Harmony (ONE) / USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Harmony (ONE) je izjemno zanimiv kovanec, katerega sem tudi sam kar nekaj časa imel v svojem portfelju, a sem ga, zaradi spremembe trgovalne strategije, že davno prodal. To nikakor ne pomeni, da se je moje mišljenje o potencialnem kovancu spremenilo, ampak gre izključno za spremembo trgovalne strategije.

One je eden tistih kovancev, na katerega velja biti zelo pozoren v tem bull runu, saj temelji na močnem projektu, močno ekipo, cenovno pa je močno podcenjen. Navadno takšni kovanci, ob izrazitem bull runu, ponudijo enega najboljših donosov. Poglejmo, kako ONE kaže kratkoročno.

ONE je v zadnjem letu lepo sledil tržnemu trendu in tvoril dva zelo jasna velika odboja, nato pa je prešel v korekcijo, ki še traja. V fazi korekcije je ONE tvoril descending channel  trend, ki ga prikazujeta dve črni liniji, znotraj katere se giblje že nekaj mesecev.

Trenutno je ONE našel pomemben support na ključni makro support liniji pri $0,11, kjer je pred časom že prišlo do odboja, a žal ni imel dovolj moči za preboj makro resistance linije, pri $0,17, ki se nahaja na vrhu descending channel trend linije. Prav omenjeni support in resistance liniji igrata ključno vlogo in tako bo ostalo vsaj še nekaj časa, saj se bo ONE v omenjenem območju gibal vsaj še nekaj dni, v kolikor le ne bo prišlo do večjega tržnega in BTC nihaja.

1D indikatorji so sicer še vedno bearish, a RSI že nakazuje potencialni obrat, prav tako MACD nakazuje najverjetnejši konec korekcije in prehod v krajše obdobje konsolidacije, kjer bo ONE iskal novo moč za odboj. Glede na to, da se ONE nahaja malo pod območjem Fibonacci golden pocketa (graf zgoraj) in da se volume manjša, v tem trenutku najverjetneje še nima dovolj moči za izrazitejši preboj tega ključnega območja. To sovpada z že podano oceno, da se bo ONE še nekaj časa gibal med support in resistance linijo, v kolikor se razmere na trgu ne bodo drastično spremenile. Tukaj bi izpostavil še skrajno support linijo, ki bi bila aktualna v primeru večje tržne korekcije, to je support linija v območju $0,84, kjer se prav tako nahaja Fibonacci območje 78%. Vsaka korekcija pod to območje ne bi bila več t.i. retrace, temveč sprememba trenda.

Kje so target linije?

V kolikor nameravate vstopiti, je trenutno območje kar zanimivo za vstop, a glede na nestabilne razmere na trgu, bi priporočal previdnost. Predvsem bodite pozorni na gibanje BTC in tudi ETH.

V naslednjih dnevih in nekaj tednih še ne pričakujem rekordnega odboja ONE, saj je pred njim kar nekaj močnih in pomembnih resistance linij, katere mora napasti, premagati in jih spremeniti v support linije. Tako lahko pričakujemo postopno rast ONE.

Prva target linija je v Fibonacci območju 50%, pri $0,19. Sledi območje golden pocketa pri okvirno $0,24, kjer bo najverjetneje sledila manjša korekcija, nato pa sledi napad na tretjo in zadnjo kratkoročno target linijo, pri $0,30. Razmere na trgu so precej nestabilne, zato temu primerno prilagodite svojo strategijo trgovanja in risk management.

 

Tehnična analiza je zgolj informativne narave in velja le kot osebna ocena možnega gibanja trenda. Pred trgovanjem priporočamo, da izdelate tudi lastno tehnično analizo.

Predhodnji članek

Tedenska tehnična in on-chain analiza trga in ocena napovedi za aktualni teden – 11.4.2022 do 17.4.2022 (PREMIUM)

Naslednji članek

Ethereum (ETH) / USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!