Hedera (HBAR)/USDT – HODL tehnična analiza in ocena potenciala (PREMIUM)

Kovanec: HEDERA (HBAR)

Časovni interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Tokratna tehnična analiza je pripravljena iz vidika dolgoročnega trgovanja oziroma vlaganja (HODL) in je primarno namenjena iskanju dolgoročnega potenciala in ne toliko kratkoročnemu oziroma srednjeročnemu  trgovanju.

Največja prednost in potencial HBAR leži predvsem v izjemno močnem tehničnem zaledju podpornikov in samem tehnološkem razvoju projekta. Kljub temu je HBAR še eden izmed tistih, izjemno potencialnih kovancev (npr. LINK, ADA, DOT), katerega vrednost nikakor ne odraža dejanske kakovosti in potenciala.

HBAR je vse do konca leta 2021, tvorila zelo bullish trend, makro higher high, higher low trend, skozi katera je dosegla dve ATH točki. Sledil je prehod v bear market in z njim tudi hitra ter globoka korekcija HBAR. Z junijem 2022 je kazalo, da je HBAR uspel najti svoj support in svoje dno v območju $0,054-$0,074, a so dogodki, povezani s FTX menjalnico, trg potegnili žal še nekoliko nižje in HBAR je svoje aktualno dno in aktualni support našla v spodnjem makro support območju $0,030-$0,040. 

Vsekakor gre za zelo zanimivo območje, saj glede na indikatorje in samo pozicijo, najverjetneje predstavlja dokončno dno. Vsekakor bi bil padec pod to območje izjemno slab signal za HBAR. A kot rečeno, glede na trenutne indikatorje in tržne razmere ocenjujem, da je HBAR dosegela svoje dno v trenutnem support območju. To pomeni, da se prav tako nahaja v izjemno zanimivem območju za vstop oziroma dokup, v kolikor HBAR HODLate. 1W RSI indikatorja, tako klasični, kot Stohastični, se nahajata v območju linije preprodanosti in nakazujeta željo po pozitivnem obratu trenda. Navadno so to območja, ki nudijo najboljše risk reward razmere v primeru vstopa oziroma dokupa.

HBAR mora sedaj preiti v fazo konsolidacije, skozi katero bo akumuliral odbojno moč. Tako bomo HBAR še nekaj časa spremljali v gibanju med support in resistance območjem, okvirno med $0,035 in $0,055. Poleg makro supporta, sta pomembni še dve liniji oziroma območji. Prvo območje je predhodna support linija, ki sedaj predstavlja resistance linijo, med $0,054 in $0,074. Gre za kratkoročno in srednjeročno za zelo pomembno območje, znotraj katerega se nahaja tudi pomembna WMA20 trend linija. Prav to območje predstavlja prvo target linijo HBAR, v boju za obrat trenda. HBAR se mora prebiti skozi omenjeno območje, nad WMA20 trend linijo in ju spremeniti v support. To bi bil najbolj jasen pokazatelj bullish trenda.

Srednjeročno bi bil pazljiv predvsem na naslednje resistance linije, ki bodo predstavljale oviro za HBAR, pred nadaljnjo rastjo. Prva linija se nahaja v območju okoli $0,060, drugo okoli $0,80 in tretja pri okoli $0,13. Vse tri linije bi jemal kot potencialne srednjeročne target linije in pri vsaki bi pobiral nekaj malega dobička, za potencialni nakup/dokup ob pullbackih oziroma potencialnih korekcijah.

Dolgoročno bi opozoril predvsem na resisatnce območji okoli Fibonacci golden pocketa, pri okoli $0,20-$0,21, ter zadnjo močnejšo resistance linijo, pri okoli $0,45.

Kakšen potencial rasti ima HBAR?

Kot vedno ponovim, dejanski potencial, tako HBAR, kot celotnega trga, bodo določale makro ekonomske in geopolitične razmere v prihodnjih letih. Prav te imajo neprimerno večji vpliv, kot fundamentalni potencial samega kovanca. A če izhajamo iz tistega optimalnega vidika trga, bi HBAR, ob dobrih oziroma optimalnih pogojih, v naslednjem bull marketu, dosegel območje med okvirno $0,70 in $0,90, morda tudi psihološko mejo $1. Naj ponovim, govorimo o potencialu pod predpostavko optimalnega bull marketa. 

V kolikor akumulirate HBAR, potem je kovanec sedaj verjetno v enem najboljših položajev za dokup oziroma vstop. Predvsem bodite pozorni na support območje. Kot vedno, bi svetoval postavitev stop loss pozicije. Prvo možno območje, v kolikor sledite bolj konservativni risk management strategiji, bi bilo okoli $0,038-$0,039, tisto spodnje območje postavitve stop loss pozicije pa bi bilo med $0,028-$0,029.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Polkadot (DOT)/USDT – HODL tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Dogecoin (DOGE)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja

error: Content is protected !!