnovnega dna.

No, kot kaže, je ILV vendarle uspel najti novo dno in nov support, katera za enkrat nudita dovolj opore in moči. Gre za območje $37,70-$38,50, kjer se ILV nahaja v nekaj mesečni konsolidaciji. Indikatorji nakazujejo nekaj več pozitivnega voluma, a še vedno premalo za kakšen večji odboj.

Če lahko v primeru ILV najdemo kaj pozitivnega je to, da po drugi strani prav tako nima veliko močnih resistance linij. Pravzaprav izstopata le dve, če ne štejemo trenutne mikro resistance linijo, okoli $100. Prva močnejša resistance linija se nahaja šele v območju $410-$480, kjer sta bila predhodno dno in support. Sledi le še resistance linija $670-$730, kar pomeni, da bi ILV, v kolikor bo v prihodnih mesecih zanimiv za investitorje in trgovalce, lahko dosegel ponovno hitro in precej veliko rast. A ključen je volume, ki pa ga za enkrat nikakor ni dovolj.

Potencial rasti

Pri kovancih, kot je ILV, je napovedovanje potenciala rasti sila nehvaležno. Na eni strani kovanec ni tvoril nekega izrazitejšega trenda, z izjemo velike korekcije, po drugi strani pa ga odlikujejo hitri in veliki odboji, ki se še hitreje končajo. No, mogoče se ta nestabilen trend vendarle končuje z aktualno konsolidacijo. Ko govorimo o potencialu rasti, sta zanimivi predvsem dve območji. Prvo je območje Fibonacci golden pocketa, ki se nahaja med $440 in $540, v kolikor pa bi ILV bil ponovno deležen velikega zanimanja in odboja, potem ne bi bilo izključeno niti območje $900-$1000, a vsaj za enkrat, glede na aktualne indikatorje, je za doseg tega območja, malo verjetnosti. Počakajmo, kaj bo pokazal volume.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Vulcan Forged (PYR)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Naslednji članek

Preprost, a izjemno učinkovit način določitve stop loss pozicije (PREMIUM)

error: Content is protected !!