HBAR/USDT – Tehnična analiza

HBAR (HEDERA) je eden tistih kovancev, za katere sem dobil največ vprašanj in prošenj za tehnično analizo, zato bomo danes nekoliko globje pogledali kaj ta kovanec pravzaprav je in kako mu kaže v naslednjih tednih in nekaj mesecih, vsaj kar se tiče trenutnih tehničnih indikatorjev.

Kaj je HBAR in kdo stoji za njim

HBAR je zagotovo eden najmočnejših, a hkrati tudi najbolj cenovno podhranjenih kovancev na kripto trgu. Njegovi začetki segajo v drugo polovico leta 2019, resnejši preboj pa je pričel v začetku letošnjega leta. Skupno je v zelo kratkem času ustvaril kar 2659% rast, glede na all time low točko izpred leta in pol. Vsekakor izjemno lepa rast, a potencial je še mnogo večji.

HEDERA je decentraliziran javni network, katerega delovanje je energetsko izjemno učinkovito, hkrati pa omogoča razvijalcem, da na njem razvijajo napredne in izjemno varne aplikacije, kar bo ustvarjalo neke vrsto novo decentralizirano ekonomijo. Pomembno je tudi to, da HEDERA ne deluje na klasični blockchain tehnologiji, kot večini kriptovalut, temveč na novo razvitem Hashgraph protokolu oz. tehnologiji.

Tehnološko izjemen projekt, še bolj izjemen pa je portfelj investitorjev in upravljalcev tega projekta, med katerimi lahko najdete korporacije, kot so Dennison, Boeing, Deutsche Telekom, DLA Piper, FIS (WorldPay), Google, IBM, LG Electronics, Magalu, Nomura, Swirlds, Tata Communications, University College London (UCL), Wipro in mnogoe druge. Prav zaradi vseh teh upravljalcev je zanimivo, da HBAR deluje kar nekoliko skrivnostno. Marketing ne temelji na “pumpanju” družbenih omrežij, medijski pristop je precej konservativen in vse skupaj daje vtis tihega velikana, ki čaka, da eksplodira.

Največje prednosti in slabosti

Ključne prednosti projekta so zagotovo njeni investitorji in razvijalci, saj gre za skoraj sama ugledna imena in organizacije. Projekt je vsestranski, ekosistem, znotraj katerega se projekt razvija, pa je v stalnem razvoju. Kar pa osebno nekoliko pogrešam, je razvojno nekoliko podhranjena infrastruktura in nekoliko premalo marketinga, vezanega na sam kovanec (HBAR), kar bi mu zagotovo dalo dodatne moči za nadaljnjo rast. A poglejmo, kaj kažejo indikatorji.

1D indikatorji prehajajo v bullish fazo, tudi zahvaljujoč bolj umirjenim tržnim razmeram. HBAR se trenutno nahaja znotraj trend linij padajočega pravokotnika, katerega prikazujeta črtkasti črti in se pripravlja na preboj zgornje trend linije, tik pod močno resistance linijo (rdeč pravokotnik) v območju med $0,30 in $0,3680. gre za precej močno resistance linijo, katero bo HBAR ob nizkem volumu težko prebil, zato bo najverjetneje, v kolikor ne bomo videli izdatnejšega voluma, prešel v ponovno korekcijo.

Glede na trenutne indikatorje, je najverjetnejša korekcija v območje prve support linije (SL), v območju $0,2019 in $0,2387, kjer se bo, ob ugodnih pogojih, konsolidiral in ponovno poskušal napasti resistance linijo. Glede na to, da se trg še ni umiril, prav tako pa še ni prišlo do bolj jasne potrditve tržnega trenda, v tem trenutku spremljam še eno support linijo (SL2), ki leži med $0,1197 in $0,1528, a je korekcija do tega območja, saj po trenutnih indikatorjih malo verjetna oziroma vsaj dokler BTC ostaja stabilen in nakazuje željo po rasti.

V trenutku preboja močne resistance linije, bo HBAR najverjetneje kar lepo poletel, saj večjih resistance linij ni več, zato bo ob malo večjem volumu, ki si ga nedvomno zasluži, najprej napadel prvo target linijo (TL1) pri $0,4798, tej sledi še druga (TL2) pri $0,6424 in zadnja v tem ciklu, pri $0,9086. Skupno torej kar 232% potencial rasti. Priporočam, da dobičke pobirate sproti in po delih.

To pa vsekakor ni skrajni potencial HBAR v tem bull runu. Moja ocena je, da lahko HBAR, ob optimalnih pogojih na trgu, v tem bull runu doseže okoli $2,2, kar pomeni dobro 800% rast, glede na trenutno vrednost. A kot rečeno, vse je odvisno od samega tržnega dogajanja in gibanja BTC v naslednjih nekaj tednih, zato priporočam, da poleg omenjenih support in resistance linij, spremljate tudi širše tržno dogajanje in gibanje BTC.

Kje vstopiti

V kolikor nameravate trgovati s HBAR oziroma nameravate vstopiti, potem bi bila optimalna točka vstopa (OTE), v območju med $0,2030 in $0,2410. Počakajte na korekcijo in nato na odboj, kar bo potrdilo trend in vstop. 

HBAR sicer ni kovanec za hitro trgovanje, je pa brez dvoma eden tistih kovancev, na katerega velja biti pozoren v prihodnje in v kolikor ga imate v svojem portfelju, vsekakor z njim vztrajajte, saj so kovanci, ki imajo velik potencial in “podhranjeno” cenovno vrednost, eni največjih favoritov v bull runu.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium

Predhodnji članek

Globalni kripto in finančni trg na pomembni prelomnici (BTC/USDT)

Naslednji članek

ADA/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!