Hello (Hello)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Kovanec: HELLO (HELLO)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

HELLO sodi med novejše kovance, ki sicer najbolj ne ustrezajo kriterijem, določenim za izdelavo dolgoročne tehnične analize, a glede na kar precejšnje število povpraševanj, sem se odločil, da kljub temu nekoliko podrobneje pogledam ta kovanec, izključno iz tehničnega in ne fundamentalnega vidika.

Kot lahko vidimo, je HELLO luč sveta ugledal v drugi polovici leta 2022, torej nedavno, kar navadno pomeni, da takšni kovanci še niso razvili izrazitejšega makro trenda, na podlagi katerega bi se dalo vsaj nekoliko bolj zanesljivo, določiti potencialno prihajajoče makro gibanje. No, HELLO je tukaj izjema. Res, da še vedno ni razvil dolgotrajnejših ključnih makro območij (support in resistance območja), a je njegovo gibanje kljub vsemu generiralo nekaj bolj jasnih območij, ki bi lahko služila kot podlaga za izdelavo dolgoročne tehnične analize. V makro pogledu je HELLO tvoril t.i. rising broadening wedge trend, ki ga prikazujeta oranžni liniji. Gre za trend, ki je navadno bolj bearish narave, a ne nujno. Zanj je značilno dolgotrajnejše gibanje med obema trend linijama, kjer pogosto prihaja do re-testa ene in druge trend linije. Tudi v tem primeru je tako. HALLO sicer še vedno tvori potencialno bullish trend, saj ohranja higher low pozicijo. Mu pa, kot lahko vidimo, počasi zmanjkuje moči in kot trenutno kaže na tedenskem intervalu, pričenja s tvorbo lower high trenda, ki pa velja za bearish trend. Tudi pogled na tedenski RSI kaže pešanje moči in v naslednjem tednu ali dveh, bo HELLO na precej resni preizkušnji. RSI namreč nakazuje re-test ključne, 50% linije (sredinska linija), ki igra v makro pogledu zelo pomembno vlogo. Trenutno RSI kaže željo po prehodu v negativno fazo, kar bi lahko pripeljalo do ponovnega re-testa spodnje trend linije (oranžne).

Kratkoročno in srednjeročno sta ključni predvsem dve območji, support območje, kjer bo najverjetneje prišlo kmalu do re-testa ($0,028-$0,031) in resistance območje, ki leži med $0,046 in $0,053. Za HALLO je nadvse pomembno, da ne izgubi omenjenega supporta, saj bi to najverjetneje vodilo v potrditev dna, hkrati pa mora prebiti precej močno resistance območje, v kolikor želi nadaljevati v bullish trendu.

Če se še nekoliko zadržimo pri trenutnem položaju potem lahko vidimo (graf spodaj), da je HALLO uspešno re-testiral Fibonacci golden pocket območje (zeleno območje), kjer se nahaja že omenjeno support območje. Trenutno je na preizkušnji Fibonacci območje 50%, prav tako zelo pomembno, saj se nahaja med omenjenim support območjem in mikro down-trend linijo, ki je prikazana z oranžno liniji. Prav ta linija igra kratkoročno resistance linijo in nanjo velja biti pozoren v naslednjih nekaj tednih, saj bo dober pokazatelj moči tega kovanca.

Potencial rasti

Do kam lahko HELLO torej seže? Pravega odgovora žal ne vemo, lahko pa podamo oceno območij, ki so najbolj realna, dejanski domet pa bo odvisen od jakosti bull marketa. Če uporabimo Fibonacci analizo, ki velja za eno najbolj natančnih, potem bo HELLO na resni preizkušnji v območju, katerega sem že omenil, med cca. $0,050 in $0,053. Prav to območje in območje okoli $0,064 je prvo območje, do kamor bi HELLO lahko segel v prihajajočem bull marketu, v primeru, da bo le ta bolj šibak. V kolikor bomo deležni bolj izrazitega bull marketa, potem pa bi HELLO lahko segel kar precej višje, saj se prva target linija nahaja v območju okoli $0,13. 

 

Potrebno bo biti potrpežljiv. Najprej bo HELLO na pomembenm re-testu v prihajajočih tednih, kjer mora RSI ohraniti support nad srednjo, 50% trend linijo, prav tako mora HELLO ohraniti support nad $0,028-$0,031. Pozitiven re-test bi bila dobra popotnica za prihajajoče mesece, saj bi nakazovala ponoven bolj odločen napad na resistance območje. V kolikor ta napad na resistance območje okoli $0,050 ne bi bil uspešen, bi to potencialno nakazovalo na precej negativen oziroma bearish signal, saj bi HELLO posledično tvoril double top trend.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta.

Predhodnji članek

Kaj za Bitcoin pomeni vstop velikih igralcev, institucij, na kripto trg

Naslednji članek

Market Watchdog mesečna makro analiza finančnih in kripto trgov za mesec julij 2023 (PREMIUM)

error: Content is protected !!