Helium (HNT)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti (PREMIUM)

Kovanec: Helium (HNT)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Tokratna tehnična analiza je pripravljena iz vidika dolgoročnega trgovanja oziroma vlaganja (HODL) in je primarno namenjena iskanju dolgoročnega potenciala in ne toliko kratkoročnemu oziroma srednjeročnemu  trgovanju.

HNT je kovanec, ki je v makro pogledu tvoril tri ATH točke, preden je, tako kot preostali trg, prešel v veliko korekcijo, ki pa je bila izjemno ostra. Pravzaprav se HNT, za razliko od ostalih kovancev, ki so že prešli v fazo konsolidacije, še vedno nahaja v down-trendu, kar lahko vidimo na spodnjem grafu. V tej fazi HNT poskuša s ponovnim prebojem down-trend linije, kar mu v preteklih treh poskusih ni uspelo. Mu bo tokrat? Preboj je namreč ključen korak pred prehodom v fazo konsolidacije in nato v bullish fazo. Indikatorji (RSI, MACD in Stohastični RSI) sicer nakazujejo nekaj več pozitivnega trenda, a ocenjujem, da HNT vsaj za enkrat še nima dovolj moči za preboj down-trend linije, kar bo najverjetneje pomenilo nadaljevanje manjše konsolidacije pod trend linijo oziroma pullback, nazaj do supporta.

Iz makro vidika in HODL strategije, sta pomembni dve support območji. Prvo in aktualno, ki leži med $1,5 in $1,9, ter spodnje, ki leži med $0,76 in $1,1. Aktualno dno se nahaja pri vrednosti $0,14, HNT pa ga je dosegel v začetni fazi. To bi lahko nakazovalo, da sta omenjeni support liniji dovolj močni, da bosta ohranili HNT nad njima, v kolikor seveda ne bi prišlo do kakšnega black swan dogodka.

Iz vidika dolgoročne HODL strategije, so prav tako pomembne resistance linije in teh pri HNT ne manjka. Prvo resistance območje se nahaja med $3,9 in $4,5, sledi resistance območje $7,3 in $8. To sta kratkoročni resistance območji. Od tu dalje sledita še dve srednjeročni resistance liniji, pri $9,5 in $11. Gre torej za sklop zahtevnih območij, ki bodo HNT zagotovo povzročali kar nekaj težav pri potencialnem poskusu odboja.

Če pogledamo spodnjo Fibonacci analizo, vidimo, da se Fib golden pocket območje (zeleno območje) nahaja med $11 in $26, kar pomeni, da se nad resistance linijo $11 nahaja še zahtevnejše resistance območje, zato bo potrebno veliko potrpežljivosti, v kolikor HODLate HNT, predvsem pa bo HNT potreboval obilo pozitivnega trgovalnega voluma, v kolikor bo želel prebiti omenjena območja.

Prvi korak je torej preboj down-trend linije, sledi uspešen napad prvega resistance območja, ki mora postati support. Torej, nič kaj bullish trend za HNT, a to še ne pomeni, da HNT ne more ustvariti lepega donosa. Dolgoročno, seveda. V kolikor bo HNT uspel s prebojem nad okvirno $26, zna njegova rast pospešiti, s tem pa bi se povečal tudi potencial rasti za naslednji bull market. Glede na trenutne indikatorje, ima HNT potencial rasti do območja okoli $75-$85. Pogoj je seveda preboj resistance območij.

HNT je sicer v fazi potencialnega vstopa oziroma dokupa, v kolikor ga HODLate, a osebno bi počakal na potrditev trenda kar pomeni, da HNT prebije down-trend linijo in naredi uspešen re-test le-te. V kolikor omenjene linije ne bi prebil, bi z vstopom počakal na re-test aktualnega supporta $1,5-$1,9.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

PancakeSwap (CAKE)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti (PREMIUM)

Naslednji članek

Casper (CSPR)/USDT – HODL tehnična analiza

error: Content is protected !!