HIGH/USDT – Tehnična in fundamentalna analiza

Tokratna tehnična analiza je nekoliko drugačna, saj združuje tudi t.i. fundamentalno analizo, s katero iščemo potencial kovanca za doseganje večjih rasti oziroma donosov. V poplavi mnogih novih kovancev, se med temi najdejo tudi takšni, ki potencialno predstavljajo kovanec, ki lahko ponudi lep donos, predvsem zahvaljujoč dobro zamišljenemu projektu, ki stoji za samim kovancem.

HIGH (HIGHSTREET) je kovanec decentraliziranega in v ecommerce usmerjenega projekta, iz sklopa Metaverse kovancev, ki počasi, a zanesljivo prevzemajo dominanco na trgu. Posebnost HIGHSTREET MARKET projekta, kot se uradno imenuje, je povezava med virtualnim in realnim retail svetom, kjer bodo lahko uporabniki, skozi igranje v virtualnem svetu, v igri nakupljene izdelke oziroma storitve, koristili tudi v realnem svetu. Prav tako bo projekt praktično združil Metaverse in NFT platformo, kar projektu daje še večji potencial. 

Projekt se je uradno zagnal oktobra 2021, kar pomeni, da gre za popolnoma nov projekt, ki pa že veliko obeta. A to še ne pomeni, da bo projekt uspel. Relativno majhna razvojna ekipa, ki ima sicer izjemne reference v VR in medijskem razvoju, nekoliko manj izkušenj pa ima s področja upravljanja projektov in poslovanja, kar bo potrebno spremljati v prihajajočem obdobju, saj to lahko močno vpliva na razvoj in vrednost projekta.

HIGH token je na voljo na mnogih menjalnicah, kar je velik plus, prav tako na Binancah, ki so razvoj projekta tudi podprle. Poleg Binanc, projekt podpira še kar nekaj investitorjev, a želel bi si še več poznanih imen.

Vsekakor projekt, ki ga je dobro imeti na radarju, a vseeno priporočam previdnost pred vstopom. Kljub temu, da gre za nov projekt in da podatkov še ni veliko, poglejmo, kako kaže tehničnim indikatorjem.

HIGH je po listanju na menjalnice dosegel ATH, nato pa, kot je to v navadi večine novih kovancev, prešel v veliko korekcijo, kjer je sedaj našel svoje dno. Trenutno se HIGH nahaja tik nad ključno support linijo, pri $4,88, ki predstavlja dno. To ne pomeni, da HIGH ne more strmoglaviti nižje, pomeni, da se na omenjeni vrednosti nahaja dovolj nakupnih naročil, da območje predstavlja močno support linijo, kjer bo v prihodnih dneh potekala glavnina dogajanja.

Nekoliko višje se nahaja prva močna resistance linija, pri $6,27. Omenjena linija trenutno predstavlja prvo in največjo oviro za nadaljnjo rast, saj višje ni izrazitejših resistance linij. HIGH se tako že nekaj dno nahaja v območju konsolidacije (graf spodaj), med obema linijama in čaka na bolj pozitiven volume, ki ga bo najverjetneje odbil do resistance linije.

Prihajajoče gibanje kovanca bo močno odvisno od razmer na trgu, predvsem od dominance BTC in ETH. 1D indikatorji kažejo, da je HIGH tvoril simetrični trikotnik, ki predstavlja konsolidacijsko oz. neodločeno situacijo, vsaj dokler kovanec ne zapolni cca. 80% trikotnika. Kot je to razvidno iz spodnjega grafa, naj bi se to zgodilo okoli 22.2.2022. Takrat lahko pričakujemo potrditev trenda.

Razmere na trgu so dobre in v kolikor bodo dopuščale, kar bo kmalu znano, bomo videli poskus preboja zgornje trend linije in napad HIGH na resistance linijo. S pomočjo Fibonacci analize lahko identificiramo najbolj ključna območja gibanja, v prihajajočem kratkoročnem obdobju.

Ključna območja se nahajajo šele nad $8,4, kar pomeni, da ko bo HIGH prebil resistance linijo pri $6,27, bomo skoraj zagotovo videli hitro rast in napad na omenjeno območje, predvsem pa na območje golden pocketa, med $11,3 in $11,7. V teh okvirih se prav tako nahajajo target linije. Prva pri $8,44, druga pri $11,28 in tretja pri $13,39. Kot rečeno, prvo območje, katerega moramo trenutno spremljati, je resistance linija pri $6,27.

V kolikor nameravate vstopati, je HIGH trenutno v kar primerni poziciji, a glede na to, da gre za nov kovanec bi priporočal, da ste previdni in ne vstopate brezglavo s prevelikimi vložki. Takšni kovanci so zelo tvegani in tudi nepredvidljivi, še posebno v tej začetni fazi.

Gre za osebno mnenje, ki ni finančni nasvet, pred trgovanjem pa ne pozabite opraviti tudi lastne analize.

Predhodnji članek

Kakšno dogajanje na trgu se nam obeta in kaj lahko pričakujemo od Bitcoina?

Naslednji članek

BTC/USD – Tehnična analiza

error: Content is protected !!